Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – FC Köpenhamn 1-0

Embed from Getty Images

Precis som senast gjorde Manchester United jobbet, men inte så mycket mer. FC Köpenhamn skickades ut ur Europa League efter att Bruno Fernandes överlistat en storspelande Karl-Johan Johnsson i bortalagets mål och nu är man endast två vinster ifrån en ny titel i turneringen. 

På det stora hela gör United givetvis en ganska slätstruken insats och ska i vanliga fall kunna promenera hem en seger mot ett sådant här motstånd. Vi ska dock ha i beaktning att det är sent in på säsongen och många spelare kommer från ett hårt matchande. Att engagemanget och inställningen inte heller är på topp märks tydligt då Europa League numer mest känns som en bonus. Det hade såklart varit annat om man hade missat Champions League-platsen i ligan.

Betygen är relativt snälla rakt igenom och man kan självfallet kräva mer av en del spelare, men sett till förutsättningarna är det inte läge att vara alltför drastisk. Med lite mer skärpa och en svensk motståndarmålvakt som inte gör sin livs match hade det kunnat slutat med större siffror ska sägas.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Sergio Romero: 6

Hade nästan ingenting att göra och fick inte ens göra en enda kvalificerad räddning. Håller sina nollor och lär fortsätta vakta målet turneringen ut, något annat vore orättvist mot argentinaren.

Aaron Wan-Bissaka: 6

Hade en tämligen lugn afton i defensiv riktning och kunde därmed fokusera mer på att kliva framåt i banan. Var inblandad i ett par bra anfall och kom även till inspel titt som tätt, men framgången uteblev oftast.

Eric Bailly: 6

Utbytt 71′. Vad som helst kan alltid hända när Bailly finns på en fotbollsplan. Igår hände dock inget direkt spektakulärt, vilket vittnar om att ivorianen skötte sig bra. Lever dock lite farligt när han är uppe med armbågarna i en luftduell. Varnad dessutom.

Harry Maguire: 6

Stabil insats av kaptenen, som inte ställs på några större prov. Placeringssäker, stark i luften, och vårdad med bollen. Såg ut att ha slipat på de längre passningarna. Varnad.

Brandon Williams: 6

Bra insats av 19-åringen som höll rent på sin kant. På det stora hela vårdad i såväl spel med boll som utan. Säljer sig lite enkelt vid något tillfälle men gör det bra när Varela går ner i straffområdet i en duell som hade kunnat blåsts straff för, men där Williams gör det klokt som inte sträcker ut vare sig armar eller ben.

Fred: 6

Utbytt 70′. Så länge Fred var på planen var han en av de bättre spelarna i United. Stack ut framför allt i första halvlek tack vare många bollvinster och smart spel. Vårdad i passningsspelet dessutom, vilket den gode brassen har en tendens att inte alltid vara.

Paul Pogba: 7

Fransmannen är som bäst när det går på få tillslag och sätter tempo i spelet med sitt fina passningsspel. Idag fick han kanske lite för mycket tid med bollen ibland, vilket ledde till en del onödigt kladdande. Är hursomhelst inblandad i mycket som går i offensiv väg och finns hela tiden som en länk, vare sig det handlar om speluppbyggnad bakifrån eller i sista tredjedelen. Står inte i centrum på något sätt, men är så viktig vad gäller att hålla ihop lagdelarna.

Mason Greenwood: 6

Utbytt 91′. Blandade och gav men såg trots allt piggast ut av kvartetten där framme innan det att Martial och Fernandes hade kommit igång. Nära bli målskytt men träffade virket.

Bruno Fernandes: 6

1 mål. Företagsam och försöker ofta hitta kreativa lösningar, med blandad framgång dock. Styrande när United hade en bra period i andra halvlek. Kroknade ganska betänkligt när förlängningen drog igång. Slå in straffen var i alla fall inga problem för portugisen. Hade kanske mått bäst av 90 minuter?

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 113′. Svårbedömd. Gör mycket bra grejer men står även för en del mindre bra beslut. Svag i första halvlek, något bättre i andra. Har inte riktigt skärpan, vilket märks bland annat när kanonen avlossas. Såg frustrerad ut.

Anthony Martial: 7

Utbytt 120′. Gör stundtals vad han vill med bollen och som han vill med motståndarna. Har flera fina prestationer där han egentligen bara sätter fart och ser ostoppbar ut. Fixar dessutom straffen. Hade 24-åringen vaknat tidigare i matchen hade troligtvis inte en förlängning varit nödvändig.

Nemanja Matic: 6

Inbytt 70′. Gav laget tyngd men även ett lugn på mittfältet. Fick gott om tid på sig dessutom och då är serben nyttig även i det offensiva spelet. Hade flera aktioner där han bara flöt förbi försvararna.

Victor Lindelöf: 6

Inbytt 71′. Kom in med fräscha ben i backlinjen och hade inga större problem med att neutralisera motståndarnas offensiva krafter.

Juan Mata: 6

Inbytt 91′. Svårt att sätta något rättvist betyg på spanjoren, som bara spelade i förlängningen, men kvitterar i alla fall ut ett godkänt betyg i min bok. Inblandad i ett par fina aktioner och kunde med lite mer koncentration och bättre bollträff blivit målskytt. Spelar smart och är med lite tid på sig skicklig på att skydda bollen.

Jesse Lingard: N/A

Inbytt 113′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Scott McTominay: N/A

Inbytt 120′. Spelade för kort tid för att betygsättas.