Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United – Fulham 1-1

Manchester United visar urusel finalform inför resan till Gdansk om drygt en vecka. 1-1 mot Fulham var inte kvittot United behövde i säsongens sista hemmamatch. Spelövertaget fanns, men United var inte särdeles sugna på att utnyttja det. 

Det var ju inte det slutliga genrepet, det spelas vi mot Wolverhampton till helgen. Men. Lika fullt ska inte Manchester United spela medioker 1-1-fotboll mot Fulham på hemmaplan med dryga veckan kvar till Europa League-finalen i Gdansk. Ett tidigt, vackert, ledningsmål följdes inte upp av någon punktering och istället kunde Fulham, som redan åkt ur ligan, kvittera och ta en poäng med till London.

Hade Ole Gunnar Solskjaer velat ha några svar så uteblev de flesta av dem. David de Gea visade att han vill spela i Gdansk. Det gjorde Axel Tuanzebe och Edinson Cavani också. I övrigt då? Nej.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David de Gea: 6,5

1 assist. Ja, han ska ju ha en assist, David de Gea. Möjligen var det bara mig tanken slog, men var det här spanjorens sista match på Old Trafford? Om ja tog han ett rätt värdigt avsked. Inget att göra på målet. Poängräddare.

Aaron Wan-Bissaka: 5

En av spelarna som visar oroväckande tendenser med tanke på att en final hägrar. Trött, ofokuserad och med en uppsjö av felbeslut. Med tanke på att alternativen inte finns måste han upp ett antal snäpp till Gdansk.

Victor Lindelöf: 5

Även här var det svagt. Lindelöf kan inte skylla på att mittbackskollegan inte var Harry Maguire, eller kan han? Svensken har växt ihop med lagkaptenen och känns vilsen utan honom. Å andra sidan, Axel Tuanzebe gör en bra match och backar upp svensken.

Axel Tuanzebe: 6,5

Om Harry Maguire inte kan spela Europa League-finalen, vem spelar då? Baserat på kvällens match är svaret Axel Tuanzebe. Känns trygg både med och utan boll och har repat sig efter ett par svaga insatser tidigare i vår.

Luke Shaw: 6

Varnad. Tillbaka på en någorlunda okej nivå jämfört med senast, men det oaktat känns Shaw trött. Borde rimligen få stå över mötet med Wolverhampton.

Scott McTominay: 5,5

Utbytt 62′. Var knappt godkänd så länge han höll. Utbytt skadad och ett frågetecken inför Gdansk. Funkar inte till fullo mot den här typen av motstånd.

Fred: 6

Fred brukar precis som McTominay funka bättre i de större matcherna, och då får Fulham ursäkta. Nu funkade det hyfsat och Fred kändes, hör och häpna, rätt bekväm med bollen.

Mason Greenwood: 5

Utbytt 83′. Mason Greenwoods vara eller icke vara som ytter är väldigt flytande. Ömsom är det hans givna position, ömsom skriker man efter Jadon Sancho mer än vanligt. Om tanken är att Greenwood ska starta mot Villarreal finns det orsak till oro.

Bruno Fernandes: 6

Varnad. Trött, men lika fullt godkänd. Bruno Fernandes behöver sina kickar, och han fick dem måhända inte mot Fulham. Lika fullt kunde och borde han ha stängt matchen flera gånger om. Vilar han mot Wolverhampton?

Paul Pogba: 6

Startade som ytter. Fick flytta ner på mittfältet då McTominay klev av. Känns inte helt inspirerad han heller, men visar lika fullt att han ska starta i Gdansk och att hans roll då inte ska vara den på botten av mittfältet. Problemet är väl bara att han kan behövas där om McTominay inte är frisk nog.

Edinson Cavani: 7

Utbytt 87′. Kanske ett kryddat betyg, men målet som sådant gör att det är svårt att ge matadoren lägre betyg. Nu har han gjort mål framför publik på Old Trafford. Nu visade han att han ska starta Europa League-finalen. Om nu någon tvivlade.

Marcus Rashford: 5

Inbytt 62′. Var kanske inte meningen att han skulle spela. Såg inte ut att vilja spela.

Amad: N/A

Inbytt 83′. Spelade för kort tid för att betygsättas.

Donny van de Beek: N/A

Inbytt 87′. Spelade för kort tid för att betygsättas.