Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Officiellt: Lizzie Arnot lämnar Manchester United

Manchester United har idag bekräftat att Lizzie Arnot kommer att lämna klubben när hennes kontrakt går ut i slutet av månaden. Arnot gjorde det första målet för Manchester Uniteds proffesionella damlag, men hade under den senaste säsongen svårt att ta plats i laget. Hon gjorde sammanlagt 34 matcher för Manchester United.

Arnot var en av spelarna som värvades in när damlaget startades för två år sedan, då hon hämtades från skotska Hibernian. Första säsongen i United spelade hon förhållandevis mycket, 16 matcher från start och 8 inhopp. När konkurrensen spetsades till ytterligare förra sommaren fick hon dock allt svårare att ta plats i laget, och under säsongen som gick gjorde hon blott 3 matcher från start och hoppade in 7 gånger.

Hon har i skrivande stund också gjort 32 landskamper för Skottland, och var uttagen till VM förra året.

Casey Stoney säger:

Jag skulle personligen vilja tacka Lizzie, en annan historiemakare i United som också gjorde vårt första tävlingsmål för nästan två år sedan. Hon är en fantastisk karaktär och en verklig hårdarbetare som bidragit så mycket till gruppen; Jag önskar henne lycka till i hennes karriär.

Nio mål blev det för Arnot i United, nedan ser ni det första och alltså det professionella damlagets första, i segermatchen mot Liverpool i augusti 2018.

Arnot blir den tredje bekräftade spelarförlusten för damlaget. Sedan tidigare står det klart att Aurora Mikalsen och Aimee Palmer lämnar klubben. Det förefaller vara troligt att ytterligare någon eller några spelare lämnar klubben. Hittills är inga nyförvärv bekräftade men det torde bara vara en tidsfråga.

Vi önskar Lizzie Arnot lycka till i framtiden!