Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Wolverhampton Wanderers 0-1
Stor frustration när Wolves knappar in på United

Frustration är ordet dagen efter. Det har legat i luften med en förlust för United under Ralf Rangnick. Segrarna det sista har varit knappa och till delar orättvisa. Nu kom så förlusten där mittenlaget Wolverhampton vinner på Old Trafford för första gången på 40 år. 

Det har varit frustrerande hela säsongen att se Manchester Uniteds spel, eller icke-spel. Även vid de senaste vinsterna finns det mycket som varit frustrerande. Bolltapp, omotiverade passningar inåt plan, fel beslut i avgörande lägen och oförmåga att spela upp boll från eget straffområde. Ingen blev mindre frustrerad efter matchen mot Wolverhampton. Det har legat i luften och som noterades i våra matchsnackisar vann Wolves välförtjänt.

Förutom under en kort tid i andra halvlek fanns samtliga källor till frustration där igår igen. Peaken visade sig i slutet av matchen när Wolverhampton lyckades nagla fast bollen långt in på Uniteds planhalva. Vi har ställt oss frågorna om Rangnicks system inte är på plats ännu, om spelarna inte förstår systemet eller om de helt enkelt är för dåliga. Det finns nog viss sanning i alla dessa saker. Sammantaget är det dysfunktionellt som Whitwell uttrycker det i reaktioner nedan.

För mig är det också påtagligt att de flesta inte visar den form eller potential vi vet att de har. Visst är väl spelare som Sancho, Rashford, Ronaldo, Varane, Fernandes med flera betydligt bättre än vad de visar nu. Det kan naturligtvis också ha att göra med att de inte känner sig trygga i ett system, att helheten inte fungerar, att de inte jobbar tillsammans. Men de ser heller inte ut att ge allt därute, synvilla eller inte.

Nu är det nästan två veckor till nästa Premier League-framträdande. Det krävs en hel del för att vända det här, inte minst om en CL-plats nästa år ska vara inom räckhåll. I nuläget känns lag som Arsenal och Tottenham betydligt bättre.

Höjdpunkter

 

Rangnicks presskonferens

Även Rangnick använde ordet frustration. Han menade att laget åter igen gjorde alltför många misstag och kämpar för att hitta rätt, särskilt i försvarspelet. “Wolverhampton var det bättre laget. Vi lyckades inte ta bollen från dem och när vi gjorde det förlorade vi den alltför snabbt igen”. Misstagen vid målet bakåt gick han igenom i detalj och menade att både Traore och Moutinho fick göra saker alltför lätt.

Rangnicks uttalande “jag visste att uppgiften att finna rätt balans med de spelare vi har offensivt och defensivt skulle bli svår när jag kom hit till klubben”, lät åtminstone för mig som att han indirekt erkände att han inte har rätt trupp att förfoga över. Men kanske handlade uttalandet mer om att hitta varje spelares ultimata position i det spelsystem han tänker sig, som han också uttryckte.

Annat som framkom under presskonferensen:

  • Rangnick: “I andra halvlek ändrade vi och hade mer kontroll på mitten”. 
  • Rangnick: “Det viktigaste med laget som det är nu är att inte släppa in mål och försvara bättre. Kampen för det fortsätter”. 
  • Greenwood byttes ut eftersom Rangnick ville behålla den offensiva spetsen med Cavani (om vi nu såg något av den är mer oklart).
  • Enligt Rangnick spelar han inte spelare för deras rykte eller namn utan menar att de som förtjänar att spela också spelar.
  • Rangnick: “Phil Jones gjorde det bra och såg ut att ha spelat matcher under senare tid. Han gjorde vad jag förväntade mig av honom”. 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Nytt magplask – föga förvånande

Två steg tillbaka

Res med oss till Manchester!