Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Matchdag: Manchester United – Crystal Palace (Sätt en positiv trend)

Välkommen! till denna matchdagsblogg där vi följer Manchester Uniteds säsongspremiär hemma mot Crystal Palace. Vi bjuder på uppsnack, laguppställningar, matchreaktion och matchfakta.


Senast uppdaterad: 2020/09/19 20:23

Manchester United – Crystal Palace 1-3

Premier League, omgång 2 • 2020-09-19. 18.30 • Old Trafford, Manchester • domare: Martin Atkinson

 

0-1 (7) Townsend

0-2 (74) Zaha (straff)

1-2 (80) Van de Beek

1-3 (85) Zaha

 

Manchester United

De Gea; Fosu-Mensah (Ighalo 81), Lindelöf, Maguire, Shaw; Matic, McTominay, Pogba (Van de Beek 67); James (Greenwood 46), Fernandes, Rashford; Martial

Avbytare: Henderson, Bailly, Wan-Bissaka, Fred

Crystal Palace

Guaita; Ward, Kouyaté, Sakho, Mitchell; Townsend, McArthur, McCarthy, Schlupp; Zaha, Ayew

Avbytare: Hennessey, Kelly, Inniss, Milivojevic, Meyer, Eze, Batshuayi

Updated: 2020/09/19 20:23
 • 1
 • Share


2020/09/19 20:23
Tack för idag

Matchen är inte slut än, så händer det något under stopptod uppdaterar jag. Men händer inget mer, vilket det inte lär göra, kan ni se bloggen som stängd för idag. Jag pallar inte med skiten mer. Snackisar kommer om en stund, betyg efter det.

Trevlig kväll.

 • 0
 • Share

Zaha. 85 minuter.

 • 1
 • Share


2020/09/19 20:11
Ighalo in

Fosu-Mensah ut. 81 minuter spelat

 • 0
 • Share

Van de Beek

 • 0
 • Share

Tydligen får man byta straffskytt om den går om, så Zaha sätter 2-0. Att straffen går om är inget annat än en enorm skandal. De Gea hade alltså lämnat mållinjen med en eller två millimeter vid den första straffen, det upptäcker VAR-domaren och säger till Atkinston att straffen ska gå om. Detta är inte fotboll.

 • 0
 • Share


2020/09/19 20:03
Straffen går om

VAR suger.

 • 0
 • Share


2020/09/19 20:02
De Gea räddar

Wow, hans första straffräddning sedan Hedenhös tid.

 • 0
 • Share


2020/09/19 20:01
Straff Palace

Efter en hands på Victor Lindelöf.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:57
Ut går Pogba

Ja det är alltså Paul Pogba som Van de Beek ersätter efter 67 minuter.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:54
Van de Beek på väg in

Samtidigt som Maguire varnas.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:36
Vi är igång

Jag önskar jag kände engagemang, men ni får ursäkta – jag känner ingenting.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:35
Greenwood in

Byte direkt i halvtid, Daniel James ut, Mason Greenwood (med nummer 11 nu) in.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:29
Greenwood värmer rejält

Förhoppningsvis kommer han in i halvlek. Inget om Van de Beek än, men vi kan nog räkna med att han kommer in senast efter 65.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:29
Greenwood värmer rejält

Förhoppningsvis kommer han in i halvlek. Inget om Van de Beek än, men vi kan nog räkna med att han kommer in senast efter 65.

 • 0
 • Share


2020/09/19 19:20
Halvtid

United har visserligen tagit över de sista 20 minuterna, men sammantaget är insatsen fortfarande enormt dålig. Underläge 0-1, hårtork fram kan vi förvänta oss.

 • 0
 • Share


2020/09/19 18:57
25 spelat

United är usla. Totalt, komplett, fullständigt.

 • 0
 • Share


2020/09/19 18:40
Lindelöf… och Shaw

Dessa två herrar står för komplett usla försvarsspel vid 0-1. Jag har redan tröttnat på Lindelöf. Jag försvarade honom länge, men nu är det nog.

 • 0
 • Share


2020/09/19 18:38
1-0 Palace

7 minuter spelat, Palace har dominerat totalt och gör nu 1-0. Townsend målskytt….

 • 0
 • Share


2020/09/19 18:28
Då kör vi!

Spelarna vandrar in på planen, arenan är tyvärr tom från publik (Sir Alex dock där och är stylish i svart munskydd) men Englands bästa introlåt ljuder ändå (även om kommentatorerna som vanligt är respektlösa).

Nu är det dags att visa att formen från vår och sommar sitter kvar. Full fart framåt United, ingen pardon!

 • 0
 • Share


2020/09/19 17:48
Solskjaer om valen

Från BBC får vi en del av de svar jag förväntade mig. Wan-Bissaka och Matic har tränat mindre än vecka och får därför inte starta (Matic inte ens med i truppen).


 • 0
 • Share


2020/09/19 17:41
Tankar om elvan

Okej Ole… Detta var ändå ett par val jag inte förväntade mig. Vi tar det i tur och ordning. Så här lär elvan disponeras:

De Gea

TFM – Lindelöf – Maguire – Shaw

McT – Pogba

James – Fernandes – Rashford

Martial

De Gea i mål var som sagt inte oväntat, även om jag hade föredragit Henderson.

I backlinjen ser vi tre av fyra givna, att Fosu-Mensah startar till höger har jag inte sett någon förklaring på än, men Wan-Bissaka har alltså suttit i Covid-karantän, så det skulle kunna vara en anledning till att Fosu-Mensah startar. Som förväntat går han alltså före Dalot, vilket det inte finns så mycket att orda om.

Centralt på mittfältet alltså ingen Matic, som kanske får lite välförtjänt vila den här första veckan. Drömchans för McTominay att visa att han skall ha den platsen, så han bör göra bra ifrån sig. Pogba och Bruno bredvid och framför är inte mycket att säga om.

Rashford till vänster och Martial längst fram är inte mycket att säga om, och att Greenwood skulle vila var jag inne på när jag spekulerade i elvan. Tack och lov blev det inte Lingard utan James istället, vilket jag ser som positivt.

På bänken finns alltså bland annat Van de Beek som verkligen kan komma in och göra skillnad, och även Greenwood då. Så skulle det låsa sig finns det alternativ.

==

Jag ser mycket negativitet på Twitter, jag ansluter mig inte dit genast. Vi har ändå ett lag med Pogba, Bruno, Rashford (om än formsvag) och Martial framåt – de kan ha väldigt roligt tillsammans. Och James, han är ju snabb, det vet vi, och var inte helt usel mot Villa.

 • 0
 • Share

Bortalaget vill också ha elva spelare på plan, och dessa är uttagna till att göra det:

 • 0
 • Share


2020/09/19 17:30
Dagens elva

Ole Gunnar Solskjaer har tagit ut sin första elva för den här säsongen. Dessa är spelarna som skall göra det, och bänken som finns för att ta över om det behövs.

 • 0
 • Share


2020/09/19 17:17
Värd läsning

Innan startelvan kommer kan ni passa på att läsa vår artikel om säsongens nymodigheter, om ni inte redan gjort det. Exempelvis är det alltså slut på fem byten, istället är vi tillbaka på det tidigare tre. Och en hel del annat, bland om hur VAR skall användas.

 • 0
 • Share


2020/09/19 17:12
Elvan strax

Om 15 minuter får vi elvan, och tråkigt nog är det väldigt tyst kring rykten om vilka som skall spela. Läckorna inom United verkar få i nuläget.

 • 0
 • Share


2020/09/19 16:19
Förra säsongen

Hemmamötet med Palace förra säsongen var ingen rolig historia. United hade vunnit premiären mot Chelsea med 4-0, sen spelat en av alla 700 1-1-matcher mot Wolves borta innan det var dags att ta emot Palace hemma. Det var soligt, det var gött, det gick… åt helvete.

Efter dryga halvtimmen förlorade Victor Lindelöf en nickduell mot Jeffrey Schlupp, Harry Maguire stod och sov på sin sida av försvaret och vipps så var Jordan Ayew helt fri med De Gea – och Palace hade 1-0.

I den andra halvleken fälldes Scott McTominay i straffområdet, Marcus Rashford steppade upp – och lyckades missa med minsta möjliga marginal (bollen tog i målets högra stolpe, men gick ut till inspark på vänster sida om målet).

Istället kunde Daniel James kvittera med sitt andra, och näst senaste, ligamål för United i den 89 minuten. James sprang ut för att fira, alla andra sprang mot egen planhalva.

United lyckades inte forcera in ett vinstmål, istället släppte man in 1-2 ett par minuter in på stopptid. Ridå. • 0
 • Share


2020/09/19 16:06
Leeds tillbaka

Efter förlusten mot Liverpool förra veckan leder nu Leeds i sin hemmaåterkomst i ligan. Nog är det ändå lite roligt att ha en sån konkurrent tillbaka i ligan, det måste jag säga.

 • 0
 • Share


2020/09/19 15:20
Garner på bänken

James Garner blev igår utlånad till Watford, idag sitter han på deras bänk. Inget att höja på ögonbrynen ut, förhoppningsvis får han hoppa in och sedan göra sig permanent i elvan.

 • 0
 • Share


2020/09/19 15:17
Min elva

Tre timmar (lite drygt) till matchstart, och det kan bli dags att knåpa ihop vilken elva jag tror det kommer blir. Jag kommer skriva två, vilken jag tror, och vilken jag vill. Vi börjar med tror.

I mål tror jag Solskjaer tänker att han skall spela en av De Gea och Henderson idag, och den andra mot Luton på tisdag, och som den försiktiga general tror jag han satsar på De Gea idag och låter Henderson få sin chans mot Luton. Med tanke på att de första fyra matcherna är två i ligan och två i cupen bör det stå 2-2 i matcher inför Spurs. Men alltså, De Gea tror jag på idag.

Backlinjen känns rätt given med AWB, Lindelöf, Maguire och Shaw. Solskjaer har pratat om att Bailly kommer få chanser, men jag tror inte han spelar idag.

Mittfältet, ja hela vägen fram känns också ganska gjutet. Matic lär göra Pogba sällskap som sittande mittfältare, Bruno Fernandes kommer spela tia, Rashford kommer spela till vänster och Martial kommer spela längst fram. Donny van de Beek ser jag komma in efter timmen eller så.

Det enda lilla frågetecknat jag kan se är att Solskjaer skulle kunna tänkas ställa Greenwood åt sidan. Norrmannen har pratat om att Greenwood skulle behövt vila, och sen gjorde han ju litegrann bort sig på Island. Därför skulle det kunna bli en bänkplats för honom, i så fall bör det vara James som går in, men det kan likaväl bli Lingard. Ja, fan, jag tror nog det blir Lingard, hur sjukt det än låter. Detta alltså:

De Gea

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Lingard – Bruno – Rashford

Martial

Hur skulle jag föredra då? Ja det är ganska likt, men jag vill se Henderson direkt i Premier League. Han är en unik talang i ett flow, det är lika bra att sätta in honom direkt och låta honom flyga.

Backlinjen har jag samma på vill och tro, ja faktum är att allt är lika utom att jag vill att Greenwood startar. Så här alltså:

Henderson

AWB – Lindelöf – Maguire – Shaw

Pogba – Matic

Greenwood – Bruno – Rashford

Martial

 • 0
 • Share


2020/09/19 14:42
Chong startar

Werder Bremen har också match idag, och där startar den från United utlånade Tahith Chong. Gör nåt bra nu Chong!


 • 0
 • Share


2020/09/19 14:16
Dagens nyheter

Eftersom vi kör matchdagsblogg hela dagen kör vi inget nyhetssvep (det brukar också vara tunt om nyheter en matchdag), därför kör vi de få nyheter vi har här i matchdagsbloggen.

Det är två sillyrykten vi har, om en spelare in och en ut.

Alex Telles

Från flera källor (Fabrizio Romano, Mohamed Bouhafsi, och The Telegraph bland annat) skall United vara intresserade av Portos vänsterback Alex Telles. Ja Bouhafsi går så långt att säga att United är överens med ett femårskontrakt med spelaren, men att klubbarna måste komma överens. Paris Saint-Germain skall dock också vara intresserade, så konkurrens finns.

Chris Smalling

Enligt Charlotte Duncker skall Smalling till Roma fortfarande inte vara uteslutet. Romachefen Paulo Fonseca skall ha sagt att han är i regelbunden kontakt med Smalling, att spelaren vill tillbaka och Roma vill ha honom.

Låter ju onekligen lovande.


Updated: 2020/09/19 14:16
 • 0
 • Share

Uniteds juniorer vinner med 2-1. Matchrapport från Micke Österdahl är på väg.

Updated: 2020/09/19 13:31
 • 0
 • Share

88 minuter spelat, Blackburn reducerar.

 • 0
 • Share

Joe Hugill gör i 74 minuten 2-0 för Uniteds juniorlag. Det här bör United ta hem.

 • 0
 • Share


2020/09/19 13:10
Tidiga lagnyheter

Som det varit sedan corona kom är det dåligt med tidiga nyheter om vilken matchtrupp Ole Gunnar Solskjaer tagit ut, och vi får därför anta att alla utom de som Solskjaer nämnde som skadade igår är friska.

Så, det vi vet är att Phil Jones och Axel Tuanzebe inte kommer vara med idag. Manchester Evening News spekulerar i att det är osannolikt att vi får se Chris Smalling och Marcos Rojo, då de skall vara på väg att lämna, men det är alltså bara spekulationer.

Resten antar vi finns tillgängliga.

 • 0
 • Share


2020/09/19 12:34
Halvtid

Juniorerna leder med 1-0, och det kunde varit mer.

 • 0
 • Share


2020/09/19 12:16
1-0 United

Manchester Uniteds juniorer tar ledningen efter 29 minuter, och det är Hugill som står för ett drömmål med ett långskott som går stolpe in.

 • 0
 • Share


2020/09/19 12:00
Presskonferens del 2

I gårdagens nyhetssvep gick vi igenom den första halvan av Ole Gunnar Solskjaers presskonferens inför matchen, här går vi i korthet igenom den andra halvan.

 • Första frågorna handlade alla om transfers, om varför United inte värvat mer än och om coronasituationen spelat roll. Ole svarade att han så klart vill ha in spelare som vill vara i klubben och som klubben vill jobba med. Man behöver både kvalitéer på och utanför planen som är rätt, och den poolen av spelare är inte så stor. Klubben jobbar hårt avslutar han första frågan.
 • Gällande corona säger han att man inte kan ignorera det och att marknaden har förändrats. Det blir mer oförutsägbart säger han. Att ha fått in spelare tidigt hade varit optimalt, men han tar också Harry Maguire som exempel på att spelare kan anpassa sig snabbt.
 • Solskjaer fick också chansen att utveckla vad han sa om Mason Greenwood igår, att FA borde vara försiktigare med de unga talangerna. Han borde förmodligen inte ens ha behövt åka till landslaget, och han borde verkligen inte behövt göra en presskonferens de första dagarna. Solskjaer pratade dock inte själv med Gareth Southgate, utan det var klubben som pratade med förbundet. Solskjaer är något självkritisk om att han förmodligen borde ringt Southgate själv. Han sa också att det inte var FA:s fel att Greenwood gjorde fel, vilket aldrig varit hans poäng.
 • Gällande matchen mot Palace (som Solskjaer inte fick en fråga om förrän han påpekade det) sa han att det är viktigt att få en bra start, något man inte fick de första 7-10 matcherna förra säsongen. Han sa också att han vet att Palace kommer göra det svårt för dem, både offensivt och defensivt.
 • Gällande målvaktsfrågan ville Solskjaer inte svara på om han går in med en klar förstamålvakt eller om det är mer öppet nu för första gången på länge. Han sa däremot att du behåller din plats i laget när du spelar bra, även om målvaktspositionen så klart är annorlunda. Man behöver konkurrens för att få ut bästa möjliga insats från en av dem, och förhoppningsvis presterar båda när det är deras tid avslutade han.
 • Om United kan seriöst kan utmana om titeln svarade Solskjaer att nästa steg är att komma närmare de två topplagen, och låt oss se hur mycket av det gapet som kan minskas. United vill nu vara det bästa laget av de som jagar, och vem vet, galnare saker har hänt i fotboll säger han. Starta väl och vara jämna är vad laget behöver göra, och han tror att de kan röra sig framåt. ”Who’s to say that we can’t?”.
 • Avslutningsvis fick han frågan hur stämningen är i truppen. Och ja, den är bra enligt Solskjaer. Väldigt bra till och med, även om man avslutade förra säsongen på ett bittert sätt med Europa League, något spelarna är revanschssugna över.

Se andra halvan av presskonferensen här. • 0
 • Share


2020/09/19 11:38
Juniorerna

För den som vill njuta av Manchester United mest hela dagen rekommenderar jag MUTV från mer eller mindre nu. 11.45 börjar juniorernas (alltså U18) match mot Blackburn, och sändningen har precis startat.

Elvan har vi också fått, den ser ut så här:

Vitek

Hughes – Bennet – Hardley – Pye

Svidersky – Savage

Wellens – Hansen – Emeran

Hugill

Vi får alltså för första gången se bland annat den invärvade norrmannen Isak Hansen-Aarøen, vars speltillstånd alltså nu är klart. Han är endast 16 år gammal (fyllde för mindre än en månad sen) och gjorde som 15-åring sju inhopp i den norska andradivisionens serieledare. Honom bör ni följa lite extra.

Updated: 2020/09/19 11:44
 • 0
 • Share


2020/09/19 11:22
Sätt en positiv trend

Jag är inte redo! Det är min känsla idag, efter att det bara har gått en månad och tre dagar sedan Uniteds senaste fotbollsmatch. Men ändå är vi här nu, idag börjar Premier League på riktigt i och med att Manchester United skall kliva in i spel, och då är det bara att göra sig redo.

Fem matcher (jag räknar med att vi slår Luton på tisdag) skall spelas innan det nästa landslagsuppehållet, och United har alla möjligheter att få en drömstart på säsongen. Crystal Palace hemma idag, Brighton borta nästa helg och Tottenham hemma helgen efter det ger oss alla möjligheter för nio, eller i alla fall sju, poäng efter tre omgångar. Slår vi också Luton och sedan Brighton eller Preston (troligen Brighton ändå) i Ligacupens fjärde omgång så är vi dessutom tidigt framme i en kvartsfinal i den turneringen, och inte heller detta låter ju omöjligt, eller hur?

För att vända på det är ovissheten kring var United står efter en resultatmässigt bra, men på nyckelspelare slitsam, sommar. Det skulle lika gärna kunna bli kryss idag, en katastrofinsats från matchotränade reserver på tisdag och sedan två förluster mot Brighton och Tottenham, vilket med all säkerhet skulle återlansera #oleout snabbare än Lucky Luke drar sin revolvrar. Verkligheten, ja den har väl en tendens att landa någonstans mittemellan…

Men ja, Palace idag alltså, 18.30 startar matchen, vi börjar uppladdningen redan nu.

 • 0
 • Share


Add 24liveblog to your site
24liveblog