Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Manchester United presenterar Mary Earps

Den 12 juli meddelades att målvakten Mary Earps hade signerat för Manchester Uniteds damlag. Det är dock först idag som hon presenteras som Unitedspelare.

Tidpunkten för presentationen är något märklig, då Earps just nu är på vift med det engelska landslaget. Igår spelade hon sista halvtimmen när England spelade 3-3 mot Belgien i en träningsmatch. Till skillnad från startande målvakten Carly Telford behövde Earps inte hämta någon boll ur eget nät. (Uniteds Abbie McManus spelade hela matchen i det engelska mittförsvaret.)

Det är en målvakt med självförtroende och stora ambitioner som kommer till United.

“Jag vill bara göra mitt jobb och hjälpa laget så mycket jag kan, för att ta det dit det behöver komma, vilket är att vinna titlar och Champions League om några års tid,” säger Earps i sin första intervju som Unitedspelare.

“Jag tycker att det är något väldigt speciellt som händer här och det kan bli en enorm klubb, inte bara inom herrfotbollen utan i damfotbollen under åren som kommer. Så jag är väldigt uppspelt att vara en del av det.”

När Earps signerade för United kändes det aningen märkligt, då United i Siobhan Chamberlain redan hade en högkvalitativ målvakt. Förklaringen kom en tid senare, då det meddelades att Chamberlain är gravid.

“Vi är i högstadivisionen nu och det finns stora förväntningar på oss, men pressen är ett privilegium,” säger Earps.

“Om folk förväntar sig mycket av oss betyder det att de tycker att vi är kapabla att göra mycket. Vi behöver bara gå ut och vara oss själva och visa vad vi går för.”

Earps kommer sannolikt att få göra Uniteddebut i derbyt mot Manchester city den 7 september. Innan hon reste på uppdrag med England hann hon spendera en hel deli tid med sina nya lagkamrater.

“Det har varit väldigt bra, jag har varit här några veckor nu och jag lär känna flickorna lite bättre, de lär sig känna mig lite bättre. Det är många nya ansikten, så vi löser det och vi gör meter utanför planen. Jag kan inte bärga mig för att säsongen ska börja!”