Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Officiellt: Andreas Pereira utlånad till Flamengo

Andreas Pereira flyttar till brasilianska Flamengo på ett säsongslångt lån. Detta bekräftas av de båda klubbarna på fredagskvällen.

Att Pereira inte skulle representera United den här säsongen var väl något vi alla egentligen visste. Frågan var bara vilken klubb han skulle flytta till och om det skulle bli på lån eller en permanent övergång. Nu bekräftas alltså att han flyttar till Brasilien på lån. Såvitt jag förstår det blir det första gången som brasilianaren Pereira faktiskt kommer att bo i Brasilien.

Det har spekulerats i att Pereira önskade en flytt till Brasilien för att förbättra sina chanser till spel i det brasilianska landslaget. Hittills har det blivit en landskamp för Pereira, som har spelat 75 matcher för United och gjort 4 mål.

Obekräftade rapporter gör gällande att Flamengo har en utköpsklausul på 20 miljoner euro, men det är inget som bekräftas av någon av klubbarna ikväll.

Detta blir fjärde lånesejouren för Pereira. Efter två säsonger i Spanien, för Granada och Valencia, gjorde han två säsonger i United innan han förra säsongen flyttade till Italien, där han representerade Lazio.

Flamengo är regerande brasilianska mästare men ligger för närvarande på femte plats i ligan som snart har kommit halvvägs. Flamengo har tio poäng upp till tabellettan Atlético Mineiro men har två matcher till godo.

Vi önskar Andreas Pereira all lycka i Flamengo!