Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United – Brighton & Hove Albion 2–1

Manchester United tog emot Brighton & Hove Albion hemma på Old Trafford denna sena söndagskväll. Danny Welbeck gav Brighton ledningen i den första halvleken, men mål via Marcus Rashford och Mason Greenwood efter paus säkrade alla tre poäng för hemmalaget.

Idéfattigt och fantasilöst

Ingenting fungerade för United under de första 45 minuterna. Brighton tog välförtjänt ledningen och för att vara ärlig kändes det egentligen aldrig farligt när de rödklädda hade bollen på offensiv planhalva.

Brighton kunde enkelt försvara då bolltempot i hemmalaget som så många gånger förr var alldeles för lågt. Många stillastående spelare och egentligen ingen som ville ha bollen och hota gästernas backlinje.

Medan gästerna såg väldigt trygga ut i hur de spelade där alla spelare visste precis vad de skulle göra såg United-spelarna ut som raka motsatsen. Ett väldrillat lag med idéer mot elva spelare som såg ut att inte veta vad de skulle göra.

Det är inte heller en engångsföreteelse utan det här är något vi sett otaligt många gånger förr. Idéfattigt och fantasilöst i offensiven och spretigt och ofokuserat i defensiven.

Fotboll är en lagsport

En otrolig klyscha som man fått höra sedan man var liten. Alla vet om det och det är en självklarhet för alla som någon gång har spelat fotboll. De första 45 minuterna visade varför det är så viktigt att spela för varandra och inte bara för sig själv.

I Manchester United såg det ut som att alla tio utespelare spelade för sig själv. Inget samarbete spelarna emellan, ingen rörelse, inga tendenser till kombinationer, ingenting.

Medan Brighton-spelarna sprang för varandra och täckte upp för varandra var United-spelarna låsta i sina positioner. Borrade ned huvudet i marken och försökte på egen hand eller hoppades att någon annan skulle ta tag i det.

Tio individualister mot tio väldrillade spelare som spelar för varandra får det per automatik svårt och det såg vi verkligen i den första halvleken.

Något bättre andra halvlek

De sista 45 minuterna var bättre än de första 45. Men det hade varit svårt att prestera sämre så det säger väl egentligen inte så mycket.

Det ska dock sägas att det såg ut som att det fanns en helt annan hunger hos hemmalaget i den andra halvleken. Aggressivare presspel, mer rörelse, mer tendenser framåt och framförallt ett bättre samspel mellan spelarna.

Det ska också sägas att Brighton sjönk lite väl lågt men stundtals pressade United ner de lågt vilket de absolut inte lyckades göra i den första halvleken.

Men som sagt, det krävs mer. Idag räckte det till alla tre poäng men sådana här prestationer kommer inte att fungera i längden. Det positiva är att det blev tre poäng och att det nu är elva poäng ner till femteplatsen.

Viktigt mål för Greenwood

Ett välförtjänt mål för tonåringen som har haft en tuff säsong målmässigt i år. Har vuxit i det generella spelet men har saknat den där skärpan han visade framför mål under den förra säsongen.

Nu fick han avgöra på ett riktigt måltjuvsmål där han vet exakt vilken yta han ska vara i. Ett sådant mål behövde han och det förtjänade han verkligen. Nu är det bara att hoppas att han återigen hittar formen framför mål.

Var dessutom den bästa Unitedspelaren ikväll vilket också det är ett steg i rätt riktning, så klart!

Res med oss till Manchester!