Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Vi behöver stärka truppens djup

Embed from Getty Images

Till slut är säsongen 2019/20 över. Den 13 juli förra året drog United igång försäsongsmatchandet nere i Australien, den 11 augusti startade tävlingsspelet på bästa sätt med en 4-0-seger mot Chelsea, och mer än ett år senare spelade United igår vad som blev den sista tävlingsmatchen för säsongen när man spelmässigt gjorde en bra insats, men effektiviteten framåt saknades och två lite för enkla mål släpptes in. En kort semester väntar, sen är det dags för säsongen 2020/21.

Med knappa tolv timmars distans till slutsignalen är det blandade känslor jag sitter med den här morgonen. Starten var ju så lovande, när Marcus Rashford och Anthony Martial tillsammans skapade ett jätteläge som i slutändan gav en straff som Bruno Fernandes givetvis förvaltade på bästa sätt. Sedan lät vi Sevilla ha något mer boll, men vi skapade fortfarande fler och bättre chanser än dem under resten av halvlelekn, och andra halvleks första kvart var det bästa United spelat på mycket, mycket länge – men bolluslingen ville inte in bakom en duktig Bono i Sevillamålet.

Istället kunde Sevilla kvittera efter 25 minuter, där stora frågetecken får sättas på framförallt Aaron Wan-Bissakas, Harry Maguires och Brandon Williams försvarsspel, men målet gjorde inte att United sjönk ihop utan man fortsatte metodiskt.

I anfallslägen så kom laget till läge efter läge. Martial sköt, Rashford sköt, Greenwood sköt, Fernandes sköt, Pogba sköt – men Bono stod i vägen, och de gånger han inte gjorde det missade bollen precis mål eller så blockerades det undan av en försvarare. Istället kom sen ett Sevillainlägg med lurig bollbana, den ställde Victor Lindelöf och bakom honom hade Wan-Bissaka bestämt sig för att inte följa med sin försvarare, och vips var det istället 2-1 till Sevilla med tolv minuter kvar. Många ropade efter byten, men dessa dröjde till matchminut 87 (ja Odion Ighalo kom inte in förrän efter 93 minuter). Kanske räcker det inte med Jadon Sancho, om vi nu får loss honom, kanske behöver vi ytterligare en högkvalitativ anfallsspelare så att Solskjaer verkligen känner att han har något att jobba med? Daniel James, Jesse Lingard, Odion Ighalo och Juan Mata litar han ju uppenbarligen inte på när det väl kommer till kritan, trots att det igår var uppenbart att en spelare som Rashford inte riktigt var där.

Sammantaget kan jag dock inte vara allt för besviken. Europa League är när det kommer till kritan inte en turnering jag bryr mig speciellt mycket om, även om det hade varit kul med en titel. Champions League-spelet till nästa säsong var redan ordnat, att det spelmässigt faktiskt såg såpass bra ut mot ett duktigt Sevilla gav mig förhoppningar inför nästa säsong. Vi vet att våra offensiva spelare kan göra mål, deras form på den fronten har visserligen varit svag den sista tiden, men man går upp och ner. Hade vi inte tagit oss till några lägen, om spelet sett ut som det gjorde under andra halvan av juli eller för den sakens skull på FC Köpenhamn, då hade den lilla besvikelsen över att vara utslagna mixats med oro för lagets potential. Nu fick vi se att laget kan spela bra, och det var skönt.

Solskjaers presskonferens

Ole Gunnar Solskjaer mötte pressen efter matchen. Nedan har vi sammanställt vad han hade att säga efter gårdagens match.

  • Om förlusten: “Det är väldigt nedslående, jag tror vi alla… Vi är inte förkrossade men det är en av de som är svåra att acceptera för vi känner att vi spelade fantastiskt ibland. Skapade chanser men kunde bara inte få in målen som jag tycker att vi förtjänade. I olika delar av matchen tycker jag vi var helt fantastiska.”
  • Om truppens bredd och sena byten: Solskjaer sa att han tyckte att laget skapade så mycket och då är det svårt att ta av spelare som har mål i sig. Den offensiva fyran är målskyttar och har varit fantastiska, och de skapade tillräckligt för att göra mål idag. Därför kom bytena sent.
  • Om vad som behövs för utmana högre upp i ligan“Fortsätta förbättras, fortsätta göra vad de (spelarna) gjort varje dag. De har jobbat så hårt, rätt attityd och mentalitet. Vi behöver stärka truppens djup så klart, för det kommer vara en lång säsong med bara några veckors vila innan vi drar igång igen.”
  • Om Sevilla“Fantastisk insats av deras målvakt, [han] gjorde några fantastiska räddningar. Och de fick in några inlägg som gav några kanske ‘enkla’ mål. De har en bra mentalitet och bra arbetsförmåga.”
  • Om förbättringsområden: Solskjaer tycker att laget idag var bättre, särskilt i början av halvlekerna, men borde gjort fler mål. Men han vill inte kritisera spelarna, på de senaste två matcherna har laget skapat 46 skott varav runt hälften på mål men målvakterna i båda matcherna har varit fantastiska. Det Solskjaer är besviken på är att laget ibland tappar trycket och låter motståndarna spela för mycket, det måste förbättras.
  • Om värvningar: Solskjaer säger att det jobbas på värvningar, men han kan inte säga när de kommer bli klara. Det är en konstig sommar, och säsongen drar igång långt innan transferfönstret stänger. “Vi behöver vara 100 % säkra när vi gör värvningarna.”
  • Om Lindelöf och Fernandes bråk: Solskjaer var missnöjd med att United inte fick frispark innan målet, och det är ett mål som är en besvikelse att släppa in och han vill att spelarna skall vara ansvariga och hålla varandra ansvariga. Det var nog bara lite frustration hos spelarna avslutar han med.

Se presskonferens i sin helhet här.

 

Mer från matchen

Snackisar efter Sevilla – Manchester United 2-1

Spelarbetyg: Sevilla – Manchester United 2-1

Res med oss till Manchester!