Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Förmågan att äga och hota

Det var faktiskt bara ett lag på planen under stora delar av matchen. Manchester United provade ett offensivt lag där Donny och Fred tillsammans bildade defensivt mittfält. Största plustecknet måste väl ändå vara Cavani.

Matchen var en måste-match för Manchester United. Man förlorade bortamötet, och bakom så jagar energidryckens sidoprojekt från Tyskland och oljeshejkens sidoprojekt från Frankrike.

Tre poäng var därför en absolut nödvändighet. Mot vad som efter inledningen igår visade ganska tydligt varför dom hamnar sist i gruppen. Visst dom bjuder på bra kombinationer och utmanar absolut i omställningarna.

Det var en sån där känsla av att man vet att man kommer bli passerad, så man skiter i att göra jobbet. Manchester United var revanschlystna och hungriga. Man ville ge sig själva fördelen. Rätten att sitta i förarsätet för vad som komma skall här på sluttampen.

Edison Cavani som fått sitta på bänk och få lite ströminuter här och där fick chansen från start, och gör det med absoluta bravur. Skapar yta för sina offensiva kollegor, tar bra löpningar. Man kan kort och gott säga att han är en spelare som genom sitt spel, löpningar osv ger andra bra möjligheter.

Aaron och Victor togs av tidigt under andra halvlek, Victor har slitit med sin rygg och Aaron hade problem med en ankel, detta gick Ole ut med efter matchen. Man hoppas givetvis att dom ska vara spelklara till helgen men det är svårt att veta i dagsläget.

Att vi förlorade mot dom här sist är en gåta för många. Det var en av frågorna som lyftes inom redaktionen. Såhär nästan 24 timmar senare fattar jag det fortfarande inte.

Manchester United var igår ett lag som visade kreativitet, frihet och en glädje. Mer av den varan, tack!

Solskjaers presskonferens

Nedan har vi sammanställt de punkter som togs upp på presskonferensen efter matchen.

  • Jag tycker vi visade fantastiskt prov på anfallsfotboll, mycket en och två touch anfall som såg väldigt bra ut
  • “Gruppen är fortfarande är väldigt öppen, vi behöver fortfarande mer poäng. Troligtvis räcker ett poäng. Edison och Donny gjorde det väldigt bra, vi hittade våra positioner bra och tempot var bra.”
  • “Första halvlek var bra, andra var sådär. Men det är alltid svårt att behålla tempot när man går ut i andra halvlek med 3-0 ledning.”
  • “Marcus ger oss en annan typ av anfallare på högersida, och han gjorde det väldigt bra. Balansen idag med Marcus på högerkant och Anthony på vänster fungerade i denna matchen, andra saker funkar i andra matcher”
  • “Donny är en annan typ av central mittfältare, han rör sig mer framåt mer än tex Scott. Jag är nöjd med hans insats. Vi måste bibehålla formen.”

Presskonferensen i sin helhet.

Reaktioner

 

En dag för dom stora

Är givetvis ingen vanlig dag heller, den 25 november är en dag då stora spelare gått bort. Idag har ännu en av de stora tyvärr gått bort och våra tankar går till Diegos familj och personer nära honom. Vila i frid Diego.

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United-İstanbul Başakşehir 4–1

Spelarbetyg: Manchester United – İstanbul Başakşehir 4-1

Res med oss till Manchester!