Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget | Herrlaget

Unitedsvepet
Ramsay stannar trots intresse / Kanadensiska nära United / Sju matchers avstängning

I torsdagens nyhetssvep blir det ett par transferrykten att gå igenom. Det uppges bland annat att det funnits intresse för herrlagets tränare Eric Ramsay från Blackpool, men 30-åringen ser ut att bli kvar i Erik ten Hags ledarstab. På spelarfronten i herrlaget ryktas det däremot om en ny målvakt. 

Vidare ser damlaget ut att förstärka och det med en kanadensiska. Till sist noterar vi även att en Unitedspelare stängs av i sju matcher…

Blackpool intresserat av Ramsay – men ser ut att stanna

Eric Ramsay anslöt till United sommaren 2021 och gick då in i Ole Gunnar Solskjaers ledarstab, där han skulle vara ansvarig för fasta situationer bland annat.

Hur mycket United har utvecklats på det området fram till idag går att sia om, men klart är i alla fall att 30-åringen verkar bli kvar i United, trots att det kommit uppgifter om att Championshipklubben Blackpool visat intresse.

Ryktet kommer från ansedda The Athletic, som också skriver att Erik ten Hag uppskattar Ramsays arbete i United och det är förmodligen anledning nog att stanna kvar.

Målvakt på radarn

United plockade nyligen in Jack Butland på lån från Crystal Palace för att fylla målvaktskvoten i truppen. Det är emellertid bara en lösning som sträcker sig säsongen ut. Därefter lär United behöva utforska marknaden igen och då för att hitta ett mer långsiktigt alternativ, vare sig det gäller en förstamålvakt eller backup.

The Telegraph rapporterar nu att Brentfords David Raya kan vara ett alternativ. Konkurrensen om 27-åringens signatur kan det dock bli en uppgörelse om, då både Chelsea och Tottenham Hotspur också sägs vara intresserade.

Spanjoren kom till Brentford 2019 och har den här säsongen hållit sex nollor i ligan. För att få loss honom lär det krävas mellan £15-£20 miljoner.

Kanadensiska nära flytt till United

Damlaget ser ut att förstärka truppen med den 21-åriga kanadensiskan Jayde Riviere, uppger Charlotte Harpur på The Athletic.

Rivivere ansluter i så fall på fri transfer, detta efter att senast ha representerat AFC Ann Arbor i USA.

Hon beskrivs som en offensiv ytterback och har i det kanadensiska landslaget gjort 36 framträdanden. Hon var bland annat med när Kanada vann OS i Tokyo 2020 (spelades 2021).

Det sista hindret nu uppges endast vara att få sitt visum godkänt.

Sju matchers avstängning för Bailly

Till sist noterar vi att Eric Bailly, utlånad från United till Olympique de Marseille, straffas hårt av den franska disciplinnämnden. 

Ivorianen drog till med en kung-fu-liknande spark i en motståndares bröst under en cupmatch för ett tag sedan och straffas nu med sju matchers avstängning.