Dagen efter Aston Villa - Manchester United 2-2
Två alldeles för enkla baklängesmål

Det började bra igår och länge såg det ut som att Manchester United skulle vinna för andra gången på en vecka mot Aston Villa. Så roligt skulle det naturligtvis inte bli. United lyckades hitta ett sätt att tappa en 2-0-ledning till 2-2 under lördagskvällen och fortsatt har inte ett skvatt förändrats.

United inledde faktiskt förvånansvärt piggt och bra igår och bjöds tidig ett ledningsmål tack vare Emiliano Martinez i hemmakassen.

Bruno Fernandes tillskrivs ju målet men det var verkligen en gåva. Och visst för att portugisen gjorde även det andra målet, men om det var någon spelare som utmärkte sig i United var det Anthony Elanga.

Det mesta kretsade kring svensken, som visade prov på fart, teknik, och företagsamhet.

Elanga fick ett par lägen när United ställde om men saknade skärpa. Tillsammans med Mason Greenwood var han den i United som hade flest avslut under kvällen, vilket ändå säger något.

Men så var det många andra som svek. Mittfältet existerade i vanlig ordning inte. Fred var överallt och ingenstans, medan Nemanja Matic var i princip fastvuxen.

Inte heller hade backlinjen någon vidare dag (Alex Telles var bra offensivt men, ja…). Det övertygas liksom inte någonstans. David De Gea i kassen gör det till en viss grad, men till slut klara inte heller han stå emot.

Om man tyckt att psyket i detta lag är svagt kom beviset ikväll. Att släppa in två mål på fem minuter när det återstår en kvart kvar av matchen säger det mesta.

Poängmässigt ligger för närvarande United närmre Burnley i tabellen än Manchester City. Då ligger alltså Burnley sist och City först. Med det sagt ska nog United inte behöva oroa sig om en bottenstrid, men skärper man inte till sig snarast blir det här en säsong som kommer sluta i ingenmansland.

Höjdpunkter

Höjdpunkter finns att se genom att följa den här länken.

Rangnicks presskonferens

Om eventuell frustrationen

Det är inte riktigt sant, tycker Rangnick. Matchen igår var en av de bästa prestationerna sedan hans ankomst. Det fanns kontroll i första halvlek och ledningen kunde varit större. När man har 2-0 i sjuttionde minuten måste man lösa tre poäng dock.

Om formationsbryderier

”Efter att vi gjorde andra målet tänkte jag på en trebackslinje men farhågan var att vi skulle falla tillbaka för djupt. Om jag hade gjort något annorlunda så är det kanske ändå att jag hade satsat på en trebackslinje.

”När vi va proaktiva i vårt spel och tryckte ner dem var också då vi skapade chanser.”

Ronaldos frånvaro

Han var skadad. Fortfarande problem med sin höft. Rangnick pratade med honom innan och efter det sista träningspasset och de kom fram till att det inte var någon idé att resa med laget.

Om enkla mål

”Vi upplevde inte panik men vi var inte så kompakta som vi hade velat. De två målen var alldeles för enkla. Vi låg tajt i försvaret under stora delar av matchen men inte de sista tio, femton minuterna.”