Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Starkt att vända men vill vara bra hela matchen

Premier League-fotbollen var tillbaka i helgen och inte minst var Manchester United tillbaka i spel. Brighton kom på besök till Old Trafford och såg till att ställa till oreda genom bland annat Danny Welbeck. Det var emellertid två andra röda produkter som fick fira efter slutsignalen.

När landslagsuppehållen väl inträffar kan det kännas som en oändlighet innan klubblagsfotbollen återvänder igen. Och den som väntade på det goda, det vill säga Manchester United, fick vänta ända till söndagskvällen.

Så här i efterhand var det kanske värt det, trots allt. Det var inte särskilt vackert men en seger, och en blytung sådan, blev det ändå till slut.

Den som väntade på något ännu godare än själva matchen, som till exempel att Mason Greenwood skulle få sista ordet med tio minuter kvar, väntade inte förgäves. 19-åringen satte det avgörande 2-1-målet efter att påpassligt hållit sig framme på Paul Pogbas missriktade skott (?).

Gårdagens seger innebär nu att United är fyra poäng före jagande Leicester, som förlorade mot tabellettan. Ner till Chelsea på fjärdeplats är det hela nio poäng. Ett Chelsea som förlorade mot West Bromwich hemma med 5-2. Det måste såklart nämnas när vi ändå har dem på tråden.

Men bataljen igår då? Tja, det är väl inte jättemycket att skriva hem om egentligen. Det är ett hemmalag som öppnar piggt de inledande tio minuterna men ger, av någon märkligt anledning, bort initiativet helt och låter Brighton föra spelet. Inte helt ologiskt kom också baklängesmålet, detta efter bara tretton minuter. Danny Welbeck höll sig framme efter svagt försvarsspel i United och gjorde sitt fjärde mål i karriären mot United.

Danny Welbeck var tillbaka på Old Trafford igår kväll och öppnade målskyttet i matchen.

Det är nästan rättvist att säga att 0-2 låg närmre till hands än 1-1 men några fler mål föll inte under de första 45.

Ole Gunnar Solskjaer verkade hursomhelst inte satt hårtorken på full effekt i paus, för så värst mycket bättre blev det inte till andra halvlek. Efter en timmes spel dök dock ett läge upp från ingenstans och Bruno Fernandes serverade Marcus Rashford, som satte kvitteringen. Varken rättvist eller logiskt, enligt undertecknad, men ack så viktigt.

Två United-produkter hade därmed skrivit in sig i målprotokollet. En till skulle det som bekant bli.

Greenwood hade tidigare i matchen prickat målramen (som varit lite av en fiende för honom den här säsongen) men fick i matchminut 83 revansch. Som sagt, huruvida Pogbas bollträff var menat som en passning eller ett skott vet kanske inte ens fransmannen själv men med facit i hand blev utfallet bästa möjliga.

Om vi ska hitta något rättvist och logiskt från matchen, så var det att en av planens bättre spelare i Greenwood fick sista ordet.

Höjdpunkter

Höjdpunkterna från matchen finns att se via den här länken.

Solskjaers presskonferens

Vår norske manager höll sedvanligt en digital presskonferens efter matchen. Här summeras vad som sades.

  • Nöjd med honom [Greenwood]. Bra insats i spelet och kom till flera lägen. När målen kommer där finns det en till dimension i hans spel.
  • Vill inte vara i underläge. Satte oss själva i en jobbig sits men att ligga under har inte varit något främmande den här säsongen. Saker måste göras bättre, snabbare och mer effektivt. Det två målen var välförtjänta.
  • Marcus [Rashford] fick en tackling och kunde inte fortsätta. Anthony [Martial] är borta ett par veckor. Förvånad om han spelar mer den här säsongen.
  • Situationen med Dean [Henderson] och David [De Gea] kommer skapa rubriker. Men de är två bra målvakter och det handlar om att förtjäna sin plats.
  • Världen idag handlar så mycket om mål och statistik… Greenwood gör så mycket bra i spelet. Han är en naturlig avslutare och lär sig hela tiden. Nöjd med honom.
  • Man vill spela bra hela tiden i matcher. Det tyder på stark moral att vända underlägen men det är givetvis att föredra att vara bra matchen igenom.
  • Halvtid? Pratade igenom saker och ting. Ibland är volymen högre, ibland inte. Går att föra fram budskap på olika sätt.
  • Vad gäller Eric [Bailly] är han inte tillbaka i landet ännu efter att ha varit på landslagsuppdrag och dessutom testats positivt för Covid-19.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Brighton & Hove Albion 2–1

Spelarbetyg: Manchester United – Brighton & Hove Albion 2-1

Res med oss till Manchester!