Muss.se » Nyhetsarkiv » Ungdomslagen

U18: Manchester United - Manchester City 1-5
Reservbetonat juniorlag utklassat i miniderbyt

Manchester Uniteds juniorlag blev idag utklassat av Manchester City i miniderbyt. Trots att Manni Norkett öppnade målskyttet skulle City vinna med 5-1. Misären ökades på då Sonny Aljofree blev utvisad i matchens slutskede.

Trots att det var derby mot tabellettan valde Travis Binnion att matcha ett roterat lag idag. Det ska vi ha med oss när vi noterar resultatet. Jämfört med det toppade laget som besegrade Leicester i FA Youth Cup gjorde Binnion nio förändringar. Vänsterbacken Sam Murray och mittfältaren Isak Hansen var de som startade då och idag.

Det mest positiva för United idag var att Willy Kambwala och Joe Hugill var tillbaka i spel efter en dryg månads skadefrånvaro.

Willy Kambwala och Joe Hugill var tillbaka i startelvan för första gången sedan den 22 januari.

Binnion valde en ovanlig 3-4-1-2-formation idag. Jag skulle gissa att han valde spelare först och sedan den formation han tyckte passade de uttagna spelarna bäst, snarare än att det var ett taktiskt drag.

Matchen började intensivt och båda lagen hade bra möjligheter för ett ledningsmål innan en handfull minuter var spelade.

Redan i den sjunde matchminuten fick vi så matchens första mål, då Manni Norkett blev frispelad av Hugill. Ensam mot målvakten gjorde Norkett inget misstag. Anfallet uppstod då Sonny Aljofree klev fram högt och vann boll på offensiv planhalva.

För United var det roliga slut där. Vår nästa bollkontakt sker först när vi sparkar igång spelet efter 1-1, sedan Cityanfallet transporterat bollen från Unitedmålet till mittpunkten. United tittade på när City rullade boll direkt från avspark. Ett inspel från vänsterkanten går igenom straffområdet och när bollen spelas in i mitten igen får O’Reilly helöppet mål från en meter. Fruktansvärt agerat av Unitedförsvaret.

Därefter är det Citys match. De hinner dra ett skott i ribban innan de tar ledningen efter en halvtimme. Återigen ska United skämmas för sitt defensiva arbete. Gästerna tar sig enkelt runt på högerkanten, sedan Louis Jackson var ouppmärksam på en långpassning. På inspelet är Kambwala förvisso där med en fot men det är en alldeles för mesig brytning och bollen går till Borges som enkelt kan göra mål.

Precis före pausvilan utökar City till 3-1. Den här gången är det Aljofree som med en mesig brytning står för framspelningen till Borges. Återigen är det en långpassning ut till högerkanten som inleder Citys anfall.

Andra halvlek är en dyster historia för United. City har chans på chans innan de till slut får sitt fjärde mål. Återigen är försvarsspelet från Uniteds sida under all kritik och Breckin får fritt skottläge från straffpunkten. Wooster gör en snygg benparad men på returen är Breckin först fram.

Målskyttet avslutas då Borges fullbordar sitt hattrick. Kambwala blir tunnlad på en bakåtpassning och bollen skickas fram till Borges, som tar sig förbi Jackson som vore det den enklaste saken i världen, innan han placerar bollen i nät.

Sista ordet i matchen får Aljofree. Tyvärr inte på något bra sätt. Han måttar en ful eftersläng och får syna det röda kortet. Obegripligt nog väljer domaren att ta det för en andra varning, istället för att hiva upp det röda kortet direkt, vilket var det givna beslutet.

För United är det en dag att glömma. Efter 1-0-målet var det ingenting som fungerade. Allra sämst fungerade den nykomponerade trebackslinjen. Louis Jackson såg för ovanlighetens skull ut som den schoolboy han fortfarande är. Sonny Aljofree gjorde sin överlägset sämsta match i juniorlaget. Willy Kambwala såg ut att inte ha spelat boll på ett år snarare än en månad.

Juniorerna får ta nya tag på onsdag. Då på Old Trafford mot Wolverhampton Wanderers i FA Youth Cup (visas förhoppningsvis på Viaplay). Inte för att så många spelare ur dagens startelva kommer att matchas då.

Uniteds mål

Manchester United – Manchester City 1-5 (1-3)

U18 Premier League, 5 mars


1-0 ( 7  ) Manni Norkett (Hugill)
1-1 ( 8  ) O’Reilly
1-2 (31  ) Borges
1-3 (45+1) Borges
1-4 (74  ) Breckin
1-5 (79  ) Borges
r/k (86) Sonny Aljofree (två varningar)


Uniteds lag: Wooster; Kambwala, Aljofree, Jackson; Ennis (Gore 60), Hansen, Oyedele, Murray (Mather 69); Forson; Hugill (Mainoo 60), Norkett


SPELSCHEMA TRUPPEN SPELARSTATISTIK