Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaer vädjar om Maguire; Nya Pépé-uppgifter; United nekar lånebud på Fred

I dagens nyhetssvep får ni bland annat möjlighet att läsa om Ole Gunnar Solskjaers vädjan till klubbledningen gällande Harry Maguire, samt vad L’Equipe har att säga om Nicolas Pépé.

I övrigt rapporterar vi om en potentiell lånedeal för Fred som United ska ha tackat nej till, om vi ska tro vad vi läser (vilket vi ju inte alltid ska göra).

Solskjaers vädjan: Lös Maguire!

Vi är har nog alla blivit varse om hur pass mycket Sky Sports trovärdighet vad gäller transfers har sjunkit de senaste åren. Men ibland träffar de ju så klart fortfarande rätt. Hur som helst så kom den engelska mediajätten ut med nya uppgifter gällande Harry Maguire efter slutsignalen i träningsmatchen mot Tottenham igår.

Sky Sports menar att Ole Gunnar Solskjaer ska ha varit väldigt tydlig med klubbledningen att han vill ha in Leicesters mittback i laget ”så snart som möjligt”. Nu ska det helt enkelt vara upp till Ed Woodward att lösa en deal, menar Sky Sports.

Nya uppgifter gällande Pépé

Från en mediajätte till en annan. Franska L’Equipe menar att hela fyra klubbar har kommit överens med Lille om en prissumma på omkring €80 miljoner för yttermittfältaren Nicolas Pépé. Dessa klubbar sägs vara Inter, Napoli, Liverpool och Arsenal. Ytterligare två klubbar ska ha uttryckt sitt intresse i att göra en deal, men de måste först sälja spelare i så fall, menar tidningen. De två klubbarna är Atletico Madrid och… Manchester United, föga förvånande.

Först och främst ska vi ha i åtanke att engelsk media under gårdagen (vilket vi skrev om här) var rätt tydliga med att United menar att klubbens namn snarare används av klubbar/agenter för att trissa upp priser än att de i själva verket är särskilt intresserade av spelaren i fråga (samt Bruno Fernandes).

Men om vi istället vänder på myntet och resonerar en aning kring L’Equipes uppgifter, så blir man (åtminstone jag) ju samtidigt en aning fundersam när de hävdar att Arsenal skulle ha råd med den typen av övergång (som har en erkänt låg transferbudget i sommar) men inte United. Där känns det snarare mer rimligt att fallet helt enkelt skulle vara så att United behöver göra plats i truppen offensivt, vilket inte känns helt otänkbart med en Romelu Lukaku på väg ut genom dörren.

Galatasaray vill låna Fred – United nekar

Ett rykte som vi missade igår var att den turkiska tidningen Gunes menar att storklubben Galatasaray vill plocka in Fred inför deras stundande Champions League-säsong. Detta återger Sport Witness för oss på grund av språkliga skäl. Tidningen menar att United ska ha tackat nej till turkarnas låneförslag, men att de förväntas komma tillbaka med ett nytt bud.

United sägs inte vilja släppa brassen. Detta av förståeliga skäl då det redan ser en aning tunt ut på det centrala mittfältet för stunden.