Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Lukaku överens med Juve; Mandzukic i samma veva?; Återupptaget intresse för Eriksen?

Med anledning av de samstämmiga rapporter som gör gällande att Harry Maguire snart kommer presenteras som en Manchester United-spelare blir dagens nyhetssvep en aning fattigare på innehåll. Men det finns hursomhelst lite uppdateringar kring Lukaku och Dybala-affären, där nu ett namn adderas till diskussionen. 

Embed from Getty Images

Tidigare idag kom alltså uppgifter från några av de mer trovärdiga brittiska källorna att Leicester och Manchester United till slut har nått en överenskommelse gällade Harry Maguire. Prislappen uppges ligga på £85 miljoner, men huruvida det inkluderar klausuler och bonusar verkar för tillfället inte helt fastställt.

Men vad har hänt i övrigt då? Det går vi igenom nedan.

Lukaku överens med Juventus – Dybala missar träning och tester

Embed from Getty Images

Till en början tydde det mesta på att Romelu Lukaku skulle hamna i Inter den här sommaren. Nu snackas det som bekant om att det istället är Juventus som ligger närmast till hands för belgaren och att Paulo Dybala kan komma att gå i motsatt riktning.

Romeo Agresti, korrespondent på Goal, tenderar att ha god insikt i vad som händer kring den italienska storklubben och rapporterar bland annat att Lukaku och Juventus har kommit överens om ett personligt kontrakt som i sådana fall skulle ge 26-åringen €9 miljoner per säsong, alltså närmare hundra miljoner.

I samma veva skriver också Agresti att vad gäller Dybala, så kommer han varken träna eller genomgå några medicinska eller fysiska tester för Juventus före den 5 augusti. Under gårdagen kunde vi även rapportera om att argentinaren skulle ha ett möte med Maurizio Sarri för att stämma av läget, och vad det verkar ska den nytillträdde tränaren ha meddelat att Dybala inte ingår i hans planer. Något som lär sätta fart på ännu mer rykten.

Mandzukic aktuell?

Embed from Getty Images

Agresti är dock inte färdig, han har mer att komma med, nämligen att ”bianconeris” kroatiske anfallare, Mario Mandzukic, även har figurerat i diskussionen mellan de bägge klubbarna i samband med den eventuella bytesaffären. Enligt Calciomercato ska i sådana fall den dealen inte vara en del av Lukaku och Dybala-affären, utan istället uppges man förhandla om en separat övergång. Prislappen sägs ligga omkring €10-15 miljoner och Mandzukic uppges själv vara positiv till en flytt.

Hur mycket vi emellertid ska tro på dessa uppgifter kan givetvis diskuteras.

Återupptaget intresse för Eriksen?

Embed from Getty Images

Ja, så kan bli fallet om Sporting Lissabons eftertraktade mittfältsstjärna, Bruno Fernandes, väljer Tottenham, detta enligt Independent. Under gårdagen kunde vi bland annat läsa om att Tottenham satsar hårt på att få loss portugisen samtidigt som United ligger lågt, trots ihärdiga rykten om en flytt till Old Trafford.

Om det skulle bli Tottenham för Fernandes menar samma tidning i sådana fall att Christian Eriksen kan bli aktuell för United. Dansken sitter på utgående kontrakt och har ännu inte signerat något nytt avtal med londonklubben.

Enligt Independent ska högsta hönset i United föredra att få över just Eriksen, men är samtidigt medvetna om problematiken i det då fönstret stänger om en knapp vecka samt att klubben inte har något Champions League att locka med.

Men sannolikheten att man skulle lösa en sådan här övergång i detta skede bör vi nog kunna avskriva.