Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget | Ungdomslagen

Lånekollen: Chong fortsätter glänsa

Säsongens andra lånekoll innehåller blandade rapporter. Tahith Chong fortsätter att visa framfötterna i Birmingham medan Ethan Laird också verkar ha fått en bra start i Swansea. Reece Devine förefaller dock vara bänkad i Skottland medan Di’Shon Bernard både imponerat och bränt en straff.

Manchester United har sedan senaste lånekoll bland annat skeppat iväg Andreas Pereira, Dylan Levitt och James Garner på säsongslånga lån. Med en dryg vecka kvar tills transferfönstret stänger kan vi utgå ifrån att det kan bli fler utlåningar, bland annat har Dillon Hoogewerf ryktats vara på väg till den holländska ligan. Teden Mengi och Brandon Williams lär det också jobbas på nya, tillfälliga, adresser åt.

En annan spelare som kan tänkas lämna är Matej Kovar som trots allt får anses vara för bra för reservlagsligan. Manchester United har dock en förhållandevis tunn trupp på reservlagssidan och kan rimligtvis inte täcka upp med juniorer hela tiden.

Nathan Bishop, Mansfield

Fick förtroendet i ligacupen när Mansfield åkte ur med buller och bong mot Preston (3-0) den 10 augusti. Följde upp det med att släppa en boll förbi sig när Mansfield besegrade Newport med 2-1 i ligaspelet. Under veckan som gick hann Mansfield spela 1-1 mot Colchester. Där fick Bishop kapitulera på en straff på stopptid. I lördags, mot Bradford, kom säsongens första förlust för Mansfield (3-2), men att döma av klubbens egen matchrapport verkar Bishop ha stått för en stabil insats.

Reece Devine, St Johnstone

Efter en okej start har de två senaste veckorna varit mer haltande för Devine. Såg 1-1-mötet med Motherwell i ligan från bänken och fick enbart två minuter i ett inhopp hemma mot Galatasaray i Europa League-kvalet. St Johnstone åkte ur och i Conference League-kvalet mot LASK (1-1) fick Devine åter nöta bänk. I gårdagens ligaförlust mot Dundee United (1-0) blev visan den samma. Något oroväckande om än säsongen är ung.

Will Fish, Stockport

Inledde ligaspelet i helgen som gick. Stockport föll med 3-1 mot Dag & Red och Fish fick 76 minuter som mittback. Verkar ha tränarens förtroende sett till försäsongen.

Di’Shon Bernard, Hull

Efter att ha sett Hulls inledande tre ligamatcher från bänken fanns Di’Shon Bernard med från start mot seriefavoriterna Fulham i helgen. Det blev 90 minuter, en varning och en 2-0-förlust. Verkar trots allt ha imponerat på vissa betygsättare med sina tacklingar. På minussidan den här gången lägger vi att det var Bernard som missade sin straff när Hull åkte ur ligacupen mot Wigan med totalt 9-8.

Axel Tuanzebe, Aston Villa

Har inte fått någon pangstart på sin andra sejour i Aston Villa. Såg 3-2-förlusten mot Watford i premiären från bänken och fick sedan enbart ett två minuter långt inhopp i 2-0-segern mot Newcastle i helgen. Torde vara aktuell för en startplats mot Barrow i ligacupen denna vecka.

Ethan Laird, Swansea

Fick sin övergång till Swansea och återförenades med tränaren Russel Martin. Fick förtroendet direkt och hoppade in med dryga halvtimmen kvar i 3-1-förlusten mot Stoke i tisdags. Spelade sedan från start och fick 90 minuter i 1-0-segern mot Bristol City i lördags. Var då, om vi ska tro Wales Online, riktigt bra både i luften och med sin energi.

Connor Stanley, Atlanta United

Glömdes bort i förra lånekollen. Connor Stanley håller, åtminstone fram till 30 november, till i Atlanta Uniteds reservlag och får hyfsat med speltid. Fick 73 minuter och stod för en framspelning mot Kansas Citys reserver förra veckan.

Tahith Chong, Birmingham

Efter en bra premiär rapporterades Chong skadad och i mötena med Colchester (seger med 1-0 i ligacupen) och Stoke (0-0) fanns han inte med i truppen. Var dock tillbaka i veckan som gick och spelade 87 minuter som vänsterytter mot Bournemouth i onsdags (förlust 2-0) och därefter 70 minuter på högerkanten i 5-0-segern mot Luton i lördags. Då noterades Chong även för två assist och en mycket stark insats som helhet. Birmingham Mail gav holländaren 9 i betyg och konstaterade att Birmingham gjort ett kap som lyckats signa Chong. Vi får hoppas det håller i sig.

Facundo Pellistri, Alaves

Står noterad för totalt 28 minuter efter två omgångar i La Liga. Fick 22 minuter som högerytter i premiären mot Real Madrid (förlust 4-1) och sex minuter i ett inhopp mot Mallorca i lördags (förlust 1-0). Får trots allt mer speltid än han hade fått i United.

Ethan Galbraith, Doncaster

Spelade 90 minuter mot både Sheffield Wednesday (förlust 2-0) och Accrington (förlust 1-0). Fick spela högerytter respektive central mittfältare. Flyttade sedan över till vänsterkanten i helgens 0-0-match mot Portsmouth. Fick 90 minuter även då. Positiv start trots att Doncaster går knackigt.

Dylan Levitt, Dundee United

Fick 90 minuter som en av tre mittfältare direkt när Dundee United besegrade Reece Devines St Johnstone i helgen.

Andreas Pereira, Flamengo

Utlånad till Flamengo resten av säsongen. Flög till Brasilien före helgen och presenterades i fredags. Fanns därför inte med när Flamengo kryssade borta mot Ceara på söndagskvällen, svensk tid.

James Garner, Nottingham

Den färskaste utlåningen. Skrev på ett nytt kontrakt med Manchester United och gick på lån till Nottingham, klubben han tillhörde under våren. Förutsättningarna kunde dock vara bättre. Nottingham ligger sist i serien efter fyra raka förluster och managern Chris Hughton får anses hänga löst. Återstår att se hur ett eventuellt managerbyte påverkar Garner.

Nästa lånekoll är inplanerad till den 6 september. 

Res med oss till Manchester!