Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Stor besvikelse mot toppklubbarna; Romero var nära Everton; Scholes blir tränare

Måndagens nyhetssvep blir en fortsättning på gårdagens uppgifter om att toppklubbarna vill göra revolution i Premier League. Dessutom blir det lite silly-snack. Och Paul Scholes har kraschat Salfords hemsida. 

Besvikelse över ”Project Big Picture”

Vi skrev under gårdagen om att framför allt Manchester United och Liverpool vill genomföra en revolution i Premier League där makten till större del ska förflyttas till ”topp sex-klubbarna” plus Everton, Southampton och West Ham. Det hela kallas ”Project Big Picture”.

Ett axplock av det som Elias skrev i det nyhetssvepet:

  • 25% av Premier League-lagens kombinerade intäkter ska gå till Football-League-klubbarna (The Championship, League One, och League Two).
  • Ny regler gällande den ekonomiska fördelningen av TV-avtal.
  • 6% av Premier League-klubbarnas intäkter ska täcka kostnader för att förbättra arenorna i de fyra högsta ligorna.
  • Slopande av Community Shield och Ligacupen.
  • En egen, oberoende, damliga.
  • Senarelagd start av Premier League (senare i augusti, alltså).

Nu har Premier League, den brittiska regeringen och ligaorganisationen EFL, som ansvarar för The Championship, League One och League Two, kommit med sina reaktioner på utspelet.

Premier League har publicerat ett pressmeddelande på sin officiella hemsida där man sägs välkomna en debatt.

”Både Premier League och FA stödjer en större diskussion om framtiden för fotbollen, det inkluderar turneringsstrukturer, kalendrar och överlag ett finansiellt stöd efter effekterna av COVID-19”.

Den brittiska regeringen har även de gett sig in i debatten och enligt BBC-journalisten Dan Roan ska en talesperson som ansvarar för digitalt, kultur, media och sport ha varit besviken på klubbarna som vill utföra en revolution.

Talespersonen säger bland annat (läs hela i Dan Roans tweet nedan).

”Vi är överraskade och besvikna att man i en tid av kris och då vi har uppmanad toppen av den professionella fotbollen att stå enade och få till en deal med att hjälpa klubbar lägre ner i divisionerna, att man istället kokat ihop en plan bakom stängda dörrar som skulle skapa en stängd dörr till toppen av spelet”.

Även EFL har kommit med ett uttalande på sin officiella hemsida där man bekräftar att ”Project Big Picture” är högst levande.

EFL:s ordförande Rick Perry har ett uttalande där han pratar om att gapet mellan ligorna har ökat och pekar på att man i The Championship har stora problem att få ihop det ekonomiskt då klubbarna behöver satsa mycket pengar, ofta pengar man inte ens har.

Hela uttalandet finns här.

Romero var nära Everton – Men United vägrade

Sergio Romero har hamnat rejält i frysboxen och var inte ens med i Champions League-truppen när den presenterades. Allt tyder på att Romero är på väg bort och i slutet av transferfönstret ville Everton låna Romero.

Enligt Laurie Whitwell på The Athletic ska Everton under Deadline Day erbjudit United att låna Romero. För besväret skulle United få 2 miljoner pund, samt att Everton skulle täcka hela lönen, som är cirka 100 000 pund i veckan. Det var någonting som United sa nej till då man hade förhoppningen att kunna sälja Romero för 8 miljoner pund.

Faktumet att Lee Grant fick gå före Romero i Champions League-truppen ska inte någon i United ha meddelat Romero inför uttagningen. Det ska sedan tidigare finnas lite spänningar mellan Ole Gunnar Solskjaer och Sergio Romero då norrmannen valde bort honom i de inhemska cupsemifinalerna.

Däremot ska Romero ha förstått att han skulle behöva lämna efter att United kallat hem Dean Henderson, men ska ha önskat mer respekt från Uniteds sida.

Men helt kört för en flytt är det ännu inte då transferfönstret mot MLS är öppet till 29 oktober.

Camavinga in om Pogba lämnar

I alla fall om vi ska tro den spanska huvudstadstidningen AS, där vi får hjälp med översättningen av Sport Witness. Paul Pogbas kontrakt går ut nästa sommar, men United kan aktivera en option som gör att kontraktet istället går ut 2022.

Men United ska vara förberedda på att Pogba kan lämna och har då ställt in siktet på Rennes 17-årige supertalang Eduardo Camavinga som ersättare.

Camavinga var under sommaren väldigt nära en flytt till Real Madrid och det är fortsatt det troligaste alternativet. Men United ska ha kommit upp som ett hot i sista stund och ska vara beredda att sno åt sig talangen om Pogba lämnar.

Paul Scholes ny tränare i Salford

Salford City i League Two har trots en stark inledning av säsongen valt att sparka sin tränare Graham Alexander. Anledningen till varför är något oklart då deras officiella hemsida just nu ligger nere på grund av överbelastning?.

Varför så mycket trafik in till Salford Citys hemsida då?

Jo, detta då det enligt Simon Stone på BBC inte är någon mindre än Paul Scholes som tillfälligt ska ta över Salford City innan de hittar en mer permanent lösning.

Det ska föras till protokollet att Paul Scholes är en av delägarna till Salford. Detta tillsammans med David Beckham, Nicky Butt, Ryan Giggs, Gary- och Phil Neville. Dessutom är Peter Lim, som håller på att förstöra Valencia, med som huvudägare.