Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Deras mål var ett ”moment of magic”

Embed from Getty Images

Bournemouth – Manchester United 1-0. Även så här ett knappt dygn efter gör det mig irriterad. Inte för att man inte kan förlora matcher mot Bournemouth ibland, utan sättet det gjordes på.

Manchester United har nu haft Ole Gunnar Solskjaer som tränare i tio månaders tid, och fortfarande sitter inte det elementära anfallsspelet. Hur mycket beror det på spelarmaterialet? Ja, en del kanske. Andreas Pereira håller inte för Manchester United, Jesse Lingard likaså, Daniel James är ny, Anthony Martial och Marcus Rashford är supertalanger som nu måste ta nästa steg. Det finns inte den här superetablerade offensiva spelaren som ger en självklarhet i offensiven.

Men samtidigt har det som sagt gått tio månader, det borde finnas klarare och tydligare linjer i en match som den mot Bournemouth, men istället är vi utlämnade till enskilda spelares tekniska briljans och när den inte kommer fram så skapar United inte tillräckligt för att göra mål mot mittenlag i Premier League. Då blir det på sin höjd en stolpträff efter ett inlägg.

Embed from Getty Images

Vi skall väl dock inte heller överdriva negativiteten. Nästa vecka består av två matcher, hemma mot Partizan på torsdag och sedan Brighton på söndag. Vid segrar i dessa matcher så blir blocket av matcher mellan det senaste landslagsuppehållet och det kommande i november fem vinster, en oavgjord och en förlust. Det är ju ett stort fall framåt jämfört med senvåren och tidigare i höst. Men det finns ändå en hel del att fundera på.

Solskjaers presskonferens

Det var så klart inte en särskilt nöjd Ole Gunnar Solskjaer som mötte pressen efter matchen.

Ni ser presskonferensen i sin helhet nedan, detta är de viktigaste poängerna Solskjaer hade när han pratade.

  • Två defensivt bra lag, första målet skulle bli viktigt.
  • United startade bra första 15-20 minuterna innan Bournemouth kom in i det.
  • Deras mål var ett ”moment of magic”, men United kunde har försvarat bättre.
  • Laget måste reagera på den här förlusten, efter en serie bra matcher.
  • Frontfyran såg lovande ut men fick inte till det med den sista passningen och avslutet.
  • Han kunde ha roterat laget mer, men ville ge spelarna som presterade mot Norwich förtjänade ytterligare en chans.

Mer om matchen

Snackisar efter Bournemouth – Manchester United 1-0

Spelarbetyg: Bournemouth – Manchester United 1-0

Matchdag: Bournemouth – Manchester United (en doft av optimism)