Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ingen Casemiro, inga problem / Försvars-duo nära / Amad månadens spelare

I dagens nyhetssvep tar vi upp Erik ten Hags presskonferens inför söndagens match mot Arsenal. Vidare så har vi lite transfernyheter på damsidan, där en försvars-duo närmar sig klubben, och slutligen så har Amad blivit utsedd till månadens spelare efter en fantastisk månad i Sunderland.

Ten Hag inför Arsenal

Erik ten Hag har hållit sin presskonferens inför söndagens stormöte med Arsenal, och där diskuterades såklart den kommande matchen, men också en del annat såsom transferfönstret och Casemiros frånvaro.

Dock inleddes presskonferensen med en fråga kring Anthony Martial och Diogo Dalot, och huruvida de kommer att vara tillgängliga på söndag. Där svarade Ten Hag att det är för tidigt att säga, och att man måste vänta med att ta beslut kring dem.

Holländaren diskuterade även Jadon Sancho som är tillbaka i träning, men om det blir spel på söndag kan Ten Hag inte säga nu, utan man tar det steg för steg.

Sedan pratade han lite om transferfönstret, och om han tror att flera spelare kommer att komma in i detta fönster. Där gav han samma svar som han gett på denna frågan i tidigare presskonferenser, nämligen att ett lag som Manchester United alltid måste vara på tå, och om det finns möjligheter så måste de tas.

Vidare diskuterades Casemiro, som kommer att missa söndagens match på grund av avstängning. Där fick Ten Hag frågan om han har någon idé kring hur man kommer att ställa upp laget utan brasilianaren, och där gav holländaren ett kort svar.

“Senast slog vi Arsenal utan Casemiro, så vi har en idé om hur vi ska göra det.”

Slutligen så pratade Ten Hag lite om söndagens motståndare, och om han hade kunnat förutse att de skulle vara så starka titelutmanare efter att man spelat mot dem tidigare denna säsongen.

“Det är uppenbart att de är i riktigt bra form, jag tycker att de förtjänar positionen där de är nu. De har en riktigt bra struktur, det finns en riktigt bra mentalitet, vinnande attityd i laget, och det är därför de nu är i toppen av ligan. De är i fantastisk form men det är upp till oss att stoppa dem, och vi kommer att göra allt för att göra det.”

“I det ögonblick vi spelade kunde man redan se att managern och tränarstaben hade arbetat med det laget länge. Man ser riktigt bra strukturer i laget och jag tycker att de till och med förbättrats under första halvan av säsongen. Det är en riktigt bra anda också i det laget. Vi vet vad vi ska göra och vi måste vara riktigt bra, vi behöver en riktigt bra prestation. Om vi gör det tror jag att vi har en bra chans att få ett bra resultat.”

Bildbevis på Sancho

I onsdags skrev vi om att Jadon Sancho var tillbaka i träning med laget, och nu har vi bildbevis. Under gårdagen släppte Manchester United träningsbilder där Sancho fanns med.

Försvars-duo påväg till United

Under gårdagen skrev vi om att den kanadensiska landslagsspelaren Jayde Riviere är nära en övergång till Manchester United.

Vi har även skrivit om att PSG-spelaren Estelle Cascarino var en möjlighet för United, och nu verkar det som att båda kommer att skriva på för klubben. Enligt Graham Falk så är det mycket troligt att båda ansluter, och att det kan bli officiellt i de kommande dagarna.

Amad månadens spelare

Amad har blivit utsedd till PFA fans’ player of the month i The Championship för December månad.

Amad, som är utlånad till Sunderland har verkligen hittat formen och med tre gjorda mål i december blev priset hans.