Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Rangnicks häpnadsväckande uttalande
Martial ville inte vara med i truppen

I kvällens match mot Aston Villa nominerade Manchester United bara åtta avbytare, varav endast sju utespelare. Detta till trots fanns det ingen plats för Anthony Martial i truppen. Det visar sig nu att det var spelarens val.

”Han ville inte vara med i truppen,” sa Ralf Rangnick på presskonferensen efter matchen.

”Normalt sett skulle han ha varit med i truppen, men han ville inte och det är anledningen till att han inte reste med oss igår.”

Det är onekligen häpnadsväckande att en anfallare i Manchester United vägrar spela. Återstår att se hur klubb och spelare hanterar detta framöver. Att Martial vill lämna United vet vi. Det ger honom emellertid ingen rätt att vägra spela och rimligen borde klubben markera mot detta med en bestraffning.

Resten av Rangnicks presskonferens behandlar vi i kolumnen Dagen efter imorgon.