Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Sevilla – Manchester United 2-1

Embed from Getty Images

Ridå. Utgång från Europa League efter den spelmässigt bästa insatsen på ett tag. Men trots mängder med chanser var det ändå Sevilla som vann. Ska inte ljuga. Det känns skit i det här läget. Men spelarbetygen ska ändå ut. 

Ni kan förmodligen händelseförloppet sedan tidigare. Manchester United tog ledningen via en straff där Bruno Fernandes stegade fram och satte dit den. Men två inlägg från Sevilla där United försvarade uselt på bägge två gjorde att Sevilla vände och vann.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6

Det var inte helt väntat att det skulle vara de Gea som skulle stå då Romero nästintill uteslutande har varit förstemålvakt i Europa League. Men spanjoren fick chansen då Solskjaer anser att han är den bäste målvakten i truppen. Gjorde inga misstag vid målen och stod överlag för en bra insats.

Aaron Wan-Bissaka: 5

Utbytt 88´. Stod och velade mellan en fyra och en femma. Det vill säga ett underkänt betyg. Men valde det något snällare alternativet. Skulle ha praktiserat sitt försvarsspel bättre vid det avgörande målet och hade generellt det tufft både offensivt och defensivt.

Victor Lindelöf: 6

Den något bättre mittbacken för dagen även om det inte säger överdrivet mycket. Men var stabilast i backlinjen och stod inte för några grova misstag. Svårt och landa i ett annat betyg.

Embed from Getty Images

Harry Maguire: 5

Att jag petar ner honom till en femma beror på mycket på hans orienterande vid 1-1 målet. Sällan har en försvarare sett så pass vilsen ut i sitt sökande efter bollen. Harry Maguire har inte fått en unison hyllningskör bakom sig och det kommer inte låta vackrare efter den här insatsen.

Brandon Williams: 5

Utbytt 87´. Tycker den unge engelsmannen hade en svårbedömt match. Stod för väldigt mycket vilja och gjorde en del grejer bra. Men var också väldigt junioraktig vid vissa ageranden. Skulle gjorde det bättre vid kvitteringsmålet och det avgörande målet kom efter inlägg på hans kant. Spelade väldigt mycket teater under söndagkvällen.

Fred: 6

Enligt mig den store överraskningen i kvällens elva. Trodde på Nemanja Matic, men Fred visade under stora delar av matchen att han hade gjort sig förtjänt av en startplats. Var ikväll betydligt mer den Fred man vande sig att se under hösten.

Paul Pogba: 6

Fortsätter att emellanåt att visa upp sin otroliga högsta nivå. Men med den nivån i sig kommer också högre ställda förväntningar. Det är ingen dålig insats som fransmannen gör, men visst kan han bättre?

Mason Greenwood: 6

Utbytt 90+3´. Hade ett jättebra läge i inledningen av den andra halvleken när United tryckte på som allra mest. Borde ha satt den, men annars hade Greenwood svårt att komma till lägen med sin höger- eller vänsterfot från utsidan av straffområdet.

Bruno Fernandes: 7

Målskytt. Som så ofta förr gjorde Bruno Fernandes mål på straff. En stensäker sådan. Han fortsätter att vara Bruno Fernandes och fortsätter att spela med hög risk. Får saker att hända.

Marcus Rashford: 5

Utbytt 87´. Det slår inte gnistor av den här varianten av Marcus Rashford. Har haft det tyngre efter uppehållet där det också ska sägas att han drogs med en rejäl skada under våren. Skulle och borde ha gjort det smidigare vid några tillfällen. Blev utbytt efter sin bästa period av matchen.

Anthony Martial: 6

Borde också ha gjort mål, liksom Rashford och Greenwood. Men det jag tar med mig från fransmannens insats är att han höjt sin lägstanivå på bara några månader. Kul att se.

Embed from Getty Images

Juan Mata: N/A

Inbytt 87´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Daniel James: N/A

Inbytt 87´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Timothy Fosu-Mensah: N/A

Inbytt 88´. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Odion Ighalo: N/A

Inbytt 90+3´. Spelade för kort tid för att betygsättas.