Muss.se » Nyhetsarkiv » Damlaget

Inför: Reading - Manchester United
Ett beställningsjobb för tre bekväma poäng

Manchester Uniteds damlag är på jakt efter ännu en trepoängare, då laget på imorgon reser söderut för match mot Reading. Vi förväntar oss att United följer upp 6-0 mot Liverpool med en ny seger.

Inför morgondagens match har United tätkänning i tabellen, medan Reading kämpar för att undvika nedflyttning.

Matchen, som har avspark 15.00, sänds inte i Sverige. I stora delar av världen går matchen att streama gratis på FA Player.

Läget i laget

På presskonferensen inför matchen berättade Marc Skinner att vänsteryttern Leah Galton kommer att testas sent. Detta efter ryggskadan som såg henne missa träningslägret på Malta och segern mot Liverpool. Känner vi Skinner rätt kommer han inte ta någon risk med Galton och jag gissar att det i bästa fall blir bänken för henne.

I övrigt har Skinner en skadefri trupp att tillgå. Något annat än att det blir samma startelva som mot Liverpool har jag svårt att se. Skinner roterar inte i onödan. Såtillvida vi inte får något sent återbud är Galton in det enda jag kan föreställa mig och det ser jag som högst osannolikt.

Tidigare idag fick vi vårt första nyförvärv i januari, då kanadensiska ytterbacken Jayde Riviere anslöt på fri transfer. Hon är givetvis inte aktuell för spel imorgon. När transferfönstret stänger är det troligt att vi har fått in minst två spelare till: norska mittfältaren Lisa Naalsund och den mångsidiga defensiva fransyskan Estelle Cascarino.

United är tvåa i tabellen och har inte råd att skänka bort några poäng. Och allt annat än seger mot Reading skulle vara att skänka bort poäng. United har tätkänning men det är så jämnt mellan topplagen att United snabbt kan rasa ner på en fjärdeplats. Så varenda match är mycket viktig.

Kort om Reading

Reading parkerar på tionde plats i Women’s Super League, med fyra poäng ner till Leicester på den enda nedflyttningsplatsen. Med tanke på att Leicester bara har tre poäng kan avståndet kännas tryggt men läget är ingalunda tryggt för Reading.

Samtidigt är söndagens uppgift månne tuffare än vi vid den första anblicken kan tro. Reading blir sällan utspelade. Ja, egentligen är det bara i säsongens första halvlek mot Manchester United som de verkligen svek. Då stod de 4-0 till United efter 35 minuter. Men att inte bli förnedrade hjälper föga när de hedersamma förlusterna radar upp sig.

Reading förlorade med uddamålet både mot Chelsea och Arsenal och har ytterligare tre förluster med uddamålet.

Deras stora problem är inledningen på matcherna. De har gjort det första målet i två av elva ligamatcher och i ligan har de bara haft pausledning vid ett tillfälle, med halvtidsunderläge åtta gånger.

Däremot har Reading en förmåga att vara starka i slutet av matcherna. Fyra av deras sju poäng har kommit tack vare mål i matchminut 89 eller senare.

Att Reading ändå är en tydlig nedflyttningskandidat handlar om resurser. Bottenkollegorna Leicester, Brighton och Liverpool har förstärkt med två, fem och fyra spelare respektive i januari. Reading har ännu inte handlat under vinsterfönstret.

Tidigare möten

United mötte Reading i det som blev säsongspremiären. Då öppnade nyförvärvet Maya Le Tissier målskyttet redan i den fjärde matchminuten. Bara halvtimmen senare satte Alessia Russo bollen i nät. Det fastställde slutresultatet till 4-0, sedan Katie Zelem nätat på straff och Le Tissier adderat ett till däremellan.

United har nu tre raka vinster mot Reading. Den totala resultatlagen mellan lagen är 5-1-3 i Uniteds favör. I ligaspel är Uniteds övertag ännu större: 5-1-1.

Reading – Manchester United

Turnering: Women’s Super League
Datum: 22 januari
Avspark: 15.00
Teve: ingen sändning i Sverige (matchen visas gratis på FA Player i stora delar av världen)