Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Solskjaers presskonferens; Fosu-Mensah nära Leverkusen; Ingen Aarons i januari

Manchester United Press Conference

Ole Gunnar Solskjaer höll på måndagen presskonferens inför bortamötet med Burnley. Det blev snack om tabelläget men också om det faktum att inga spelare lär värvas in i januari. Däremot kan spelare vara på väg ut. En av dem är Timothy Fosu-Mensah som nu verkar väldigt nära en övergång till Bayer Leverkusen.

Solskjaers presskonferens

  • Alla lag vill ta ett grepp om Premier League, men säsongen är speciell vilket medför att alla kommer att ha bättre och sämre perioder. Det kommer att synas både på spel och på resultat.
  • En hängmatch är bra bara om man vinner den, men Solskjaer ser det som positivt att nu komma ikapp sett till antalet matcher.
  • Victor Lindelöf och Luke Shaw deltog i hela träningspasset under måndagen medan Paul Pogba och Eric Bailly bara deltog delvis. Huruvida kvartetten är med mot Burnley avgörs på matchdagen.
  • Edinson Cavani är redo efter avstängning. Anfallaren har tränat bra och ger Solskjaer ett annorlunda alternativ jämfört med Greenwood, Martial och Rashford.
  • United är bättre nu än man var vid motsvarande tidpunkt ifjol, men ingen minns ligatabellen i januari när man syr ihop säsongen.
  • United har slutat på platserna 2-7 sedan Sir Alex lämnade. Det viktiga nu är att cementera sig som ett topp 4-lag. Tiderna har ändrat, då Solskjaer spelade själv var man besvikna om man inte vann ligan. Många fler lag utmanar nu.
  • United måste vara aggressiva,  jobba hårt och göra det svårt för motståndarna. Mentalt växer man och kanske är man redo att vara ett lag som blir jagat framom att vara laget som jagar.
  • Värvningarna United gjorde under sommaren och hösten stärkte truppen. Januari är alltid en svår månad. Om något dyker upp överväger man en affär, men Solskjaer tror inte på några värvningar, däremot kan 2-3 spelare lämna i jakt på speltid.

 

Högerbacksfrågan

Aaron Wan-Bissaka har, efter en rätt okej första säsong i United, inte rosat marknaden under hösten och vintern. Det har aktualiserat frågan om huruvida Ole Gunnar Solskjaer behöver ytterligare en högerback eller inte. Tror vi Rich Fay på Manchester Evening News har United krokarna ute. Parallellt med detta startade Brandon Williams mot Watford (och gjorde en okej insats, inte mer) samtidigt som utlånade Ethan Laird var pigg under sitt inhopp mot Burnley vilket ger visst hopp inför framtiden. Williams är på alla sätt en betydligt mer offensiv högerback än Wan-Bissaka, samtidigt som ojämnheterna defensivt gör att till exempel Max Aarons nämns som ett alternativ. Aarons var ett av namnen som kopplades ihop med United sommaren 2019, då Wan-Bissaka slutligen värvades.

Williams ska å sin sida finnas på Newcastles önskelista, om vi tror Scott Wilson på The Northern Echo. United ska dock inte vara villiga att släppa Williams, speciellt inte om Fosu-Mensah lämnar, något som man också ska ha meddelat ”skatorna”.

Fosu-Mensah till Tyskland?

En som inte kommer att komma på fråga som högerback är Timothy Fosu-Mensah. Ole Gunnar Solskjaer meddelade inför mötet med Watford att United letar ny klubb åt den skadedrabbade holländaren. På måndagen rapporterade Manchester Evening News Samuel Luckhurst (som vi normalt inte håller så högt) att Bayer Leverkusen är nära att värva Fosu-Mensah och det för drygt 1,5 miljoner pund. Fosu-Mensah själv ska föredra en flytt till Ajax som tillsammans med Herta Berlin nämns som de övriga intressenterna.

Fabrizio Romano går ett steg längre och skriver att Bayer Leverkusen är överens med Fosu-Mensah om de personliga detaljerna och att även klubbarna nu är överens. Romano kastar även in sitt sedvanliga ”here we go”.

Ercolani helt klar

Vi skrev om det igår, men nu bekräftar även Manchester United att Luca Ercolani lämnar för spel i Serie C-klubben Carpi.

Soumaré och Aarons ”inte på väg”

Manchester United har sagts jaga Lilles franske mittfältare Boubakary Soumaré. Idag skriver franske journalisten Mohamed Bouhafsi att inga samtal pågår mellan klubbarna men att United haft spelaren på sin radar.

Fabrizio Romano är inne på samma spår som Bouhafsi vad gäller Soumaré och nämner summan 35 miljoner euro som det som Lille ska vilja ha. Romano menar också att Max Aarons inte heller han är aktuell i januari.

Den här dagen…

…för 64 år sedan föddes Bryan Robson. Vi säger grattis på födelsedagen!