Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

“Maguire överens med United”; Conte kan tappa Lukaku igen, Dybala snackar framtid

I väntan på nästa Manchester United-match – som spelas redan ikväll, läs vår införrapport – ett nyhetssvep som återigen fokuserar på Harry Maguire och Romelu Lukaku. Dessutom kastas Paulo Dybala på nytt in i leken.

I icke silly season-relaterade nyheter noterar vi att Uniteds reservlag tog sin andra raka seger i Nordirland.

Maguire överens med United

Leicester Citys och det engelska landslagets mittback Harry Maguire är helt överens med Manchester United om det personliga avtalet och pushar Leicester om en övergång till världens vackraste klubb. Det hävdar den italienska journalisten Fabrizio Romano.

Övergången är emellertid ännu inte klar, för United har fortfarande kvar att övertyga Leicester om att sälja.

Samtidigt skriver Francesco Porzio – som, likt Romano, ingår i Di Marzios stall – att United och Leicester ska vara nära en överenskommelse. Porzio tror att affären kan bli klar inom kort.

Lukaku vill till Inter, Juventus lockar med Dybala

Déjà vu för Antonio Conte? Vi minns hur det var sommaren 2017, då den dåvarande Chelseamanagern Conte var angelägen att värva Romelu Lukaku. Den gången klev United in i sista stund och snodde den belgiska anfallaren. Sommaren 2019 är Conte, nu i Inter, återigen ute efter Lukaku. Ska han ännu en gång gå miste om sin drömanfallare? Ja, kanske det, för Juventus, som eventuellt kan använda Paulo Dybala i förhandlingarna, lurar fortsatt i vassen.

Interspåret är ingalunda avskrivet och den belgiska journalisten Kristof Terreur menar att Lukaku helst vill gå till just Inter.

Som har varit fallet hela sommaren är dock frågan om Inter kan finansiera värvningen. United ska, utan vidare eftertanke, ha nobbat ett bud på 54 miljoner pund. Det budet var enligt Inters VD Beppe Marotta “ett rättvist och viktigt bud som respekterade spelarens värde”. Marotta pratade med italienska Sky, återgivet av engelska Sky Sports.

“Man United ber om så mycket för Romelu. Vi kom inte överens men vi jobbar fortfarande för Lukaku. Jag vet inte vad som kommer att hända de kommande dagarna, fotbollen är så konstig.”

Låter inte som att Inter kan eller vill möta Uniteds värdering på runt 80 miljoner pund.

Istället uppges Juventus nu leda kampen om anfallaren. Enligt Gianlucadimarzio.com ska Juventus vara intresserade av att byta Lukaku mot Dybala. Den argentinska anfallaren uppges vara högre värderad än Lukaku men Juventus ska detta till trots vara kunna tänka sig en rak bytesaffär. Fortfarande är det emellertid inte självklart att Dybala är intresserad av en flytt till Manchester. Den argentinska anfallaren återvänder från sin semester i veckan och ska då diskutera sin roll i laget med nya tränaren Maurizio Sarri.

“Vi har några bud för Paulo Dybala,” säger Juventus vicepresident Pavel Nedved. “Vi kommer att vänta för att besluta om hans framtid. Vi försöker alltid få spelare men jag vill inte prata om Lukaku eller andra.”

Sagan lär fortsätta…

Reserverna vann igen

Manchester Uniteds reservlag följde upp segern mot Rangers med en ny seger i Nordirland. Igår kväll vann laget med 4-3 mot Ballymena United. Måhända känner ni igen namnet, Ballymena var laget som Malmö besegrade med totalt 11-0 i Europa League-kvalet. Medan United igår matchade ett U21-lag så ställde Ballymena upp med sitt a-lag.

Notabelt i United var att James Garner spelade hela matchen.

Dylan Levitt gjorde Uniteds första mål (1-1) på straff, sedan vänsterbacken Brandon Williams blivit fälld. Därefter la högerbacken Ethan Laird upp för D’Mani Mellor för 2-1. Aidan Barlow gjorde 3-1 efter fint förarbete av Mellor och Williams. Arnau Puigmal satte 4-2 på en målvaktsretur.

Uniteds lag: Woolston; Laird, Mengi, Bernard, Williams; Garner, Barlow (Galbraith), Levitt (Traore); Tanner (McGhee), Mellor (Elanga), Ramazani (Puigmal)