Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Manchester United - West Ham United 1-0
Fergie time är tillbaka

Det var inte imponerande, särskilt inte offensivt. Men när man har spelare som ger sig den på att kämpa tills stopptiden är slut och lite till, ja då kan det räcka. Så var fallet idag, där defensiven var tämligen stabil men där United hade det oerhört svårt att skapa riktigt bra chanser – fram tills dess att Anthony Martial spelade fram Edinson Cavani som i sin tur gav Marcus Rashford öppet mål – och så blev det en ganska trevlig lördag.

Något vi måste berömma idag är Ralf Rangnicks byten. De tre spelare som nämns i ingressen, samtliga inledde på bänken men var alltså direkt inblandade i målet alla tre. En matchcoachning som gav effekt med andra ord, minst sagt.

Att matchkvaliten sett över 90 minuter i mina ögon var ganska låg, att det kändes som att United försökte prioritera stabilitet och kontroll men att det gjorde att offensiven blev lidande, det kan vi glömma så här i efterhand. Att få känna den glädje av att göra mål i matchens allra sista sekund trumfar liksom det.

Det gör dock inte att alla spelare helt plötsligt får högsta betyg och att allt är frid och fröjd. Nu är det två veckors uppehåll där förhållandevis få spelare skall iväg på landslagsuppehåll. Måtte Rangnick använda dessa veckor väl.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

David De Gea: 6

Hade knappt något att göra, men det lilla han hade att göra gjorde han vad han skulle på.

Diogo Dalot: 5

Jag vidhåller att vi måste sluta låtsas som att Diogo Dalot är en fotbollsspelare för Manchester United. Bara beslutet att vid 0-0, med mindre än tio minuter kvar, skjuta från tio meter utanför straffområdet när han har fyra medspelare som väntar på inspel inne i straffområdet är anledning till böter och att han skall bli uppsatt på transferlistan. En obegripligt dum fotbollsspelare. Anledningen till att betyget ändå ”bara” landar på dålig är att han defensivt ändå var okej, faktiskt på gränsen till ganska bra.

Raphaël Varane: 8

Hade full kontroll på Michail Antonio, vilket är ett oerhört gott betyg. Var nära att göra mål på hörna dessutom.

Harry Maguire: 7

Min generella känsla kring Harry Maguire säsongen 2021/22 är osäkerhet, jag känner mig inte trygg med honom. Detta var nära att influera betyget, då jag tänkte nöja mig med en sexa, men sett över hela matchen var han faktiskt ganska bra, särskilt defensivt. Ja, han drog på sig en onödig varning, han var lite otajmad i några höjddueller och hade åtminstone en långboll som gick all världens väg. Men som comebackmatch från start var detta sammantaget en bra insats.

Alex Telles: 6

Svingade in ett par hörnor som gav farligheter, och hade ändå hyfsad koll på sin kant defensivt. Vi väntar fortfarande på en bättre offensiv i spelet dock.

Scott McTominay: 6

Som Jonathan skrev i snackisarna hade United ändå hyfsad kontroll på matchen, mycket tack vare ett lugn på mittfältet. Ett lugn som McTominay var med och skapade, utan att glänsa.

Fred: 6

Utbytt 82. Gick inte med framåt utan fokuserade på att hålla stabiliteten med McTominay, även om Fred faktiskt hade Uniteds första skott på mål. Ett fall framåt gentemot senast.

Mason Greenwood: 4

Utbytt 82. Var idag på samma smarthetsnivå som Dalot. Har en märklig förmåga att inte alls kunna ta vettiga beslut i Uniteds anfall. Jag är fortfarande övertygad om att det bästa vore att spela honom allra längst fram, med tanke på hans målgörarförmåga.

Bruno Fernandes: 5

Tog lite för många skott utifrån som stack åt alla möjliga håll. I övrigt lite för slarvig, men samtidigt alltid involverad. Är nära godkänd.

Anthony Elanga: 5

Utbytt 62. Betygsätter Elanga utefter samma premisser som alla andra, och i den kontexten fick han för lite uträttat för att nå godkänt. Han verkar dock inte brydd utav att misslyckas, utan försöker alltid igen, vilket är en oerhört positiv egenskap.

Cristiano Ronaldo: 5

Är där och försöker, men fick inte ut särdeles mycket. Gnällde mycket på lagkamrater när han inte fick bollar han tyckte han borde fått, men värderade å sin sida fel lite för ofta också.

Marcus Rashford: 7

Inbytt 62. Ett mål. Ett spelmässigt godkänt inhopp, som höjs ett betygssteg av att han var den som avgjorde matchen, även om det bara var att slå in bollen i öppet mål. Men han var där, han tog löpningen som gjorde att Cavani kunde ge honom öppet mål, och det är så oerhört viktigt att Marcus Rashford blir den typen av spelare också. Artikelrubriken till trots så skall det ju sägas att målet inte gjordes på det som normalt kallas Fergie Time, som ju är tiden efter att den aviserade stopptiden gått ut. Men vi låter oss ryckas med idag.

Edinson Cavani: n/a

Inbytt 82. En assist. Spelade för kort tid för att betygsättas, men tusan vad viktigt hans inhopp blev.

Anthony Martial: n/a

Inbytt 82. Spelade för kort tid för att betygsättas.