Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Premier League skjuter på återstarten?; Flexibel deadline för UEFA; Gomes förlänger inte?

I dagens nyhetssvep blir det fortfarande om återstarten av Premier League. Det sägs att Premier League kommer att skjuta upp återstarten av säsongen till den 19 juni, att UEFA ska vara flexibla med sin deadline de satt till de nationella förbunden. Det och den verkliga anledningen till att Angel Gomes ser ut att lämna Manchester United. 

Premier League skjuter på återstarten ytterligare en vecka?

Tidigare har datumet för återstarten av Premier League preliminärt varit satt till den 12 juni. Nu menar The Telegraph att starten nu skjuts upp en vecka, till den 19 juni. Detta ska enligt tidningens exklusiva uppgifter handla om att spelare och ledare har ställt stora frågor som de behöver ha svar på först.

Protokollet som vi gick igenom under gårdagens nyhetssvep avhandlar bara det första steget och det gäller från och med tisdag. I det skulle till exempel träningen bara utföras med fem spelare i taget som arbetar med tre tränare, alla med en social distansering på två meter. Det har spelarna och ledarna i klubbarna accepterat och det anses vara tillräckligt säkert.

Men den stora frågan är vad som händer i nästa steg. Och det är det som spelarna och ledarna har satt upp frågetecken för. Man menar att det inte finns tillräckligt med tid för varje trupp att förbereda sig på ett tillräckligt bra sätt till den 12 juni och därför ska Premier League ha lyssnat och skjutit upp starten en vecka till. Oroligheterna gäller att man inte får tacklas och man menar att man riskerar att skada sig mer när man inte får tacklas på träningarna. Detta då fysiken på spelarna inte hunnits träna upp tillräckligt till en eventuell återstart.

Det andra protokollet som kan räta ut några frågetecken ska enligt artikeln presenteras inom de närmaste sju dagarna.

UEFA har å sin sida satt press på de nationella ligorna och menar att de behöver ha gjort klart med när säsongen ska starta senast den 25 maj för att den ska kunna slutföras.

En deadline som ändå inte är en deadline?

Vi nämnde det i texten ovanför. Det att UEFA har en deadline satt till den 25 maj då de nationella ligorna ska ge ett besked ifall de ska fullfölja säsongen eller inte. Nu menar Dale Johnson på ESPN att UEFA fortfarande kommer ha kvar datumet 25 maj, men att man kommer att vara flexibla. I ett uttalande skriver UEFA om beslutet:

”UEFA skulle vilja ha den informationen senast den 25 maj, men vi förstår att detaljerade planer kan vara svårt på grund av olika yttre omständigheter. UEFA skulle ändå förvänta sig att få indikationer på hur ligorna ser på vägen framåt från de nationella förbunden och ligorna till det datumet”.

UEFA ska enligt artikeln ha satt en deadline till den 2 augusti då nuvarande ligasäsongerna ska vara färdigspelade, och sedan ska Champions League och Europa League vara färdigspelade innan september tar vid.

Anledningen till att Gomes inte förlängt med United

Även det här touchade vi på i gårdagens nyhetssvep. Det att Angel Gomes ser ut att vara allt länge i från att skriva på ett nytt kontrakt med Manchester United. Nu menar Samuel Luckhurst på Manchester Evening News att det handlar om att det från Gomes håll finns osäkerhet hur han ska slussas in i förstalaget.

19-åringens kontrakt går ut nu i sommar och United ska vara villiga att förlänga kontraktet. Det senaste förslaget ska ha varit förbättrat än det som tidigare under säsongen tackades nej till. Men Uniteds jakt efter de relativt unga spelarna Jadon Sancho, Jack Grealish och Jude Bellingham ska ha fått Gomes att bli avskräckt då det blir ytterligare konkurrens.

Som potentiella intressenter för Angel Gomes nämns Barcelona och Chelsea.

Om reservlagets säsong

Tidigare under dagen har Micke Österdahl lagt upp en sammanfattning på muss.se av reservlagets säsong som hastigt tog slut på grund av coronaviruset. Förutom lagets sammanlagda prestationer gör han en djupdykning i enskilda spelare vara eller icke vara i Manchester United.