Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Henderson kvar i Sheffield United; Samtal med Gomes; Pogba imponerar

Lördagens nyhetssvep tar avstamp i transferrykten. Dean Henderson ser ut att bli kvar i Sheffield United säsongen ut. Pogba ska imponera på tränarteamet, men om han lämnar har United en lista på tre namn. 

Det och att United är med i kampanjer som både rör rasism och social distansering kan ni läsa om idag.

Henderson blir kvar i Sheffield United

Dean Henderson är som bekant på lån till Sheffield United. Men i och med att coronaviruset gjorde att Premier League startade senare har det rests frågetecken över om lånekontraktet som sträckte sig till 30 juni juni kommer att förlängas eller inte.

Men The Guardian menar Henderson kommer att kunna vara kvar i Sheffield säsongen ut och att kontraktet kommer att skrivas på innan 23 juni.

Manchester United hade möjlighet att återkalla Henderson till Old Trafford, men med tanke på att det skulle vara etiskt tveksamt och lite korkat då han förmodligen inte skulle få speltid hos United. Men Sheffield United ska nu kunna pusta ut.

Bellingham väljer Dortmund och Pogba imponerar på ledarna

Vi nämnde det även i gårdagens nyhetssvep, det att Birminghams supertalang Jude Bellingham nu ser ut att välja spel i Borussia Dortmund istället för Manchester United.

Det är uppgifter som styrks av James Ducker på The Telegraph, som menar att den tyska klubben är säkra på att man besegrat United i jakten på 16-åringen.

Lite i förbifarten nämner även Ducker att United är intresserade av Jack Grealish, Kai Havertz och Donny van de Beek, men att det bara aktuellt med en värvning om Paul Pogba lämnar.

Fransmannen ska ha kommit in i laget igen med en stor positivitet och mycket energi som har gjort Uniteds tränarteam förväntansfulla inför fredagens match mot Tottenham. Trots det kan klubben inte helt avfärda att Pogba lämnar i sommar.

Samtal förs med Angel Gomes

The Athletic har genomfört en fråga-svar artikel på sin hemsida där läsarna får komma med frågor och tidningen har svarat.

En fråga rör Angel Gomes, vars kontrakt går ut i sommar. På en fråga om det finns någon möjlighet att kontraktet förlängs svarar den trovärdiga journalisten Laurie Whitwell att samtal förs om ett nytt kontrakt.

Även det faktumet att Angel Gomes är med fullt ut på träningarna ska indikera att han kan bli en del av Manchester Uniteds säsongsavslutning.

United ska vilja erbjuda Gomes en veckolön på 25 000 pund, vilket tidigare har varit för lite.

Premier League står bakom #BlackLivesMatter

Protesterna och demonstrationerna över hela världen är enorma efter det uppmärksammade fallet med George Floyd. Rörelsen #BlackLivesMatter har synts nästan överallt och nu ställer sig även Premier League och Manchester United sig bakom.

Enligt Premier Leagues officiella hemsida kommer spelarnamnen på tröjorna vara ersatta med ”Black Lives Matter” de första tolv matcherna efter återstarten.

En logga där det står Black Lives Matter på kommer även att sys fast på samtliga lags tröjor.

För Uniteds del har bland annat lagkaptenen Harry Maguire gått ut och stöttat initiativet.

Supportrarna uppmanas att stanna hemma

På onsdag är det äntligen dags. Det är då Premier League startar upp igen efter det ofrivilliga uppehållet. Men det sker inför tomma läktare på grund av smittorisken av covid-19.

Det i sin tur har enligt The Times fått som följdverkan att klubbarna i Premier League kommer att presentera en kampanj med spelare och ledare för att få supportrar att stanna hemma. Man vill att supportrarna inte ska bryta mot reglerna för social distansering då det finns farhågor att folk  ska träffas på offentliga platser, eller i stora grupper hemma hos vänner för att följa tevesändningarna.

Träningsmatcher

Igår genomförde United två träningsmatcher mot West Bromwich Albion. Dessa kan ni läsa mer om här:

Dubbla träningsmatcher spelade