Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Uppgifter: Manchester United jagar Christian Eriksen

Färdigvärvat för Manchester United nu när Harry Maguire är på plats? Kanske ändå inte. På tisdagen rapporteras det på många håll i England att Manchester United nu gör ett försök att värva Tottenhams danska spelfördelare Christian Eriksen.

Det var, vad det verkar, ESPN:s Manchester United-korrespondent Rob Dawson som var först med uppgifterna. Sedan har ett flertal andra journalister hakat på, däribland James Ducker på Telegraph, Miguel Delaney på Independent och James Robson på Evening Standard. Även Sky Sports hakar på.

Enligt Dawson har Eriksen meddelat Tottenham att han vill lämna klubben och United är intresserade. Med transfer deadline redan på torsdag kväll noteras dock att det kan bli svårt att få till en affär. Tottenham hade initialt satt en prislapp på 130 miljoner pund för dansken men med bara ett år kvar på hans kontrakt kan de vara villiga att kompromissa. Londonklubben uppges jaga Bruno Fernandes och Giovani Lo Celso som potentiella ersättare ifall Eriksen lämnar.

Om vi ska tro på Ducker så vill Tottenham helst sälja till en utländsk klubb och det skulle kosta betydligt mer för en engelsk klubb att lösa dansken. 

Delaney menar att United är den enda klubben som visar ett starkt intresse för Eriksen. Mittfältaren ska tidigare ha varit mindre intresserad av en flytt till Manchester, då det innebär att det inte blir något Champions League-spel. Detta uppges nu ha ändrats.

Enligt Robson anses en affär vara svår men inte omöjlig att få till. Med så kort tid kvar innan fönstret stänger kan det tänkas att Tottenham är villiga att pruta.

Såväl Dawson som Ducker och Robson menar att det fortfarande finns frågetecken för Paul Pogbas fortsättning i United. Detta trots att Ole Gunnar Solskjaer efter träningsmatchen mot Milan sa att han inte hade några tvivel gällande den franska mittfältaren. Eriksen skulle kunna fungera som en ersättare till Pogba men Ducker menar att Solskjaer vill ha båda i laget.

Återstår att se om vi får någon ytterligare Manchester United-värvning innan transferfönstret (för de engelska klubbarna) stänger på torsdag klockan 18.00.