Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Bournemouth – Manchester United 1-0

Embed from Getty Images

Tre raka bortasegrar var tydligen tillräckligt. När Manchester United idag mötte Bournemouth på ett regnigt och blåsigt Dean Court kom laget inte upp till samma standard utan hemmalaget kunde göra matchens enda mål och ta de tre poängen.

United inledde dock faktiskt helt okej. Förstå mig rätt, det var inte glänsande, men första tio minuterna hade United ändå någonting på gång. Det var inte så att United förtjänade att ta ledningen eller så, men spelet visade att dagen ändå kunde bli trevlig.

Efter sisådär 15 minuter justerade dock Eddie Howe i Bournemouth lite på sitt spelsätt, och hemmalaget kom mer in i matchen och även lyckades kväva Uniteds anfallsspel på ett bättre sätt.

Fasta situationer

United skapade sig inte många chanser, däremot fick laget hela tio hörnor, vilket egentligen bara ger en fråga: Varför har United inte en tränare som helt ägnar sig åt de fasta situationerna?

Tio hörnor, inte en enda av dem blev farlig tack vare United (däremot blev en retur farlig på grund av dåligt försvarsspel från Bournemouth), det är alldeles för dåligt. Idag var Andreas Pereira den stora syndabocken som slog bort hörna efter hörna efter hörna.

Här har Solskjaer mycket att jobba på, vilket inte är sista gången den meningen används i dagens snackisar…

Målet

Bournemouths mål föll vid en extremt dålig tidpunkt, och på ett extremt dåligt sätt. Det var bara minuten kvar av första halvlek när Joshua King fick bollen felvänd i Uniteds straffområde. Det enda en försvarare behöver lösa i det läget är att anfallaren inte vår vända upp och skjuta, vilket tyvärr var en alldeles för svår uppgift för Aaron Wan-Bissaka som hade hand om King.

Embed from Getty Images

Norrmannen vände alldeles för enkelt bort Wan-Bissaka och sköt in 1-0 bakom de Gea i mål. Inga av de andra försvararna fanns heller i närheten för att ge understöd till högerbacken, vilket gjorde att King blev alldeles orimligt ensam när han vänt bort Wan-Bissaka.

Kort sammanfattat ett uselt försvarsspel som inte får hända på den här nivån.

“Forceringen”

United låg alltså under när andra halvlek drog igång, då borde man kunna förvänta sig en uppryckning och en forcering. Så blev dock inte fallet, faktum är att United egentligen bara skapade en riktigt bra chans, när inbytte Mason Greenwood satte ett inspel i stolpen.

I övrigt kom det egentligen ingenting från United. Laget hade relativt mycket boll, men den befann sig för det mesta på ett (för Bournemouth) tämligen avslappnande avstånd från målet. Firma Martial och Rashford firade inga framgångar, inläggen från Daniel James gick för det mesta fel, ytterbackarna gjorde glad heller och McTominay lyckades inte dominera det centrala mittfältet tillsammans med Fred på det sätt som krävs.

Man kan absolut förlora borta mot Bournemouth, det kommer fler lag göra (även om deras facit mot topplag är mediokert), men det handlar om sättet det sker på. Solskjaer har fortfarande mycket att jobba på även här.