Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Svårt att komma upp i nivå

Embed from Getty Images

Det såg lite krampaktigt och tröttkört ut på en del håll och kanter i Manchester United på Selhurst Park igår kväll, men tack vare individuell briljans signerad Marcus Rashford och Anthony Martial, kunde man till slut bärga en viktig 2-0-seger i den ständiga kampen om Champions League-platserna. 

Det har sannerligen inte varit samma fart och intensitet i United de två senaste matcherna. Mot Southampton förlorade man två poäng, men gårdagens besök i huvudstaden resulterade till slut i en trepoängare, vilket ger oss följande förutsättningar inför avslutningen på säsongen: två matcher återstår för United, West Ham hemma och Leicester borta. Med 62 inspelade poäng står man jämsides med just Leicester, men med sämre målskillnad. Två segrar skulle hursomhelst innebära att man går om och tar fjärdeplatsen. Beroende på vad Chelsea gör (som står på 63 poäng) i de avslutande matcherna, finns även möjligheten att knipa tredjeplatsen, då London-laget bland annat tar emot Liverpool i nästa omgång…

Nog om det och över till gårdagen. United gjorde jobbet, men det var med vissa besvär. Det såg trögt ut på många håll och den där energin man visat upp i tidigare matcher efter uppehållet fanns inte riktigt där. Hemmalaget satte hög press ganska omgående och kom också till ett hyfsat avslut tidigt i matchen, men David De Gea var i alla fall vaken.

Sett till startelvan var mycket sig likt, men visst får man ju tillstå att det var lite förvånande att se Timothy Fosu-Mensahs namn i uppställningen. Holländaren har inte spelat A-lagsfotboll i United på över tre år och har för det mesta varit utlånad eller suttit i sjuktstugan. Oavsett vad var det trevligt med en gammal bekantskap igen, och sett till förutsättningarna gjorde han definitivt inte bort sig.

Scott McTominay, som gjorde sin första ligastart sedan uppehållet, skötte sig även han bra. Känslan var dock att 23-åringen och Paul Pogba inte alltid hittade rätt och att fransmannen även fick ta ett lite större defensivt ansvar än tidigare. Det blev annat när Nemanja Matic kom in och kunde släppa loss Pogba lite mer, samt också ge laget en annan balans.

Tungan på vågen den här gången skulle hursomhelst visa sig bli firma Rashford/Martial. Även om Martial varit framträdande i de flesta matcherna efter uppehållet, har trots allt mycket handlat om Bruno Fernandes och Mason Greenwood. De har haft två mindre bra matcher nu (Fernandes är i och för sig inblandad på ett eller annat sätt i varje mål United gör…), men tur är väl då att det finns andra som kliver fram och kan ta ansvar. Rashford börjar, sent omsider, hitta målformen och Martial går verkligen från klarhet till klarhet, vilket framför allt uppenbaras i hans delaktighet, såväl med boll som utan. Tidigare under säsongen har han stundtals känts isolerad där framme, men för tillfället är han involverad i nästan allt som går Uniteds väg i offensiv riktning. Måtte han ha tagit nästa kliv nu.

Förutsättningarna är som sagt ganska klara, så länge United vinner bör allt vara frid och fröjd. Man har åtminstone gjort vad man kunnat i sådana fall. Nu släpper vi dock ligan ett litet tag och riktar fokus mot söndag, då det återigen bär av mot London, men denna gång för möte med Chelsea i FA-cupen.

Höjdpunkter

Solskjaers presskonferens

Nedan går vi igenom det viktigaste vår norske tränare hade att säga på den tämligen komprimerade presskonferensen sent igår kväll.

  • Matchen: Detta man kan förvänta sig av ett Hodgson-lag. Välorganiserade, svåra att bryta ner, och individuell skicklighet. Svårt att komma upp i nivå för egen del. Visar i vissa moment vad vi kan. Andra halvlek behövde bli bättre. Efter vattenpauserna spelade vi mer kontrollerat. Handlade i slutändan om att ta tre poäng.
  • Fosu-Mensah: 16 månader sedan Timothy spelade, han har jobbat hårt. Glad för hans skull. Klarade hela matchen och gjorde det som förväntades av honom, trots luriga motspelare, som Townsend och Zaha. Har sett bra ut på träning och med hans egenskaper kändes det rimligt att ge honom chansen.
  • Rashford: Njuter av att spela. Bra samarbetet med Martial. Visar upp ett fantastiskt kroppsspråk. Njuter av att se båda två.
  • Truppen/startelva: Spelarna är hela tiden redo, vi är i god fysisk form. Finns dock alltid möjlighet att vila för den som känner så. Finns spelsugna spelare på bänken. Timothy spelade idag då både Shaw och Williams var borta. Scott gick in istället för Nemanja och gjorde det bra. Vi har kunnat rotera mycket i matcherna på sistone också när vi haft stora ledningar.

Reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Crystal Palace – Manchester United 0-2

Spelarbetyg: Crystal Palace – Manchester United 0-2

Res med oss till Manchester!