Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Speciellt att vinna på den här arenan

En tuff uppgift på förhand väntade för Manchester United när man skulle åka ner till Milano för möte med stadens rödsvarta lag i Europa League. Gårdagskvällen blev till slut en lyckosam sådan, detta efter att man gjorde vad som krävdes rent resultatmässigt. En viss fransman var nämligen tillbaka och såg till att hålla United kvar ute i Europa. 

Vi är inne i en period där det inte alltid ser så vackert ut när Manchester United spelar fotboll. Men vinner gör man, trots allt.

Gårdagens möte på San Siro med Milan skulle såklart bli en tuff nöt att knäcka för Ole Gunnar Solskjaer och hans mannar. Detta inte minst med tanke på att fördelen låg hos hemmalaget, tack vare att man hade ett bortamål med sig från Old Trafford (1-1).

Öppningen av matchen lovade inte jättegott. Det mest utmärkande i United, men även Milan, var hur mycket det slarvades. Antagligen en kombination av bristande koncentration och för låg teknisk nivå på vissa håll.

Naturligtvis skulle man kunna tala om trötthet, eller kanske snarare slitage bland spelarna. Det är mer av regel än undantag att lagen spelar minst två matcher i veckan den här säsongen och när vi nu börjar gå in i slutfasen märks det tydligt att en del inte har alla bitar på plats. Det handlar nödvändigtvis inte om att man inte orkar springa, det gör de flesta. Men, känslan är att den fysiska ansträngningen i kombination med de tekniska utförandena gör att något brister. Det leder till slarv, kort och gott.

Första halvlek var utmärkande i den bemärkelsen. Andra halvlek blev något annat. Vi ska inte tillskriva Paul Pogba allting i att United blev ett bättre lag men nog gjorde fransmannen skillnad med sitt inträde. Efter en tids skadefrånvaro var mittfältaren tillbaka i speldugligt skick, och det märktes tydligt att det gav hela laget en injektion. Förhoppningsvis är det något man kan dra nytta av resten av säsongen.

Utöver Pogba är det också läge att nämna ett par försvarsinsatser. Victor Lindelöf satte inte en fot fel och samarbetet med Harry Maguire fungerade väl igår kväll. Det ska också sägas att Luke Shaw måhända inte stod för någon toppinsats men 25-åringen var inte heller på något sätt undermålig. Jag tror mest att det handlar om att lägstanivån hos honom har höjts rejält.

Avslutningsvis kan nog de flesta hålla med mig om att det känns ganska tryggt med Dean Henderson mellan stolparna. Det bästa Solskjaer kan göra mot honom, och i sin tur laget, är att låta 23-åringen vakta målet i majoriteten av matcherna som återstår den här säsongen. Då blir det också lättare att göra en uppriktig bedömning vad gäller hans framtid.

Höjdpunkter

För sammanhängande höjdpunkter i matchen tvingas vi återigen hänvisa till Uniteds app. 

Nedan kan vi emellertid se Pogbas mål, som blev matchens enda.

Solskjaers presskonferens

Det blev en tämligen komprimerad presskonferens efteråt, detta bland annat på grund av att italiensk media ställde frågor, som behövde översättas till Solskjaer. Här nedan går vi igenom punkterna som togs upp.

  • Vinna på en arena som den här är speciellt. Det var svårt i första med mycket misstag. Böljande spel, mycket fram och tillbaka. Betydligt bättre i andra halvlek.
  • Nöjd med Henderson. En fantastisk räddning på Ibrahimovics nick.
  • Pogba har varit borta i sex veckor. Kunde inte spela mer än 45 minuter men med honom får laget en injektion.
  • Kunde inte riskera något med Rashford, därför togs han av.
  • Får se vilka det blir i nästa omgång. Vill gå hela vägen i turneringen.
  • Mycket nöjda efter att ha vunnit mot ett “fantastiskt, historiskt lag, som är på väg uppåt”.
  • Ett insläppt mål de senaste sju matcherna har mycket att göra med det som sker på träningsplanen och ett lagarbete. Jobbar med detaljer hela tiden. Det bygger grunden.

Andra reaktioner

Mike Phelan var nöjd med ett rent lakan, så att säga…

Vilket vi får anta att Dean Henderson också var…

Bruno Fernandes drar till med en filmreferens…

Luke Shaw utser Victor Lindelöf till matchens spelare…

Samme Shaw var också glad efteråt…

Mer från matchen

Snackisar efter Milan – Manchester United 0-1

Spelarbetyg: Milan – Manchester United 0-1

Res med oss till Manchester!