Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Ibland sitter man ner, ibland står man upp

Embed from Getty Images

Manchester United och Arsenal spelade oavgjort, 1-1, i månadskvällens ligamöte på Old Trafford. En del av snackisarna efter matchen handlade om domarinsatsen, men lika många handlade om huruvida det var en positiv eller negativ insats av United och huruvida man verkligen skulle se matchen som ett fall framåt. Kontentan är att vi är någonstans mittemellan, precis som i tabellen.

1-1 hemma mot Arsenal med tanke på rådande läge var nästan ett resultat man hade tagit på förhand igår. Visst, Arsenal är inte Arsenal längre, men samtidigt är inte United heller United. Med mötena med West Ham och framför allt Rochdale i rätt färskt minne kändes det inte som om man kunde ställa några skyhöga krav på ett, återigen, nykomponerat United. Att 1-1 känns som en liten besvikelse i alla fall bottnar förstås rätt långt i hur matchen utvecklade sig.

United höll boll i första halvlek och pressade ner Arsenal långa stunder, utan att för den skull skapa de riktigt heta chanserna. Scott McTominay skapade dock ett momentum med sitt klassmål och med tanke på tidpunkten så kändes det som om United kunde och borde ha utnyttjat det mentala övertag som ett sent ledningsmål ändå ger. Så blev det dock inte. Arsenal kom ut piggare efter paus och precis som Ole Gunnar Solskjaer är inne på förtjänade de för kvällen gultröjade sitt mål.

Det är dock, fortsättningsvis, uppenbart att United dels är för tunna och dels inte har de taktiska nycklarna som krävs i den här typen av matcher. Visst, spelarna kvicknar till efter kvitteringen, men det ska inte krävas ett baklängesmål för att göra det.

På pluskontot hittar vi goda insatser från Axel Tuanzebe, Scott McTominay och Daniel James. Visst, Tuanzebe föranleder målet med sin passning, men med tanke på hans ringa Premier League-erfarenhet och sin ovana position får han godkänt. McTominay gör ett mål han knappast gör om håller fortsatt, med all rätt, Nemanja Matic kvar på bänken. James är ljusglimten framåt när Marcus Rashford famlar i mörker. Walesarens yvighet tillför en dimension som United saknat och fler kunde ta efter då det gäller intensiteten.

Solskjaers presskonferens

…om domarinsatsen

Den inledande frågan handlade av förklarliga skäl om domarinsatsen och assisterande domarens flaggning före Arsenals kvittering. Förvirringen som det beslutet gav löstes av att målet i sig var regelrätt, men Solskjaer fick ändå kommentera hur han ser på bedömningarna just nu.

“Ashley höjer armen och tittar ut mot assisterande domaren. Han förhastar sig kanske lite och kunde ha fått in en blockering och hjälpt David. Det är inget mer med det nu, det är ett bra mål de gör.”

“Han påverkar situationen genom att höja flaggan. När det är den vägen kan han vänta och ta beslutet senare. När det gäller handsen där vi kunde och borde ha haft en straff, gör beslutet och ta tillbaka det. Men, det är upp till domaren.”

“Det är en hands, och.. Om du inte går in och tar beslutet kan du inte ta det senare. Det är en process och det förtjänar sitt mål idag.”

…om insatsen som sådan

Solskjaer fick frågan hur han ser på läget, hur det känns att ha inlett säsongen historiskt dåligt och hur han ska vända skutan rätt. Som tidigare gick han runt frågan och hyllade ungdomarna och kollektivet. Han fick också frågan om hur när han agerar mer aktivt från bänken och när han är mer passiv.

“De första 15-20 minuterna kunde vi ha varit mer ‘positiva’ och mer direkta. Första gången Andreas svänger om och tar avslut så är det ett bra avslut. Vi kunde ha tagit fler sådana. Vi borde ha skapat mer. Ibland sitter man ner, ibland står man upp.”

“Det är ännu en match där vi leder 1-0. Vi måste lära oss att vinna de här matcherna. Sex unga grabbar som har kommit genom vår egen akademi är med, Mason hoppar in. Det är ett stort plus för oss. Vi vet, och vi har sagt tidigare, att det här laget kommer att bli bättre. Vi såg bra insatser från Scott och Andreas, man ser att Axel kommer att bli en bra spelare, så väldigt positiva saker.”

“Jag är besviken över att vi inte vinner då vi leder, men återigen, ingen av lagen förtjänade att förlora.”

…om att ta ledningen sent och sedan ge bort matchen

“Pausen bara kom. Vi kommer inte ur blocken ordentligt efter vilan och ger bort initiativet. Efter att de gör mål var reaktionen från oss fantastisk. Vi tar tag i matchen igen och dominerar. De är förstås ett bra kontringslag och skapade chanser genom det, men vi står upp bra.”

…om Axel Tuanzebe som vänsterback

“Jag tycker han visar varför. Han spelar bra mot Pepe. Pepe är ett hot och Axel gjorde det väldigt bra. Vi har några skador och sjukdomar och ett beslut vi tog när Aaron inte var frisk nog att spela.”

…om att inte vinna fotbollsmatcher

“Det är många saker vi ser på. Många saker ger mig en trygghet. Vi kan prata länge om det, men det är resultaten som räknas. Ni kan prata om resultat, jag kan prata om 6-7 bra insatser. West Ham var inte bra, men fortfarande inte så dåligt som ni ville få det till.”

…om Anthony Martial

“Kanske till veckoslutet. Kanske efter landslagsuppehållet. Han är inte aktuell i Europa (mot Alkmaar), nej.”

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Arsenal 1-1

Spelarbetyg: Manchester United – Arsenal 1-1

 

Res med oss till Manchester!