Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – İstanbul Başakşehir 4-1

Manchester United v İstanbul Basaksehir: Group H - UEFA Champions League

Champions League-fotbollen var tillbaka på Old Trafford under tisdagskvällen och spelarna i Manchester United hade sammantaget en rolig afton när Istanbul Basaksehir avfärdades tämligen smärtfritt. 

Efter en knapp halvtimmes spel hade United avgjort mötet med turkarna och som så många gånger förr stod Bruno Fernandes i händelsernas centrum.

Portugisen skickade in hemmalagets två första mål och gav sedan bort chansen att göra ett tredje till Marcus Rashford, som förvaltade ännu en straff för United.

Bortalaget tryckte på i andra och fick också in en reducering efter en onödig frispark, som inte borde tillåtits gå in.

I matchens absoluta slutskede fick Daniel James (ja, ni läste rätt) sätta spiken med sitt 4-1-mål.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 5

Eftersom spanjoren inte hade jättemycket att stå i förutom en bra enhandsräddning i första halvlek, låter vi baklängesmålet bli grund för helhetsintrycket av De Gea. Oschysst? Kanske det. Hur som, vi har såklart sett spelare dra in frisparkar från den positionen och det avståndet tidigare, men hur ofta händer det att en vänsterskytt gör det? Frisparken är bra slagen, men inte så mycket mer. Svagt, David.

Aaron Wan-Bissaka: 5,5

Utbytt 60′. Wan-Bissaka var inte dålig. Det ska sägas till att börja med. Han är däremot snäppet under godkänd i min bok. Defensivt fanns inget direkt att anmärka på, men tycker man bör kunna kräva mer av högerbacken i offensiv riktning. Om inte i en sådan här match mot ett så pass svagt motstånd, så när?

Victor Lindelöf: 6

Utbytt 46′. Togs av i paus, vilket var såväl ett korrekt som väntat beslut från tränarbänken. Stabil så länge han spelade och fick ofta utnyttja sin fina passningsfot, till exempel när Rashford ordnade straffen.

Harry Maguire: 6

Varnad. Stabil, precis som sin svenske kollega. Drog på sig några klumpiga frisparkar, men över lag en vårdad insats av kaptenen och behöll lugnet när snaran drogs åt en aning mot slutet. Hämmades av att Tuanzebe klev in bredvid honom i andra halvlek.

Alex Telles: 7

Bra insats av Telles, som med sina vassa vänsterfot var involverad i Uniteds två första mål. Fyllde ofta på i korridoren med hotande löpningar och hade inga större bekymmer defensivt.

Fred: 5

Från en brasse till en annan. Det är bara att konstatera: Fred är ingen spelare som gör sig vidare bra när United är spelförande. Kom aldrig riktigt in i matchen och var slarvig rakt igenom. Gav dessutom bort frisparken som gästerna reducerade på.

Bruno Fernandes: 7

Utbytt 60′. 2 mål. Hade lekstuga den inledande halvtimmen och stod för dubbla pytsar, varav den ena hans snyggaste i hittills i den röda tröjan. Gav bort chansen till ett hattrick. Ledaren i offensiven. Ledaren i United.

Donny van de Beek: 6

Äntligen en start för holländaren. Äntligen en hel match. Bidragande till att laget såg bra ut i första halvlek. Spelar ofta på ett eller två tillslag och är, rätt och slätt, bättre på fotboll än väldigt många andra på planen. Bra i kortpassningsspelet och öppnar ytor med sina ”tråkiga” löpningar. Mattades dock av framåt slutet.

Anthony Martial: 6

Utbytt 82′. Startade till vänster och hade ett par roliga stunder med Rafael. Såg pigg ut och var god vän med bollen. Blev dock alltmer osynlig ju längre matchen led.

Marcus Rashford: 7

Utbytt 60′. 1 mål. Bra insats av välgörenhetsgossen. En viss skepsis fanns till att han startade till höger, men löste det galant. Energisk och rivig med en del fina kombinationer, framför allt med Bruno. Fixade straffen och var kylig när han tog hand om densamma.

Edinson Cavani: 5

Cavani må lägga ner ett gediget jobb utan boll och vara duktig defensivt. Men anfallare ska primärt inte vara duktiga på det. Uruguayanen har hämtats in för att stoppa bollar i nät, men än sålänge har det inte riktigt lossnat på den fronten. Vi är såklart tidigt in i säsongen, men i gårdagens match, mot ett svagt motstånd, kändes det som att det fanns goda förhoppningar till åtminstone ett mål, men icke.

Axel Tuanzebe: 5

Inbytt 46′. Varnad. Hade det jobbigt från första stund på Old Traffords gräsmatta. Tampades med Demba Ba med vissa bekymmer. Halkade runt och såg inte helt bekväm ut. Varnades och missar därmed kommande möte mot Paris Saint-Germain. Hade nog inte varit påtänkt i vilket fall.

Daniel James: 6

Inbytt 60′. 1 mål. Nätade i landslaget och nu i United. Såg pigg ut och utmanade med ett annat självförtroende. Vågar man bli lite försiktigt optimistisk?

Mason Greenwood: 6

Inbytt 60′. 1 assist. Lite kantig i vissa moment men såg frejdig ut och gasade ifrån en trött backlinje ett par gånger. Hade varit viktigt med ett mål för 19-åringen, men fick i alla fall med sig en assist in på kontot.

Brandon Williams: 6

Inbytt 60′. Väldigt sparsamt med speltid för Williams hittills den här säsongen. Går dock in och löser sin uppgift ute till höger i backlinjen utan att utmärka sig nämnvärt åt något håll.