Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Everton - Manchester United 1-0
Sista hoppet släckt!

Vi har upprepat det ett bra tag nu att Uniteds säsong är över. Trots det har det funnits en liten strimma hopp i jakten på en fjärdeplats. Nu kan vi konstatera att det hoppet är ute. En usel insats mot Everton samtidigt som Tottenham krossar Aston Villa borta var spiken i kistan. 

Den överoptimistiske kan naturligtivs säga att det matematiskt ännu är möjligt att nå en plats i Champions League. Men när våra röda inte ens förmår pressa ligans för närvarande svagaste lag samtidigt som Tottenham krossar Aston Villa så är det bara utopier (och ja, Tottenham gjorde fem mål på Everton nyligen).

Vi är inte bättre än såhär denna säsong och nu är siktet inställt på nästa. Kanske är det lika bra att helt missa någon form av spel i Europa, eftersom vi då kan fokusera på ligan. Samtidigt kan det vara bra att spela in yngre talanger genom deltagande i Uefa Conference Leauge till exempel, något som kan bli aktuellt om vi slutar sexa eller sjua.

En intressant reflektion att göra är att Rangnick har hävdat att laget tränat väldigt bra, att aggressiviteten och den fysiska statusen är där. Frågan är då varför det ser ut som det gör i skarpt läge. Det är uppenbarligen många länkar som felar. Det Rangnick på förhand betonade, viljan och passionen att vinna, såg vi inte mycket av igår, tyvärr. Frågan är om vi ens mäktar med jumbon Norwich nästa helg.

Höjdpunkter

Höjdpunkter från matchen kan ses på Uniteds officiella hemsida.

Rangnicks presskonferens

På presskonferensen efter match betonade Rangnick att laget måste hålla samman även i motgång. Han var dock kritisk mot det egna spelet och erkände att laget inte förtjänar Europaspel som det ser ut nu. Följande punkter summerar vad han sa:

  • Vi började bra och hade kontroll på matchen. Men vi lyckades inte dra fördel av det, särskilt borde vi gjort mer på vänsterkanten framåt. Everton hade inte så bra självförtroende efter Burnley och vi borde ha dragit nytta av det och också gjort mål.
  • I matcher när vi gjort första målet så har det sett bättre ut, men när vi släppt in ett så har vi blivit osäkra. Med all respekt för Everton, när vi inte gör mål mot ett lag som släpper in tre mål mot Burnley, då kan man inte förvänta sig mer än såhär.
  • Det är ingen idé att spekulera i tabellen, så länge vi inte gör mål i sådan här matcher så får vi svårt att kvalificera oss för Europa.
  • I träning har det sett väldigt bra ut, som nu onsdag och torsdag. Vi lyckas dock inte att ta hand om andrabollarna idag och  pressa motståndare på det sätt vi vill.
  • Spelet idag har inget att göra med tankar på att en ny tränare kommer in. Det går inte att ursäkta sig med det. Spelarna borde vara mycket angelägna om att få spela i Europa nästa år, men när det ser ut som idag så förtjänar vi det inte.
  • Fred fick känning av en muskelskada. Det är såklart inte bra att vi nu har två defensiva mittfältare på skadelistan. Ändå har vi tillräckligt bra spelare för att vinna idag.
  • Vi kämpar en del med förväntningar men det enda vi kan göra är att fortsätta hålla ihop och se till att förbättra oss.
  • Vi måste ha fler spelare i boxen och se till att vinna duellerna där. Även för oss tränare är det svårt att förklara varför vi inte skapar fler chanser i en sådan här match.

Andra reaktioner

Mer om matchen

In med juniorerna

En trasig match av ett trasigt lag