Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Axel Tuanzebe förlänger med Manchester United

Embed from Getty Images

Kontraktsförlängningarna fortsätter. Idag fick vi inte bara Andreas Pereira utan även Axel Tuanzebe. Den engelska mittbacken har skrivit på till juni 2022, givetvis med en option på ytterligare ett år.

Tuanzebe, som nu är 21 år gammal, kom till United i väldigt ung ålder. Han gjorde a-lagsdebut med ett inhopp mot Wigan i januari 2017. Till dags dato står han noterad för åtta matcher i United. Den gångna säsongen spenderade Tuanzebe på lån i Aston Villa och han hjälpte klubben att ta sig tillbaka till Premier League.

Axel Tuanzebe säger:

Jag har växt upp i Manchester United och klubben har alltid varit en stor del av mitt liv och min familjs liv. Jag uppskattar tilliten som klubben har visat mig och jag vill betala tillbaka med mina prestationer på planen.

Jag vet att jag har massor av hårt arbete och mycket att lära framför mig men erfarenheten jag fick genom förra säsongen står mig väl inför framtiden. Jag är besluten att ge allting och visa alla vilken spelare jag kan bli.

Jag kan inte bärga mig för att turnén ska börja och se vad den kommande säsongen för med sig.

Ole Gunnar Solskjaer säger:

Axel är ett fantastiskt exempel på den typ av spelare som har kommit fram genom Manchester Uniteds system. Han är ödmjuk, arbetar hårt, är talangfull och en lagspelare.

Han hade en framgångsrik tid på lån med Aston Villa och skaffade sig massor av erfarenhet under den tiden, som slutade med uppflyttning till Premier League. Han kommer att åka på försäsongsturnén med oss, vilket kommer att hjälpa hans utveckling ytterligare.

Solskjaer bekräftar alltså att Tuanzebe kommer att vara en av spelarna på Uniteds försäsongsturné. Ingen överraskning, rykten har indikerat att så blir fallet. Återstår sedan att se om han blir kvar i United under säsongen eller om han lämnar på lån igen.