Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - West Ham 1-0
Sköna söndag!

Det har varit lite för få sköna helgdagar under senare tid med ett Manchester United i dålig form. Idag är det äntligen en skön söndag. Det var visserligen på det berömda håret att vi fick med oss tre poäng men matchen mot West Ham igår präglades ändå av bättre försvarsspel än på länge, och att få avgöra på Fergie Time är förstås en fantastisk känsla. 

Som redan behandlats i våra matchartiklar igår så satt vinsten långt inne. Fram till den 93:e minuten var det egentligen ganska dålig underhållning och United hade åter svårt att skapa riktigt farliga chanser. Man satt där i soffan och kände sig smått uppgiven igen, ”jaja en poäng till samlingen gör ju ingen glad men det kunde varit värre”. Och då, plötslig eufori i matchens sista minut, samtliga anfallare involverade och rätt spelare på rätt plats!

Defensivt såg det också bättre ut än på länge och de Gea lyckades äntligen få en lugnare match. Harry Maguire såg stundtals pånyttfödd ut och ingen skulle det glädja mer än mig om han fick tillbaka något av sin gamla form. Framåt behöver det naturligtivs hända mer. Rangnick var också kritisk mot alla avslut tagna långt utifrån med minimal chans att resultera i något. Besluten i sista tredjedelen behöver bli bättre, och fortfarande saknar vi den sista finessen i Brunos passningar, i Greenwoods ryck och i Ronaldos tajming. Men det spelar mindre roll en dag som denna. Vi tar med oss en rejäl nypa hopp och tro in i uppehållet.

Rangnick lyckades också med sina byten. På Solskjaers tid hade förmodligen inte samtliga anfallare på bänken kommit in. Det avgjorde matchen. Innan vi tar oss an Middlesbrough i FA-cupen och Burnley i ligan går laget till några dagars vila och åter till intensiv träning framåt nästa helg. Några försvinner för landslagsspel. Imorgon håller vi på Burnley mot The Gunners.

Höjdpunkter

Matchen innehöll kanske inte så många heta målchanser men här kommer de som fanns inklusive den sköna avslutningen.

Rangnicks presskonferens

Rangnick var nöjd med defensiven och sa att det var den bästa insatsen på mycket länge. Framåt vill han se mer kreativitet men betonade också att de offensiva bytena gick hem denna gång. Rangnick: ”skotten på mål och chanserna överlag gjorde att vi förtjänade att vinna”.

Skojfriska frågor om ”Ralfie Time” hade han inget emot. ”Det är viktigt att spela matchen ut och på ett sätt bra att avgöra i sista minuten eftersom motståndarna då inte hinner reagera”. I övrigt sa Rangnick att han tror Rashford får mer självförtroende av de senaste målen men att det också krävs kontinuitet och att ta nästa steg i utvecklingen.

På frågan om att ta dåliga skott utifrån sa Rangnick att vi måste spela in fler bollar i boxen, att besluten i sista tredjedelen måste vara bättre. Oavsett, intensiteten och kontrollen defensivt var bra idag. Han hyllade också fansen en dag som denna, som aldrig slutar tro och peppa.

 

Andra reaktioner

Mer från matchen

Fergie time är tillbaka

Otroligt viktiga tre poäng