Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Rooney tillbaka i England; Ingen bytesaffär med Pogba; Lukaku tränar i Belgien

Vi har idag ett nyhetssvep av det matigare slaget. På silly season-fronten är det just nu Christian Eriksen som dominerar, något vi tog upp i en egen artikel. Samtidigt handlar det förstås om Romelu Lukaku igen och även Paul Pogba är på tapeten.

Dagens stora nyhet är ändå att Wayne Rooney återvänder till England efter nyår!

Annars noterar vi att det är säsongspremiär för Uniteds reservlag ikväll. Dessutom fantastiska nyheter gällande möjligheten att se engelsk damfotboll på teve.

Plus en del annat!

Rooney till Derby

Manchester Uniteds meste målskytt någonsin återvänder till England. Wayne Rooney är klar för Derby County där han kommer att jobba som spelare och han kommer dessutom ingå i managern Phillip Cocus tränarstab.

Rooney kommer emellertid att flytta till England först i januari. Han vill nämligen avsluta MLS-säsongen innan han lämnar DC United. Rooney har signerat för ett och ett halvt år i Derby med option för ytterligare ett år.

Pogba mot James inte aktuellt

Real Madrid har ännu inte helt gett upp drömmen om att förstärka med Paul Pogba i sommar. Att den spanska klubben har svårt att finansiera värvningen illustreras dock tydligt av att de rapporteras ha erbjudit James Rodríguez och 30 miljoner euro i utbyte mot den franska mittfältaren. Det budet, med Rodríguez värderad till 50 miljoner euro, är inte ens hälften av vad United kräver.

Att United skulle nobba budet var förstås en självklarhet.

På Telegraph skriver James Ducker att lagkamraterna hade börjat störa sig på Pogba i slutet av förra säsongen. Hans lagkamrater vet att Pogba fortfarande önskar ett klubbyte men mittfältaren ska ha betett sig klanderfritt under försäsongen och han uppges ha tagit väl hand om klubbens yngre spelare, så nu ska stämningen vara bra igen. Även Ole Gunnar Solskjaer sägs ha blivit uppmuntrad av hur Pogba har hanterat situationen.

Lukaku tränar i Belgien

Det kom igår fram att Romelu Lukaku befann sig i Belgien, där han tränade med Anderlecht. Belgienkännaren Kristof Terreur rapporterar att Lukaku även idag tränade i Belgien och att Manchester United vägrade kommentera det hela. Samtidigt skriver Times Paul Hirst på Twitter att det var meningen att Lukaku skulle vara tillbaka på Carrington idag.

För den belgiska tidningen HLN skriver Terreur att Lukaku inte längre känner sig önskad i England och anfallaren uppges pusha för en flytt till Italien. Terreur menar att Juventus inte längre är ett troligt alternativ för Lukaku men Inter är fortsatt intresserade och Napoli finns som en outsider. 

Över på ESPN skriver Rob Dawson att United inte utesluter en försäljning av Lukaku efter att det engelska transferfönstret har stängt (italienska klubbar får värva till den 2 september). Mason Greenwoods fina form under försäsongen ska ha gjort Ole Gunnar Solskjaer mer villig att tappa Lukaku utan att en ersättare värvas in.

Samtidigt rapporterar Sky Sports att Lukaku tränar i Belgien med Uniteds goda minne.

Dagens Fernandes

I Portugal har tidningarna fortfarande inte gett upp tankarna på att Bruno Fernandes ska flytta till Manchester United. Detta trots att det i de engelska tidningarna har framkommit att United inte har Fernandes på någon transferlista den här sommaren. I princip all rapportering om Fernandes har drivits från Portugal och det mesta tyder på att United endast har använts för att trigga intresset kring mittfältaren.

Sport Witness går igenom dagens portugisiska rubriker. Min personliga gissning är att United inte är intresserade och att Tottenham blir Fernandes klubbadress om han flyttar till England i sommar. Kanske, kanske skulle Fernandes till Tottenham öppna upp för Christian Eriksen till United.

Den portugisiska journalisten Goncalo Lopes skriver på Twitter att Fernandes agent Miguel Pinho inte har varit i kontakt med United.

Ferdinand om Maguire

Harry Maguire blev igår tidernas dyraste försvarare då han skrev på för Manchester United. En som vet hur det känns är Rio Ferdinand, som sommaren 2002 blev dåtidens dyraste försvarare när han lämnade Leeds för United.

“Den dyraste försvararen någonsin,” skriver Ferdinand i ett långt inlägg på Instagram.

“Vi har båda varit där! Är pressen där? Ja. Är förväntningarna där från hela världen? Definitivt. Alla ögon på mig? 100 %. Kommer dina lagkamrater förvänta sig stora saker? Givetvis. Kommer folk förvänta sig massiva förändringar i lagets framgång? Alldeles säkert.”

Ferdinand är dock övertygad om att Maguire kommer att klara flytten galant.

“Jag tycker att något som Manchester United har behövt defensivt de senaste åren är en stor karaktär som kan ta sig an ansvaret att leda bakifrån och från det jag har hört från folk som känner honom väl är de säkra på att han kan göra det för den här fotbollsklubben.

“Jag vill önska honom lycka till i tröja nummer 5 i Manchester United och hoppas att han kan hjälpa till att ta tillbaka framgångarna till vår klubb. Lycka till Harry Maguire!”

Taylor dömer premiären

Premier League närmar sig med stormsteg och ligan har nu bekräftat premiäromgångens domare. Det blir Anthony Taylor som kommer att döma Uniteds match mot Chelsea. Taylor får med sig de assisterande domarna Gary Beswick och Adam Nunn, fjärdedomaren Lee Mason samt Stuart Attwell som videodomare och Stephen Child som assisterande videodomare. Både Attwell (Spurs mot Villa) och Child (West Ham mot city) har videodomaruppdrag även på lördag.

Taylor är en erfaren domare med 25 Unitedmatcher (18-1-6) och 30 Chelseamatcher (16-6-8) på meritlistan. Hans enda match mellan United och Chelsea var i London hösten 2017, då Chelsea vann med 1-0.

Greenwood ännu inte överens med Lyon

I söndags kväll kom den tråkiga nyheten att Manchester United är överens med Lyon om en transfersumma för lagkapten Alex Greenwood. Övergången är emellertid ännu inte klar och damfotbollskännaren Rich Laverty skriver på Twitter att Greenwood och Lyon ännu inte är överens om det personliga avtalet.

Nu ska vi nog ändå inte ha alltför stora förhoppningar om att Greenwood trots allt kan bli kvar i klubben. United hade knappast förhandlat med Lyon om inte Greenwood hade indikerat att hon var intresserad av en flytt till Frankrike.

FA streamar alla WSL-matcher gratis

Dagens stora nyhet på damsidan är annars det engelska fotbollsförbundet FA lanserar tjänsten FA Player. Tjänsten, som lanseras den 2 september, kommer att vara tillgänglig på webben och som mobilapp. Det positiva är att det blir en gratistjänst.

På FA Player kommer vi att kunna se samtliga Manchester Uniteds matcher i Women’s Super League (de matcher som visas på BT Sport kommer endast radiokommenteras i England men vara tillgänglig även med bild i resten av världen) och även alla matcher som United inte spelar. I tillägg kommer FA Player även visa diverse höjdpunkter och en match per omgång från Women’s Championship.

Hur detta kommer att påverka vad som visas på MUTV återstår att se. Trots att FA Player lanseras kommer BBC och BT Sport fortsatt direktsända utvalda matcher, vilket torde borga för att MUTV ges möjligheten att sända Uniteds matcher. Vi får helt enkelt vänta och se. Positivt är det hur som helst!

Säsongspremiär för reserverna ikväll

Om dryga timmen börjar säsongen för Manchester Uniteds reservlag. Ikväll väntar bortamatch mot Rotherham i EFL Trophy. Det är avspark klockan 20.00 och matchen visas givetvis på MUTV.

Vi har ännu inte fått några bekräftade startelvor men då United ställer upp som ett inbjudet akademilag krävs minst sex U21-spelare i startelvan, medan Rotherham får matcha sitt a-lag.

Återstår att se vilket lag som United matchar. I teorin skulle United kunna använda matchen för att ge spelare som Alexis Sánchez välbehövlig matchträning men jag har inte sett någon indikation på att klubben resonerar så.

EFL Trophy blir mest troligt den enda cupturneringen för reservlaget den här säsongen. Idag kom nämligen beskedet att United inte ställer upp i Premier League International Cup.