Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Middlesbrough 1-1 (7-8)
Handsregeln är skit men det är United också

Manchester United spelade för ovanlighetens skull fotboll på en fredag och såg till att starta helgen på sämsta tänkbara vis genom att åka ur FA-cupen hemma mot Middlesbrough på straffar.

Det klart att det inte är någon särskilt munter dagen efter-läsning vi har att göra med idag. Jag hade enbart kunnat ägna mig åt att rapa ur mig negativa ord om hur illa det mesta är ställt i Manchester United, men de flesta är redan varse om det. Åtminstone vi utomstående, som tvingas stå ut med bedrövelsen vecka ut, vecka in.

Okej, det finns inget som tvingar oss, men vi gör det så klart (nästan) oavsett vad.

Igår kväll spelade United helt okej fotboll i en halvlek. Det tyckte man sedan var nog. Ett dugligt fotbollslag hade gjort processen kort med ett lag som gästar ens hemmaborg, dessutom om de kommer från en division under en själv.

Sånt sysslar inte United med. Effektiviteten existerade inte igår och inte heller hade vi någon hjälp från högre makter. Middlesbroughs kvittering ska naturligtvis dömas bort för hands enligt all tänkbar logik. Men vissa regler lever sina egna liv, helt enkelt.

Handsregeln är skit men det är United också.

Man har bara sig själva att skylla. Vidare går det också att smutskasta spelare, om man nu känner för det. Jag orkar inte bry mig om det här. I grund och botten är det ett kollektivt ansvar.

Ansvar är också något Ralf Rangnick ska ta på sig. Bytena kändes märkliga, men samtidigt var kanske inte alla helt och fullt matchtränade. En sån som Anthony Elanga hade jag gärna sett från start. Nu fick han i stället avsluta med den absolut sista sparken. Och den bollen befinner sig förmodligen i detta nu i en omloppsbana runt solen. Kanske får vi se den bollen nästa år, eller nåt.

Ingen skugga får dock falla över vår unge svensk. Och jag är tämligen övertygad om att så inte kommer bli fallet.

Härnäst väntar Burnley borta på Turf Moor och faktum är att ligan och Champions League är de enda turneringar där United är kvar. Jag kan ju säga så här, utan att vilja framstå som allt för pessimistisk, men de titelchanser United om möjligt hade den här säsongen känns just nu ganska utraderade.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

…om matchen och missade chanser

Kunde ha varit 3-0 i första halvlek och vi hade också bra chanser efter deras mål (som inte skulle stått, enligt Rangnick). Chansen som Fernandes har är ett bra exempel där han egentligen gör mål nio av tio gånger. Väl till straffarna handlar det ofta om tur, men vi är oerhört missnöjda.

”Vi spelade hyfsat bra i de senaste matcherna och såsom laget spelade igår är jag nöjd med prestationen men det sista saknades.” Nu är det inte mycket tid till Burnley härnäst, så det gäller att ladda om till den, menar Rangnick.

…om spelare som inte var med

På frågan om Cavani kunde varit med sade Rangnick att det inte var möjligt. På tal om Lingard kände också att tysken att det hade varit bra om han hade varit med. Men det är ingen idé att prata om spelare som inte var med alls.

…om att ladda om mentalt och Sanchos trötthet

Hur lyfter man truppen mentalt? Det ska inte behövas. Spelarna är missnöjda men det är fotboll och såna här saker kan hända. Vad gäller till exempel Sancho utgick han på grund av trötthet. Det var ingen skada inblandad där.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Onödigt drama slutar i fiasko

Man fick vad man förtjänade