Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Deras målvakt hade förmodligen sitt livs match

Europa League-slutspelet i Tyskland är igång. Igår skulle Manchester United som storfavoriter besegra FC Köpenhamn, men en kombination av lågt tempo, potentiellt omotiverade engelsmän och betydligt mer motiverade danskar gjorde att matchen tvingades till förlängning. Där kunde danskarna, och framförallt deras svenske målvakt, inte längre stå emot. Anthony Martial revs ner i straffområdet, Bruno Fernandes satte straffen säkert, och United gick till slut vidare.

Att påstå att det var en övertygande insats från United är verkligen att ta i. Framförallt första halvlek var tämligen usel och med lite bättre skärpa hade istället FC Köpenhamn kunnat ta ledningen. Det skall dock sägas att statistiken visar att United efter 120 minuter var det lag som hade skapat överlägset mest, med 26 skott (varav 14 träffade mål) mot danskarnas 9 (varav inget träffade mål, om än att ett blockerades undan av Aaron Wan-Bissaka och förmodligen hade gått in om det inte var för honom).

Av de Unitedskott som inte träffade mål gick dessutom tre i stolpen, och vi hade också två bollar i mål som blåstes av för offside (båda korrekt), så spelet hackade men det var samtidigt inte heller så att det var jämnt lagen emellan – United var sett över hela machen det betydligt bättre laget. Det kommer dock krävas en förbättring framöver, FCK var det svagaste laget som var kvar i turneringen, motståndet nu i semifinalen blir antingen Sevilla eller Wolverhampton, två klubbar som håller betydligt högre klass än gårdagens danska motståndare.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer och Nemanja Matic mötte pressen efter matchen. Nedan har vi sammanställt vad de hade att säga efter gårdagens match.

  • Om offensiven sa Solskjaer”Jag vet inte hur många skott vi hade sammanlagt, det måste vara närmare 30 varav hälften på mål, och deras målvakt hade förmodligen sitt livs match, han var väldigt bra. Å andra sidan kan jag säga att vi behöver vara mer kliniska i utslagsmatcher. Men jag är nöjd att vi är vidare, ytterligare en semifinal för det här laget, och nu är nästa utmaning att nå ett steg längre, eller förhoppningsvis vinna den sista också.”
  • Om Martial: Solskjaer var nöjd med Martial och sa att han har utvecklats hela säsongen, fixade straffen idag och är omöjlig att stoppa ibland när han har bollen vid sina fötter. Det enda Solskjaer saknade från fransmannen var målet.
  • Om Juan Mata: Solskjaer var väldigt nöjd med Matas inhopp, att han är lugn och smart i sitt spel, med snabba fötter och bra passningar. En bra spelare att ha att ha i omklädningsrummet dessutom, även om han är missnöjd över att han inte spelat mer enligt Solskjaer.
  • Om den långa säsongen: United har spelat nästan 60 matcher under säsongen, och frågan kom om laget är redo för två matcher till. Nemanja Matic sa här att fysiskt är det inget problem, utan att det viktiga är att vara mentalt redo. Det kommer avgöra semfinalen och en eventuell final. Solskjaer höll mer eller mindre med, men berömde också hur långt laget kommit fysiskt under säsongen.
  • Om de kommande dagarna: Solskjaer kommer inte kunna se matchen mellan Wolves och Sevilla på plats ikväll, laget kommer befinna sig i sin bubbla. De har inte samma faciliteter i Tyskland som de har hemma i Manchester, för återhämtning och så vidare, men det är ingen ursäkt säger norrmannen utan alla lag har samma förutsättningar. De måste göra så bra de kan av förutsättningarna de har, med värmen på det.
  • Om Rasmus Falk: Solskjaer berömde honom för en oerhört bra insats.
  • Om Jadon Sancho”Jag kan inte kommentera andra lags spelare.”

Se presskonferensen i sin helhet här

Reaktioner

Mason Greenwood var arg på VAR efter matchen.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – FC Köpenhamn 1-0 efter förlängning

Spelarbetyg: Manchester United – FC Köpenhamn 1-0