Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter: Bästa stället man kan spela på inför publik

Manchester United spelade under gårdagen säsongens sista match på Old Trafford och gjorde så inför publik när Fulham gästade. Det hjälpte dock inte laget till seger utan i stället delade lagen på poängen. Vad som i alla fall stod klart igår kväll är att United säkrat andraplatsen. 

Trots att drygt tio procent av Old Traffords kapacitet fylldes av publik lyckades inte United hitta motivationen som krävdes för att slå ett redan nedflyttningsklart Fulham.

Eller, motivationen kanske fanns men utåt sett märktes det inte på alla håll. Man spelade visserligen en underhållande fotboll i perioder och med Edinson Cavanis drömmål till 1-0 var känslan att det kunde runnit iväg.

I stället fick de cirka 10 000 som var på plats, inklusive folket hemma i sofforna, bevittna ett tämligen ineffektiv hemmalag.

Det var egentligen ingen som riktigt stack ut och därmed inte på något betänkligt sätt stärkte sina aktier inför Europa League-finalen nästa vecka.

Att en 34-åring för stunden ser piggast ut i United är så klart en aning oroväckande. Visst, det går att argumentera för att det inte finns särskilt mycket att spela för i ligan men samtidigt är dessa matcher ypperliga “auditions” för att visa sin manager att man ska ha en plats i startelvan mot Villareal.

På det stora hela känns det dock som att gårdagens elva blir ungefär vad vi kan vänta oss nästa onsdag.

Om inte Harry Maguire har repat sig till dess står Axel Tuanzebe och bankar på dörren. 23-åringen var en av få som visade positiva tendenser.

Även vad gäller målvaktsfrågan är känslan att Ole Gunnar Solskjaer kommer luta sig åt David De Gea, dels för att spanjoren stått för ett par bra insatser på sistone, dels för rutinen. När det begav sig 2017 i Europa League-finalen mot Ajax fick Sergio Romero vakta målet. Den här gången bör det vara De Geas tur.

Härnäst väntar slutomgången av Premier League, vilket i vanlig ordning är på en söndag. Då tar United emot Wolverhampton på Molineux. Om det var svårt att motivera sig till matchen igår, då lär det inte bli lättare på söndag, nu när dessutom andraplatsen är säkrad.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen kan ses här.

Solskjaers presskonferens

  • Atmosfären var fantastisk. Publiken har saknats. Idag var det fans på läktaren och kanske var det därför spelet såg positivt och underhållande ut stundtals.
  • Fansen gör skillnad för spelet och spelarna. Old Trafford är det bästa stället du kan spela på inför publik.
  • Surt att inte avgöra. Fanns bra chanser att göra mål men i Premier League måste man förtjäna sina segrar. Tre poäng hade varit betydelsefullt men dessvärre uteblev de.
  • Måste spela bättre mot Villareal. Har dock visat många gånger att vi kan komma tillbaka när vi blivit uträknade.
  • Spelare behöver minuter så här i slutet av säsongen och en del behöver vila. Scott McTominay tvingades gå av och Fred fick en smäll. Men förhoppningsvis är det lugnt till Europa League-finalen. Över en vecka kvar till dess. Gällande Harry Maguire och Anthony Martial finns det hopp för bägge.
  • Finns två bra målvakter i truppen (David De Gea och Dean Henderson) och de har roterat mycket på sistone. Båda gör det bra och de är alltid redo.
  • Säsongens mål har redan röstats fram men om Edinson Cavanis hade varit med i nomineringen hade det haft god chans. Glad för hans skull och att han fick göra mål framför publiken på Old Trafford.
  • Angående ryktena om Harry Kane (som uppges vilja lämna Tottenham) håller Solskjaer fortsatt fast vid att han inte tänker kommentera spelare som tillhör andra lag. Norrmannen menar dock att en anfallsvärvning inte kan uteslutas.
  • Gällande Paul Pogba och Amads uppvisande av den palestinska flaggan efter matchen säger Solskjaer att det finns spelare från olika kulturer i laget och att deras värden och politiska ställning måste tas i beaktande.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Snackisar efter Manchester United – Fulham 1-1

Spelarbetyg: Manchester United – Fulham 1-1

Res med oss till Manchester!