Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United Power Rankings, mars 2020

I Manchester United Power Rankings rankar vi månadsvis Manchester Uniteds spelare från sämst till bäst. Det här är listan för mars och behandlar matcherna sedan vinteruppehållet i februari.

Tvivelsutan blir detta vår mest positiva Power Ranking hittills. Livet utan fotboll blir extra tråkigt med tanke på att United faktiskt har gett oss en hel del positivt den senaste tiden. Senast fanns en viss bättring att skönja. Därefter har vi radat upp sex vinster och två oavgjorda, där det bara är krysset borta mot Everton som grämer.

Rankningen baseras på 1) managerns förtroende, 2) form, 3) kvalitet och 4) övrigt. Se första Power Rankings för en utförligare förklaring av kriterierna.

29. Lee Grant (oförändrad)

Senast: 29 / Bästa: 23 / Sämsta: 29 / Snittplacering: 27

Långtidsskadad men han blir kvar i klubben. Grants nya kontrakt kom överraskande men att ha honom i klubben skadar inte.

28. Tim Fosu-Mensah (oförändrad)

Senast: 28 / Bästa: 28 / Sämsta: 29 / Snittplacering: 29

Fosu-Mensah är tillbaka i spel i reservlaget. Han har ännu inte varit tilltänkt för spel i a-laget och han lär inte vara det när fotbollen återvänder heller.

27. James Garner (oförändrad)

Senast: 27 / Bästa: 18 / Sämsta: 27 / Snittplacering: 24

Vägen till a-laget har blivit väldigt mycket längre för Garner. Inte för att han själv presterar dåligt men för att konkurrenterna presterar väldigt bra. För bra för reservlagsfotboll, så nästa säsong måste han gå på lån.

26. Angel Gomes (oförändrad)

Senast: 26 / Bästa: 22 / Sämsta: 26 / Snittplacering: 24

Ingen speltid, inget nytt kontrakt. Framtiden för Gomes är väldigt oviss.

25. Phil Jones (ner 8)

Senast: 17 / Bästa: 17 / Sämsta: 25 / Snittplacering: 21

En match på avbytarbänken, noll matcher på planen sedan senast. Ole Gunnar Solskjaers planer inkluderar inte Phil Jones, så mycket är uppenbart.

24. Marcus Rashford (upp 1)

Senast: 25 / Bästa: 1 / Sämsta: 25 / Snittplacering: 10

23. Paul Pogba (upp 1)

Senast: 24 / Bästa: 9 / Sämsta: 25 / Snittplacering: 20

22. Axel Tuanzebe (upp 1)

Senast: 23 / Bästa: 10 / Sämsta: 26 / Snittplacering: 20

Imponerade inte när han gjorde comeback i reservlaget men det var ändå tillräckligt för att han skulle skicka Jones till läktaren.

21. Tahith Chong (ner 1)

Senast: 20 / Bästa: 19 / Sämsta: 26 / Snittplacering: 22

Nytt kontrakt och sporadisk speltid borde egentligen ge ett litet lyft på den här listan, men det har som sagt varit en bättre period för United.

Embed from Getty Images

20. Diogo Dalot (ner 2)

Senast: 18 / Bästa: 18 / Sämsta: 27 / Snittplacering: 22

Solskjaer litar inte ett dugg på Dalot, är min bestämda uppfattning.

19. Jesse Lingard (ner 4)

Senast: 15 / Bästa: 11 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 15

18. Andreas Pereira (ner 6)

Senast: 12 / Bästa: 8 / Sämsta: 18 / Snittplacering: 13

I stort sett ordinarie före Bruno. I stort sett ingen speltid alls nu.

17. Sergio Romero (upp 2)

Senast: 19 / Bästa: 14 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 17

16. Mason Greenwood (ner 2)

Senast: 14 / Bästa: 9 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 13

Har matchats väldigt försiktigt den senaste tiden. Ett par mål har ändå ramlat in på kontot.

15. Juan Mata (ner 2)

Senast: 13 / Bästa: 13 / Sämsta: 17 / Snittplacering: 15

14. Scott McTominay (upp 8)

Senast: 22 / Bästa: 2 / Sämsta: 22 / Snittplacering: 11

Solskjaer testade med mittfältsdiamant mot Everton för att få in McTominay på mittfältet. Spelar vi med färre mittfältare än så är det tydligt att skotten just nu är utanför Solskjaers startelva.

13. Eric Bailly (upp 8)

Senast: 21 / Bästa: 13 / Sämsta: 28 / Snittplacering: 24

Underlaget är väldigt litet (4 starter, 1 inhopp) men United har fortfarande inte släppt in mål med Bailly på planen den här säsongen. Vore det mitt val skulle vi spela in Bailly som förstaval bredvid Maguire. Det som talar emot är att Bailly historiskt har varit opålitlig. Dels på grund av skador men också med en del obegripliga misstag.

Ställt bortom alla tvivel är åtminstone att det blir mer underhållande när Bailly spelar än när han inte gör det. Det händer alltid något anmärkningsvärt. Nej, det är inte entydigt positivt när det är en mittback vi pratar om men den moderna fotbollen är alldeles för förutsägbar, så karaktärer som Eric Bailly behövs.

12. Daniel James (ner 1)

Senast: 11 / Bästa: 1 / Sämsta: 12 / Snittplacering: 8

11. Brandon Williams (ner 3)

Senast: 8 / Bästa: 8 / Sämsta: 23 / Snittplacering: 12

Har inte presterat lika bra som då han slog sig in i laget och vänsterbacksplatsen är inte hans just nu. Får ändå stort förtroende i de största matcherna.

10. Odion Ighalo (upp 6)

Senast: 16 / Bästa: 10 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 13

Uniteds första nigerian har bidragit med fyra mål och en assist på 319 minuter. Det är fina siffror. Förvisso bara poäng i cuperna än så länge men hans arbete före McTominays mål mot Manchester city ska inte underskattas.

Vi tog Odion Ighalo snabbt till våra hjärtan. Han är inte anfallaren som kommer att leda oss till stora titlar men jag skulle inte protestera om han fick ett nytt korttidskontrakt.

9. David de Gea (ner 4)

Senast: 5 / Bästa: 5 / Sämsta: 9 / Snittplacering: 7

Jag tycker att vi ska ge Dean Henderson chansen som förstamålvakt i United.

8. Victor Lindelöf (ner 2)

Senast: 6 / Bästa: 6 / Sämsta: 9 / Snittplacering: 7

Uniteds försvar har blivit superstabilt och Lindelöf har förstås en del i det. Samtidigt är det något som skaver och min känsla är att en snabbare mittback bredvid Maguire skulle hjälpa United enormt.

Lindelöfs passningsfot som vapen mot sämre motstånd framhålls gärna. För mig är det emellertid hur tydligt som helst att han gör sin bästa matcher när vi försvarar lågt, som mot Manchester city.

7. Anthony Martial (upp 3)

Senast: 10 / Bästa: 1 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 8

Segermål mot Chelsea, segermål mot Manchester city.

6. Aaron Wan-Bissaka (ner 2)

Senast: 4 / Bästa: 2 / Sämsta: 6 / Snittplacering: 4

Börjar visa framfötterna även offensivt. Att Wan-Bissaka ändå petas till sin hittills sämsta placering på den här listan är ett tydligt tecken på att laget har blivit bättre.

5. Nemanja Matic (upp 2)

Senast: 7 / Bästa: 5 / Sämsta: 23 / Snittplacering: 13

Det var inte länge sen som en i stort sett enad supporterskara ville skeppa Matic. Han har dock en enormt stor del i att vårt försvarsspel har blivit så mycket bättre.

Om det var en tillfällig formtopp eller om Matic är tillbaka får framtiden utvisa. Han är dock inte äldre än att han utan vidare skulle kunna göra några säsonger till på högsta nivån. Kanske, kanske var det bara en lång formsvacka skapad av skadeproblem. Låt oss hoppas.

4. Fred (ner 2)

Senast: 2 / Bästa: 2 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 6

3. Luke Shaw (upp 6)

Senast: 9 / Bästa: 3 / Sämsta: 22 / Snittplacering: 14

Det mest anmärkningsvärda lyftet på listan står Luke Shaw för. Williams såg ut att han skickat Shaw till frysboxen för gott men han tog utmaningen på rätt sätt. Har, som enda spelare, startat de elva senaste matcherna och han har gjort det utan plump i protokollet.

Bra som vänsterback. Kanske ännu bättre i sin hybridroll när vi spelar med tre mittbackar.

2. Harry Maguire (ner 1)

Senast: 1 / Bästa: 1 / Sämsta: 7 / Snittplacering: 4

Uniteds lagkapten blir bättre och bättre. Debutsäsongen i United har inte enbart varit en dans på rosor men Maguire leder nu Uniteds försvar på ett föredömligt sätt.

1. Bruno Fernandes (upp 2)

Senast: 3 / Bästa: 1 / Sämsta: 3 / Snittplacering: 2

En spelare borde inte kunna göra så stor skillnad som Bruno Fernandes har gjort. Men skillnad är vad han har gjort. Det enda som finns att ifrågasätta är varför han inte värvades tidigare.

Inte bara spelar han fantastisk fotboll, han sjunger för oss också.

Värt att notera är att vi nu har tre mittfältare på de fem första platserna. Ingen av de tre var ens i närheten av startelvan när säsongen inledde.