Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Mary Earps till Manchester United

Manchester Uniteds damer har gjort klart med sitt femte nyförvärv under sommaren 2019. Det är ytterligare en VM-spelare som kommer in, den här gången på målvaktssidan, Mary Earps ansluter från tyska Wolfsburg.

Det blir tuff konkurrens för Siobhan Chamberlain att hålla platsen som förstemålvakt nästa säsong. Även om Earps kommer från en säsong med lite speltid i Wolfsburg sa hon i en radiointervju med Audioboom från den 2 juni att flytten till Wolfsburg var det bästa hon gjort. Wolfsburg är ett av världens bästa klubblag på damsidan, och hon konkurrerade bland annat med den tyska landslagsmålvakten, Almuta Schult, men bara att träna med henne och utespelare som svenska Nilla Fischer har gjort henne till en bättre målvakt.

Och trots bristen på speltid tyckte Phil Neville alltså att hon var bra nog att ta med som tredjemålvakt till VM, där England tog sig hela vägen till en fjärdeplats.

Embed from Getty Images

Både Earps och Casey Stoney har gett kommentarer till Uniteds hemsida. Detta hade Stoney att säga om sitt nyförvärv:

”Mary är ett fantastisk tillskott till laget och kommer stärka vår målvaktsdel när vi ser fram emot den här säsongen i WSL. Vi ser alla fram emot att jobba med henne.”

Earps själv hade detta att säga:

”Jag är överförtjust att ha skrivit på för Manchester United. Nånting speciellt händer i klubben och jag är glad att bli en del av det. Jag känner att detta är den perfekta platsen för mig att nå nästa nivå i min karriär. Jag kan inte vänta på att få börja!”

Mary Earps

Namn: Mary Alexandra Earps
Född: Den 7 mars 1993, i Nottingham, Storbritannien
Position: Målvakt
Längd: 171 cm
Tidigare klubbar: Leicester City (2009-2010); Nottingham Forest (2010-2011); Doncaster Rovers Belles (2011-2012, 20 ligamatcher); Coventry City (lån 2011); Birmingham City (2013, 5); Bristol Academy (2014-2015, 27); Reading (2016-2018, 32); Vfl Wolfsburg (2018-2019, 4)
Landslag: 5 landskamper för England
Meriter: Tysk ligamästare 18/19, tysk cupmästare 18/19