Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United-İstanbul Başakşehir 4–1

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

Manchester United vann under tisdagskvällen hemma mot İstanbul Başakşehir med klara 4–1. En mycket bra första halvlek bäddade för lagets tredje seger i årets upplaga av Champions League. Bruno Fernandes stack som vanligt ut och gjorde två mål medan Marcus Rashford och Daniel James gjorde varsitt. 

Mycket bra första halvlek

Redan i det första anfallet satte Manchester United sin prägel på den första halvleken där Marcus Rashford efter ett fint anfall var nära att hitta nätet. Den offensiva elva som Ole Gunnar valt att formera föll väldigt väl ut. Hemmalaget visade ett lugn i sitt uppbyggnadsspel utan att tillåta tempot att påverkas. Det var få touch och högt tempo vilket fick bortalaget att inte alls komma in i matchen.

Efter drygt fem minuter skulle också den bästa spelaren inleda målskyttet. Bruno Fernandes mötte bollen perfekt efter en hörna och likt Paul Scholes tryckte han upp bollen stenhårt i nättaket. Drygt tio minuter därefter gjorde han sitt andra mål när målvakten i det turkiska laget bjöd honom på öppet mål.

Ett mål till skulle Manchester United göra innan den första halvleken var slut. Marcus Rashford revs ner i offensivt straffområde och domaren hade inte något annat val än att peka på straffpunkten. Straffen tog Rashford själv hand om och engelsmannen var kylig och förvaltade den på bästa sätt.

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

Svagare andra halvlek

Ja, den andra halvleken är inte någon vi kommer att komma ihåg. Intensiteten och speltempot sjönk märkbart och det syntes att United-spelarna var säkra på att matchen var avgjord. Samtidigt gav inte İstanbul Başakşehir upp utan de fortsatte att försöka.

Bytena påverkade så klart kvaliteten men att bjuda in motståndarna i en match där man har ledningen med 3–0 är inte okej. Med kvarten kvar skulle gästerna också reducera. En bra frispark. MEN, den där ska David De Gea rädda. Det är ingen tavla men där måste han göra bättre ifrån sig.

Därefter hade lagkaptenen i bortalaget ett ribbskott men närmare än så kom de inte. På stopptid frispelade Mason Greenwood Daniel James som enkelt kunde fastställa slutresultatet.

Kombinationsspelet stack ut

Ett mittfält med Fred, Donny van de Beek och Bruno Fernandes bådade gott inför matchen och trion levererade verkligen under den första halvleken. Det var en märkbar skillnad i både speltempo och kombinationsspel på mittfältet i jämförelse med vad vi har vant oss vid i de senaste matcherna.

De hittade trianglar, de spelade på få tillslag och de hittade fria ytor hela tiden under matchens första 45 minuter. Känslan är att Fred blir tryggare i den tillbakadragna rollen för varje dag som går. Dessutom visade Van de Beek att han kan spela tillsammans med Bruno Fernandes.

Känslan är att holländaren idag spelade till sig en startplats mot Southampton. Vår portugisiska nummer 18 behöver vi knappt nämna vid det här laget, han är en spelare i världsklass och det går inte att argumentera mot.

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

En anfallsuppsättning med potential

Anthony Martial, Edinson Cavani och Marcus Rashford borde få spela mer tillsammans. Under den första halvleken visade de att de kan komplettera varandra väldigt bra. Cavanis rörlighet skapade massvis med ytor för både Martial och Rashford och med lite bättre skärpa kunde det/borde det ha blivit mer mål.

Dessutom finns Mason Greenwood som idag var tillbaka. 19-åringen visade härlig inställning och en vilja att visa sig från sin bästa sida när han kom in. Att Greenwood har mängder med potential vet vi alla om vid det här laget och förhoppningsvis är han snart tillbaka i formen han visade under våren och sommaren.

Ännu har ingen av de fyra anfallarna visat sig från sin bästa sida under säsongen. Men om Ole Gunnar kan få igång de finns det otroligt mycket att hämta där.