Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Manchester United Power Rankings, juli 2020

I Manchester United Power Rankings rankar vi månadsvis Manchester Uniteds spelare från sämst till bäst. Det här är listan för juli 2020 och behandlar alla matcher efter återstarten, till och med 3-0-segern mot Aston Villa i torsdags.

Vår senaste Power Ranking publicerades i mars. Då menade jag att det var den mest positiva hittills. Den här gången finns det förstås bara anledning att fortsätta med de positiva vibbarna. Efter återstarten har vi ju närmast spelat propagandafotboll, åtminstone efter att Ole Gunnar Solskjaer hittade sin startelva efter den oavgjorda matchen mot Tottenham.

Den här gången gör tre spelare massiva kliv på listan, vilket samtidigt innebär att några spelare tappar en del.

Nästa lista publiceras när den inhemska säsongen är avslutad och efter Europa League-slutspelet kommer så listan för hela säsongen 2019/20.

Rankningen baseras på 1) managerns förtroende, 2) form, 3) kvalitet och 4) övrigt. Se första Power Rankings för en utförligare förklaring av kriterierna.

28. Phil Jones (ner 3)

Skadad, utan hopp.

Senast: 25 / Bästa: 17 / Sämsta: 28 / Snittplacering: 22

27. Axel Tuanzebe (ner 5)

Skadad, men med fortsatt hopp.

Senast: 22 / Bästa: 10 / Sämsta: 27 / Snittplacering: 21

26. Lee Grant (upp 3)

Troligen inte längre skadad, oavsett inte påtänkt för spel.

Senast: 29 / Bästa: 23 / Sämsta: 29 / Snittplacering: 27

25. James Garner (upp 2)

Tränar, spelar inte.

Senast: 27 / Bästa: 18 / Sämsta: 27 / Snittplacering: 24

24. Tahith Chong (ner 3)

Tränar, spelar inte.

Senast: 21 / Bästa: 19 / Sämsta: 26 / Snittplacering: 22

23. Tim Fosu-Mensah (upp 5)

Tränar, spelar inte. Men han fick åtminstone sitta på bänken mot Norwich.

Senast: 28 / Bästa: 23 / Sämsta: 29 / Snittplacering: 28

22. Diogo Dalot (ner 2)

Fick chansen från start mot Norwich. Imponerade inte och blev utbytt efter en timme. Har inte synts till efter det, inte ens på bänken. Låt Ethan Laird ta hans plats i truppen, tycker jag.

Senast: 20 / Bästa: 18 / Sämsta: 27 / Snittplacering: 22

21. Jesse Lingard (ner 2)

Fick chansen från start mot Norwich. Imponerade inte och blev utbytt efter en timme. Har inte synts till efter det, inte ens på bänken. Borde för sin egen skulle byta klubb.

Senast: 19 / Bästa: 11 / Sämsta: 21 / Snittplacering: 16

20. Andreas Pereira (ner 2)

Har fått minst speltid av de som har fått spela. Att de båda inhoppen har kommit i redan avgjorda matcher talar sitt tydliga språk. Men ligaminuter väger tyngre än FA-cupminuter, så han placeras före Dalot och Lingard.

Senast: 18 / Bästa: 8 / Sämsta: 20 / Snittplacering: 14

19. Juan Mata (ner 4)

Offrades, tillsammans med Dalot och Lingard, när laget behövde förstärkas efter en timme mot Norwich. Har fått två korta inhopp i ligan men när det hettar till sitter han och snackar med Pereira på bänken.

Senast: 15 / Bästa: 13 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 15

18. Sergio Romero (ner 1)

Vaktade målet mot Norwich. Borde ha räddat skottet som gick i mål. Får förmodligen spela mot Chelsea.

Senast: 17 / Bästa: 14 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 17

17. Daniel James (ner 5)

Inledde sommaren som startspelare. Blev utbytt och har sedan dess bara blivit inbytt när de bästa spelarna säkrat segern. Satt på bänken mot Norwich men blev inte inbytt trots sex byten och trots att vi behövde göra mål. Hade förstaplatsen på vår första Power Ranking men har tappat någon placering varje gång.

Senast: 12 / Bästa: 1 / Sämsta: 17 / Snittplacering: 9

16. Eric Bailly (ner 3)

Skänkte bort en straff mot Bournemouth, även om jag ju vill påstå att Mike Dean ljuger om han påstår att han såg att Bailly befann sig i eget straffområde. Är ändå, per automatik med tanke på skador och lån, nu tredje mittback.

Senast: 13 / Bästa: 13 / Sämsta: 28 / Snittplacering: 23

15. Fred (ner 11)

Startade mot Tottenham. Det blev bättre när han blev utbytt. Har därefter spelat då och då men har inte varit i närheten av den form han visat stora delar av den här säsongen. Kanske är det så enkelt som att han behöver spela kontinuerligt för att vara bra. Tyvärr för Fred är han inte, ens när han är i form, tillräckligt bra för att vara en startspelare i detta United.

Senast: 4 / Bästa: 2 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 7

14. Brandon Williams (ner 3)

Har inte fått starta en enda match i sommar. Det förstår jag inte alls. Nog för att han var formsvag i våras och då förtjänade att tappa vänsterbacksplatsen till Shaw. Men nu har Shaw inte varit lika formstark och det känns som att vår offensiv skulle få ytterligare ett lyft med Williams som vänsterback.

Senast: 11 / Bästa: 8 / Sämsta: 23 / Snittplacering: 12

13. Scott McTominay (upp 1)

Startade mot Tottenham. Blev utbytt och fick se laget bli bättre. Startade mot Norwich. Blev utbytt och fick se laget bli bättre. Känslan är ändå att han är bättre lämpad än Fred för en roll som reserv.

Senast: 14 / Bästa: 2 / Sämsta: 22 / Snittplacering: 11

12. Odion Ighalo (ner 2)

Är en av bara nio spelare som har fått speltid i alla matcher i sommar. Får förstås nöja sig med att vara inhoppare i ligan. Men till skillnad från egentligen alla andra reserver är min känsla att Ighalo är en spelare vi skulle kunna slänga in för att förändra när vi jagar mål.

Senast: 10 / Bästa: 10 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 13

11. David de Gea (ner 2)

Är världens bästa målvakt, enligt Ole Gunnar Solskjaer. Är inte ens bästa målvakt kontrakterad av Manchester United, enligt undertecknad. Borde ha tagit Tottenhams mål, borde ha tagit Bournemouths första mål. Håller ändå nollan för det mesta och blixtrar fortfarande till med fantastiska räddningar då och då. Men frågar ni mig är målvaktspositionen nu en av de allra svagaste i vår startelva.

Senast: 9 / Bästa: 5 / Sämsta: 11 / Snittplacering: 7

10. Luke Shaw (ner 7)

På något märkligt sätt har Luke Shaw blivit en spelare som alltid spelar. Har näst mest speltid i laget i sommar och allra mest sedan februari. Är sällan dålig men egentligen aldrig fantastisk. Att vår offensiv skulle kunna få ett stort lyft med en vassare vänsterback tycker jag är givet.

Senast: 3 / Bästa: 3 / Sämsta: 22 / Snittplacering: 13

9. Victor Lindelöf (ner 1)

Lindelöf har, till skillnad från mittbackskollega Maguire, inte gjort några avgörande misstag i sommar. Är för det mesta okej, sällan – undantaget när vi spelat med väldigt låg backlinje – mer än så. Det skulle ändå fungera ganska bra om det inte vore för att hans största svaghet också är Maguires största svaghet.

Senast: 8 / Bästa: 6 / Sämsta: 9 / Snittplacering: 7

8. Harry Maguire (ner 6)

Lagkapten Maguire bär, tillsammans med De Gea, den största skulden för två av målen vi har släppt in i sommar. Mot Tottenham kan han kanske skylla på ringrost men agerandet mot Bournemouth går inte ens med den bästa vilja att försvara. Var å andra sidan bäst på planen mot Norwich men har på det stora hela inte hittat tillbaka till formen han visade i våras. Att han har Solskjaers fulla förtroende är emellertid självklart. Det visas dels av att han har kaptensbindeln och dels av att han spelar (nästan) alla minuter i (nästan) alla matcher.

Senast: 2 / Bästa: 1 / Sämsta: 8 / Snittplacering: 4

7. Marcus Rashford (upp 17)

I ett lag där de offensiva spelarna just nu står på kö för att utföra hjältedåd är Rashford den som inte har kommit upp i normal standard. Kanske handlar det bara om att han ska få göra det första spelmålet efter skadan (straffmål gör sällan mycket för självförtroendet). Han har ändå varit bra i sommar och gör stort arbete på planen men vi har mer att hämta här.

Senast: 24 / Bästa: 1 / Sämsta: 25 / Snittplacering: 10

6. Aaron Wan-Bissaka (oförändrad)

Wan-Bissaka håller fortsatt till i toppen och har den här listans bästa sämstanotering (undantaget ett januarinyförvärv). Sköter fortsatt defensiven med bravur och offensiven utvecklas i rätt riktning.

Senast: 6 / Bästa: 2 / Sämsta: 6 / Snittplacering: 4

5. Anthony Martial (upp 2)

En som verkligen ser ut att trivas med fotbollen just nu är Anthony Martial. Fungerar bra som targetspelare men har också väldigt mycket boll i kroppen. De vinklade avsluten från sidan har han alltid haft men nu letar han i allt större utsträckning också efter de enkla målen. Gjorde vårt första hattrick på en hel evighet.

Senast: 7 / Bästa: 1 / Sämsta: 19 / Snittplacering: 8

4. Nemanja Matic (upp 1)

Om den här listan hade publicerats ett par matcher tidigare hade Matic troligen lagt beslag på andraplatsen. Sedan dess har han själv mattats lite samtidigt som ett par andra spelare har storspelat. Hur som haver fortsätter serben emellertid att vara den givna ankaren på vårt mittfält. Vårt unga lag behöver hans rutin.

Jämför vi med i höstas är förvandlingen total. Då höll Matic till i bottenskiktet på listan och om han hade bytt klubb i januari hade det nog närmast mötts av jubelscener. Nu blev det istället jubelscener när han signerade nytt kontrakt (nåja…).

Senast: 5 / Bästa: 4 / Sämsta: 23 / Snittplacering: 12

3. Paul Pogba (upp 20)

Matics inhopp var en starkt bidragande orsak till att vi räddade poäng mot Tottenham. Viktigast då var ändå att Paul Pogba byttes in. Nu i ett fungerande lag får vi se fransmannen vara den mittfältare han kan vara. Emellanåt bländar han oss med alldeles fantastiska passningar. Fungerar perfekt snett bakom Bruno, snett framför Matic. Viktigast är kanske ändå att det syns att han tycker att det är kul.

Senast: 23 / Bästa: 3 / Sämsta: 25 / Snittplacering: 18

2. Mason Greenwood (upp 14)

Månne har vi fått bevittna det definitiva genombrottet de tre senaste matcherna. När laget inte fick spelet att stämma i matchinledningen mot Villa var det Mason Greenwood som tog tag i taktpinnen. Det hade han inte gjort ens i mars.

Mål har han gjort regelbundet hela säsongen. Men tidigare var han, målen undantaget, mestadels anonym. Nu är det något helt annat. Plocka bort assisten och de fyra målen vill jag ändå påstå att de tre senaste matcherna är Greenwoods tre bästa i a-laget.

Givetvis kommer även Greenwood missa målchanser. Men snart kommer lagkamraterna lära sig att det är han som ska ha bollen. Fortfarande finns så mycket mer att hämta. Herregud, han är ju tonåring hela nästa säsong.

Vad kan vi egentligen förvänta oss av Mason Greenwood? Alltså, det går liksom inte att svara på den frågan. För om du kan göra nio mål och en assist på 999 Premier League-minuter som tonåring så kan du nå löjliga höjder när du blir vuxen.

Senast: 16 / Bästa: 2 / Sämsta: 16 / Snittplacering: 11

1. Bruno Fernandes (oförändrad)

På tal om löjligt så har Bruno Fernandes gjort åtta mål och sju assists på 1181 minuter som Unitedspelare. Att det ser bra ut nu är inte bara Brunos förtjänst. Men liksom, han har elva vinster och fyra oavgjorda matcher sedan han kom till klubben (en av de oavgjorda i hans enda match som inhoppare, en av de oavgjorda i hans debut, en av de oavgjorda i första matchen efter uppehållet).

Bruno Fernandes gör skillnad. Mer än så behöver vi egentligen inte säga.

Senast: 1 / Bästa: 1 / Sämsta: 3 / Snittplacering: 2

Res med oss till Manchester!