Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Snackisar efter Manchester United - West Ham 1-0
Otroligt viktiga tre poäng

Det blev en otrolig rysare under denna lördagseftermiddagen. Manchester United tog hem segern i den sista matchminuten, och matchvinnare blev ingen mindre än Marcus Rashford. Personligen så tycker jag att spelade kontrollerat, men man skapade inte tillräckligt mycket framåt. Nu fick man dock med sig tre poäng, vilket är det absolut viktigaste.

Kontroll

Kontroll är något som Ralf Rangnick eftersträvat sedan han tog över tränarposten, och för en gångs skull så kändes det som att man under stora delar av matchen hade det.

Man höll West Ham till få chanser genom starkt försvarspel och lugn på mittfältet. Om man jämför med de tidigare matcherna så tycker jag faktiskt att detta var ett fall framåt, iallafall när det kommer till kontroll.

Stark comeback från Maguire

En spelare som faktiskt gjorde det riktigt bra var Harry Maguire. Kaptenen gjorde sin första match från start sedan 3-1 vinsten mot Burnley, och såg otroligt stabil ut.

Han var lugn med boll, något vi inte sett i tidigare matcher, vann majoriteten av sina höjddueller och gjorde några viktiga tacklingar i matchens inledning. Förhoppningsvis så är detta ett tecken på att Maguire är påväg att hitta den form som vi såg från honom i EM.

För dåligt framåt

Även om United hade kontroll under stora delar av matchen så lyckades man inte komma till många chanser. Passningsspelet i den sista tredjedelen var inte tillräckligt bra. Det gick alldeles för långsamt, vilket gjorde att West Ham enkelt kunde organisera sig.

Man visade inte heller på speciellt mycket kreativitet framåt, något som är lite oroväckande med tanke på den offensiva kraft som man faktisk har. Förutom målet så skapade man egentligen bara en riktigt farlig chans, som kom i den första halvleken när Ronaldo sånär nådde fram på ett inlägg från Bruno Fernandes.

Marcus Rashford

Att denna säsongen har varit tuff för Marus Rashford vet nog alla om, och mycket har handlat om självförtroende. Nu har engelsmannen gjort två mål på de två senaste matcherna, och förhoppningsvis så är självförtroendet påväg tillbaka för en Rashford med självförtroende kan vara oerhört viktigt i kampen om en topp fyra-placering.