Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Tidigarelagd avsparkstid mot Villa; Får Fred spela?; VM vartannat år

Manchester United v Aston Villa - Premier League

I fredagens nyhetssvep tar vi upp att matchen mellan Manchester United och Aston Villa kommer få en tidigare avsparkstid än vad som var tanken från början. Det tycks dessutom råda fortsatta oklarheter kring huruvida sydamerikaner kommer får representera sin klubblag i helgen, däribland Fred för United.

I övrigt kommer vi inte ifrån landslagsfotbollen helt, då det för tillfället råder en debatt gällande VM och hur ofta det ska spelas…

Tidigarelagd avspark mot Villa

Lördagen den 25 september tar Manchester United emot Aston Villa hemma på Old Trafford. En match som initialt hade avsparkstid 16.00, svensk tid, men som nu flyttas till 13.30.

Detta har det nu blivit ändring på, detta till följd av att Manchester-bandet Courteeners spelar samma dag på cricketarenan Emirates Trafford Ground.

Matchen tidigareläggs på begäran av polisen i Manchester.

Fred disponibel, trots allt?

För den som hängt med i soppan kring Premier League och om sydamerikanska spelare ska stängas av i sina klubblag till följd av att de besökt så kallade rödlistade länder, råder det fortsatt oklarheter.

En mer detaljerade redogörelse finns att läsa här, samt en från gårdagens nyhetssvep.

Summa summarum, och hur detta i slutändan påverkar United, är huruvida Fred kommer finnas tillgänglig i morgondagens match mot Newcastle.

Enligt Simon Stone på BBC vet Premier League-klubbar fortfarande inte om de kommer kunna använda sina sydamerikaner. I synnerhet gäller det brassar.

VM vartannat år diskuteras flitigt

Så, tillbaka till landslagsfotbollen igen, men den här gången till det ständiga maktspelet mellan FIFA och UEFA.

Ett förslag från det saudiarabiska fotbollsförbundet till FIFA tryckte på möjligheten att anordna fotbolls-VM vartannat år, i stället för vart fjärde, som det är nu.

Detta har (givetvis) övervägts av FIFA och man tittar nu på möjligheten, bland annat med organisationens chef för den globala fotbollsutvecklingen – Arsène Wenger – i spetsen.

Man får dock motstånd från UEFA och dess ordförande Aleksander Ceferin. Han hotar bland annat med en bojkott från europeiska och sydamerikanska länder om FIFA fortsätter att driva frågan framåt.

”Det skulle döda fotbollen,” uttryckte Ceferin.

West Bromwich Albion tar krafttag

West Bromwich Albion meddelade under gårdagen en livstidsdom mot en person som uttryck sig rasistiskt mot en av klubbens spelare. Incidenten skedde den 26 januari i år, när laget tog emot Manchester City i Premier League.

Det rör sig om en 50-årig man, som i samband med händelsen stängdes av men nu kommer alltså en slutgiltig dom som proklamerar att mannen inte stängs av från samröre med klubben livet ut.