Muss.se » Nyhetsarkiv » Herrlaget

Dagen efter Manchester United - Brentford 3-0
Säsongen är inte över än

Manchester United tog en säker seger för första gången sedan i vintras. Det lite tråkiga var att när man väl klev fram och visade lite vilja så betydde segern inte så värst mycket. 

Inte sedan Manchester United vann borta mot Leeds United i februari har man stått för en hyfsat säker och stabil insats. Matchen på Elland Road var visserligen svängig men förmodligen så nära vi kommer.

Hade United spelat som igår mot samtliga lag man skulle slagit på hemmaplan så hade fjärdeplatsen sannolikt varit säkrad. Men vi ska inte tänka tänk om-tankar här. Man får vara nöjd med det lilla, särskilt en säsong som denna.

Kanske var det bara bra att Brentford inte hade något att spela för igår? Londonlaget är den i särklass bästa nykomlingen i år och har egentligen på allvar aldrig varit riktigt indragna i bottenstriden. United var å sin sida på allvar med i kampen om fjärdeplatsen men gårdagens seger till trots så är den ändå långt, långt borta. För att nå den krävs det att Arsenal och Tottenham Hotspur klappar ihop fullständigt och United avslutar med två vinster.

Just nu ligger United på sjätteplats och har West Ham United sex poäng efter. Det luktar väldigt mycket Europa League till nästa säsong…

Men det behöver vi inte tänka på riktigt än. Nu ska den här säsongen gå i mål till att börja med och det finns ju faktiskt alla möjligheter till att avsluta riktigt snyggt, då motståndarna känns ganska överkomliga. Brighton & Hove Albion samt Crystal Palace väntar härnäst, sedan väntar en lång sommar där hoppet kommer byggas upp ännu en gång. Förhoppningsvis är det roligare tider som väntar.

Slutligen vill jag passa på att rikta ett tack till Nemanja Matic och Juan Mata (får vi anta, med den senare). De må inte ha levt upp till förväntningarna helt och fullt men överlag har deras prestationer ändå hållit en godtagbar nivå i ett Manchester United som aldrig fungerat under deras tid i klubben. Är det något de ska hyllas för är det deras proffessionalitet, kanske framför allt utanför planen.

Igår fick vi se dem från deras bästa sida inför sista dansen på Old Trafford och det var fint.

Höjdpunkter

Rangnicks presskonferens

  • Igår gjorde vi det bra med bollen i vår ägo. Hög passningssäkerhet. Det var anledningar till att vi kontrollerade matchen. När vi ökade tempot gjorde vi också vårt första mål. Nära när Ronaldo fick sitt bortdömt. Nöjd med helheten.
  • Rangnick får frågan hur han kommer se tillbaka på situationen i United det här halvåret, men poängterar att säsongen inte är över än. Överlag säger han dock att det har varit viktigt att stabilisera laget. Inte helt nöjd med dessa sex månader dock. Inte konsekventa nog under den här tiden.
  • Tysken anser också att Ronaldo helt klart kan vara en spelare som kan finna sig under Erik ten Hag, men det är också en fråga som är mellan dem.
  • Angående Lingard har han haft svårigheter på det personliga planet och har inte gjort många träningar på sistone. Därför blev det ingen speltid igår.
  • På frågan om varför Garnacho inte gick tid sa Rangnick helt enkelt att Cavani gick före. Och det såg vi ju.
  • Mot slutet blir det många spekulativa frågor, såsom formationer och huruvida Ronaldo skulle kunna spela till vänster. Inget han väljer att gå in djupare på. Han säger dock att United kommer behöva två nya anfallare till nästa säsong.

Andra reaktioner

Mer från matchen

Säker och betydelselös seger

Säsongen på hemmaplan avslutas på ett bra sätt