Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

United-fans tillåtna mot Young Boys; PL-klubbar ilsknar till på Brasilien

Torsdagens nyhetssvep är här. Vi inleder med den glädjande nyheten att United-supportrar trots allt får åka till Schweiz för matchen mot Young Boys nästa tisdag. Utöver det har flera Premier League-klubbar är upprörda på Brasilien. Dessutom har en tidigare akademispelare blivit klar för en Serie B-klubb och så kollar vi på vilka damer som tagits ut till Wales landslag.

Vi inleder med Young Boys-matchen.

Trots allt – United-fans tillåtna mot Young Boys

Tidigare i veckan kom beskedet att inga United-supportar var välkomna till Bern och Stade de Suisse för att se matchen mellan Young Boys och Manchester United på tisdag nästa vecka.

Schweiz godkänner inte UK:s covid-bevis och du måste ha ett godkänt covid-bevis för att få komma in i landet, så britter släpps inte in. Dessutom vägrade Young Boys att öppna bortasektionen för United-fans från EU.

Men, nu kommer ett positivt besked. 1800 United-fans får komma på matchen. De behöver dock testas på plats i Schweiz innan de blir insläppta på arenan. Detta skriver Paul Hirst på The Times.

Premier League mot Brasilien

Soppan kring Premier League och de ”rödlistade” sydamerikanska länderna fortsätter. Det brasilianska fotbollförbundet beslutade enligt uppgifter igår att stoppa de brasilianska Premier League-spelarna från spel i sina respektive klubblag.

Vi på Muss skrev en artikel om detta igår, den hittar ni här.

För att förklara kortfattat har processen gått till som följer:

Under de schemalagda landslagsfönstren gäller att klubbarna inte har någon rätt att stoppa spelare från landslagsspel. När så ändå sker, som i det här fallet, har förbundet då rätt att stoppa spelaren från att spela klubblagsfotboll i fem dagar. Det är alltså den regeln som det brasilianska förbundet nu utnyttjar. Perioden det gäller är de fem dagarna direkt efter landslagsfönstret, vilket den här gången är 10-14 september.

Detta har fått flera Premier League-klubbar att ilskna till. Premier League, FA, regeringen och Fifa ska alla vara involverade i diskussioner kring detta och hoppas på en lösning innan helgen.

Dessutom ska Premier Leagues vd Richard Masters skrivit ett brev till de påverkade klubbarna om att han försöker hitta en lösning.

Förutom United och Fred så berörs även Chelsea (Thiago Silva), Liverpool (Roberto Firmino, Fabinho och Alisson), Manchester city (Ederson och Gabriel Jesus) och Leeds (Raphinha).

Juniormatch flyttad

Manchester Uniteds U18-lag skulle på lördag ställas mot Middlesbrough. Nu meddelar dock klubben att matchen blivit flyttad till nästa månad istället.

Därför är nästa match för U18-laget mot Young Boys i Uefa Youth League på tisdag.

Aliou Traoré klar för Parma

Manchester Uniteds förre akademispelare Aliou Traoré skrev igår på ett treårskontrakt med Serie B-klubben Parma.

Den franske mittfältaren kom till United från PSG sommaren 2017 men slog aldrig igenom och lämnade när hans kontrakt löpte ut tidigare i somras.

Jones, Ladd och Williams uttagna till Wales landslag

En trio damlagsspelare kommer att representera Wales i det uppkommande VM-kvalet senare i september.

Trion det rör sig om är Hayley Ladd, Carrie Jones och Chloe Williams.

Wales ställs mot Kazakhstan den 17 september och Cypern den 21 september.