Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Spelarbetyg: Everton - Manchester United 1-0
En trasig match av ett trasigt lag

Manchester Uniteds uselhet nådde nya höjder när laget reste till Liverpool och förlorade mot det sämsta Everton i mannaminne. Anthony Gordon gjorde matchens enda mål på ett slumpskott och United hade sedan inte förmågan att skapa egentligen någonting av värde för en kvittering.

Sammantaget var det en usel insats av ett trasigt Manchester United, där helheten var mycket sämre än summan av delarna.

Det är tydligt att Uniteds spelare redan har skrivit av säsongen. Laget kan jogga omkring och till synes spela jämnt mot de flesta lagen. Men de där sista procenten som krävs för att vinna matcher finns inte där. En motgång (det vill säga ett insläppt mål) blir en konstant medan en framgång (ett gjort mål) är flyktig.

Betygsskala: 1-10, där 4 är usel, 5 är dålig, 6 är godkänd, 7 är bra, 8 är mycket bra, 9 är fantastisk och 10 är utomjordiskt bra.

Fotboll är en lagsport och ingen spelare i ett Manchester United som förlorar mot detta Everton kan bli godkänd. Så dagens möjliga maxbetyg är 5,5.

David de Gea: 5,5

Gjorde en bra räddning och chockade med en stark utboxning vid ett tillfälle. Inget att göra på målet. Skäms!

Aaron Wan-Bissaka: 4,5

Går bort sig före målet och erbjöd ingenting offensivt. Skäms!

Victor Lindelöf: 5

Det var en tämligen lugn dag på jobbet för Uniteds mittbackar. Vid något tillfälle såg det passivt ut och båda mittbackarna slår någon slarvig passning. Skäms!

Harry Maguire: 5

Se Lindelöf. Är sist på bollen före målet men jag tycker inte att det är Maguire som ska klandras där. Skäms!

Alex Telles: 5,5

Sprang och gjorde det emellanåt bra på överlapp. Inläggen var av för dålig kvalitet. Bästa Unitedspelare idag. Skäms!

Fred: 5

Utbytt 36. Blev skadad och behövde därför bara spela en dryg halvtimme. Vi hade förmodligen haft större chans att ta poäng med Fred på planen i 90 minuter. Skäms!

Nemanja Matic: 4,5

Utbytt 64. Bortgjord före målet och allmänt långsam. Hygglig passningsfot i uppspelen. Jag var inte alls nöjd med hans insats men tycker ändå att det är obegripligt att han plockas av, då vi efter hans uttåg inte har någon balans alls på planen. Skäms!

Jadon Sancho: 4

Direkt usel på högerkanten. Lite bättre när han fick flytta över till vänster. Skäms!

Bruno Fernandes: 4,5

Slog någon lyckad passning och hittade bra ytor. Totalt sett gör han för lite. Skäms!

Marcus Rashford: 5,5

Utbytt 64. Klart bäst i den offensiva kvartetten idag. Vilket förstås innebar att det var han som blev utbytt. Faktiskt ett fall framåt. Nu säger det förstås mer om var han befinner sig på formskalan än insatsen idag, men ändå. Skäms!

Cristiano Ronaldo: 4,5

Varnad. Isolerad. Kunde inte skapa någonting på egen hand och fick heller inga bollar att jobba med. Blir sånär målskytt efter en bra aktion i det absoluta slutskedet, vilket höjer betyget ett halvt steg. Skäms!

Paul Pogba: 4,5

Inbytt 36. Varnad. Patetisk varning och en ganska patetisk insats. Vill inte vara här, så det skulle nog vara bättre att välja spelare som vill det. Skäms!

Juan Mata: n/a

Inbytt 64. Fullständigt obegripligt byte. Hannibal hade inte nödvändigtvis gjort det bättre men en halvtimme för Hannibal hade åtminstone gett oss information inför framtiden. Det finns ingen mening i att ge Mata speltid. Skäms!

Anthony Elanga: n/a

Inbytt 64. Såg ändå ganska pigg ut. Skäms!